Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Alman İdeolojisi

Karl Marx

Alman İdeolojisi Gönderileri

Alman İdeolojisi kitaplarını, Alman İdeolojisi sözleri ve alıntılarını, Alman İdeolojisi yazarlarını, Alman İdeolojisi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Marx ve Engels komünist devrimin devasa tarihsel rolünü açığa çıkarırlar ve devrimin “yalnızca egemen sınıfın başka herhangi bir yolla yıkılmasının imkânsız olması nedeniyle değil, aynı zamanda, yıkan sınıfın da ancak devrim yoluyla kendini eskinin tüm pisliğinden kurtarabilecek ve toplumu yeni baştan kurabilecek duruma gelebilmesi nedeniyle de zorunludur.”
Dijital KütüphaneKitabı okudu
filler tepişir
Egemen olmak gayretindeki her sınıf, proletaryanın durumunda olduğu gibi, kendi egemenliği, eski toplum biçiminin tamamının ve genel olarak egemenliğin ortadan kaldırılmasını gerektirse de, kendi çıkarını yeniden genelin çıkarı olarak sunmak için her şeyden önce politik iktidarı ele geçirmek zorundadır.
Dijital KütüphaneKitabı okudu
Reklam
Şimdiye kadar filozoflar dünyayı yalnızca çeşitli biçimlerde yorumlamışlardır; oysa aslolan onu değiştirmektir
Dijital Kütüphane Çeviri: Tonguç Ok-Olcay GeridönmezKitabı okudu
Üretim araçları üzerindeki özel mülkiyeti kaldırmaya yönelen toplumsal emeğin uyumlu bir biçimde örgütlendirilmesini, bireylerin özgürce açılıp gelişmesini amaçlayan bir hümanizmden daha gerçek bir hümanizm yoktur. Pratik materyalizmde somutlaşmış hümanizmden başka hangi hümanizmin daha iyi bir temelde, daha tam bir nesneleşmede gözü olabilirdi? Bilim hümanizmi kurgudan kurtarır ve onu yoketmeksizin değiştirir; bilinçli devrimci pratik onu bütün emekçilerin toplumsal siyasal ve manevi istemlerinin ideolojik ifadesi yapar.
GİRİŞLER 554 - ALMAN İDEOLOJİSİ
Bundan önceki tüm materyalizmin (Feuerbach’ınki de dâhil olmak üzere) başlıca kusuru; nesnenin, gerçekliğin, duyumsallığın duyusal insan etkinliği, pratik olarak, öznel olarak değil, yalnızca nesne ya da sezgi [Anschauung¹] biçiminde kavranmasıdır.
¹Anschauung (Intuition) – fel. Sezgi / görü. Deney ve düşünmenin belli bir birikimine dayanarak birdenbire gerçekleşen bilme. Metafizik anlamda ise sezgi, duyumlar üstü araçsız bilgi olarak tanımlanır. Gerçeği, ne bilimsel deneye ne de düşünmeye başvurmak
788 öğeden 521 ile 530 arasındakiler gösteriliyor.