Antik Yunan’da Mit ve Düşünce

Jean-Pierre Vernant

Antik Yunan’da Mit ve Düşünce Gönderileri

Antik Yunan’da Mit ve Düşünce kitaplarını, Antik Yunan’da Mit ve Düşünce sözleri ve alıntılarını, Antik Yunan’da Mit ve Düşünce yazarlarını, Antik Yunan’da Mit ve Düşünce yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
... Pandora tanrıların ölümlülere gönderdiği korkunç bir veba gibiydi. Ama tanrıların cazibe ve letafetle de donattığı bir acayip varlıktı. Erkeğin ne katlanabildiği ne vazgeçebildiği, hem karşıtı hem yoldaşı olan lanetli bir cinsti.
Sayfa 17 - Pandora'yı bir kişilik değil, kadın cinsiyetinin bir temsili olarak görebilirsiniz bu alıntıda. Yunan mitinde var olan ilk kadın.Kitabı okudu
Zaman kesintisiz bir diziden ziyade kendi içinde karşıtlıklar içeren ve birbirini bütünleyen düzlemlerin sırayla akmasıydı yani kronolojik değil diyalektik akıyordu.
Sayfa 8 - Hesiodos'un "Soylar Miti"nde ki zaman algısının betimlemesi.Kitabı okudu
Reklam
Aristoteles'e göre değeri parayla ölçülen her şeye mal denir.
Sayfa 283Kitabı okudu
Antik Yunan’da Mit ve Düşünce
Antik Yunan’da Mit ve Düşünce
kitabın bittiği akşam güzel bir tesadüf :)
320 syf.
8/10 puan verdi
·
44 günde okudu
Okula devam etmesem de bir arkeoloji dersinde hocalarımın tavsiye ettiği bir kitap.. bir kampanyada denk gelince alıp okumak farz oldu.. öncelikle kitap oldukça teknik.. basit mitoloji kitapları ile kıyaslamayın kesinlikle.. bu kitaptaki amaç mitolojik öğelerin ve hikayelerin antik Yunan kültürünün inşasındaki yerini bi nebze olsun bize anlatmak.. kent hayatına dair basit sandığımız oluşumların aslında ne kadar derin bir geçmişe sahip olduğunu anlıyor ve çok zorlansanız da okumaya devam ediyorsunuz.. zaman zaman elimdeki
Mitoloji Sözlüğü
Mitoloji Sözlüğü
ne bakıp eski bilgilerimi hatırlama ihtiyacı duydum.. o şekilde okursanız çok keyif alacağınıza eminim.. mitolojiye ilgisi olan ve mitolojiye hakim arkadaşlara tavsiye ederim..
Antik Yunan’da Mit ve Düşünce
Antik Yunan’da Mit ve DüşünceJean-Pierre Vernant · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20239 okunma
Kleisthenes'in derdi Atina kurumlarını değiştirmekti, Platon'un derdi bir şehir devletini sıfırdan inşa etmek.
Sayfa 170Kitabı okudu
Reklam
60 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.