Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aşk ve Fantazya Hakkında

Aşk ve Fantazya konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
2 Kişi
5
Okunma
2
Beğeni
403
Görüntülenme

Hakkında

Bir ebruli ülke Cezayir. Renklerinin özünde, en çok sömürge olarak geçirdiği yılların bıraktığı tortular var. Fransız işgaline girdiği 1830’dan bağımsızlığına kavuştuğu 1962 yılına kadar süren, Doğu ile Batı’nın kanlı kucaklaşmasına sahne olan çalkantılı dönemde özgürlük için savaşanlar arasında pek çok kadın da vardı; ancak bu acılı ülkenin kadınları yaşadıklarını söze ve eyleme fazlasıyla dökemediler. Cezayirli yazar Asiye Cebar, ülkesine ve sömürgeciliğe kadınların gözünden bakarak cesur kalemiyle, Cezayirli kadınların belleğini romanlarına taşıyor. Yüzlerce insanın mağaralarda dumanla boğulduğu, köylerin yakılıp yıkıldığı bir dönemde oğullarının ve kocalarının acılarını geleceğe gömerek direnişte yer alan kadınların sözcülüğünü yapıyor. Bunları kendi yaşamıyla bütünleştiriyor. Günümüzde de çelişkilerin ve çalkantıların eksik olmadığı gizemli ülke Cezayir’e içeriden bir bakış olan Aşk ve Fantazya, Cezayir Dörtlemesi’nin birinci kitabı.
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 29 dk.Sayfa Sayısı: 264Basım Tarihi: Mart 2003Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: L'amour, la fantasia
ISBN: 9789750702556Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Assia Djebar (Asiye Cebar)
Assia Djebar (Asiye Cebar)Yazar · 4 kitap
Assia Djebar (Arapça: آسيا جبار‎), asıl adı Fatima-Zohra Imalayan (d. 30 Haziran 1936, Şerşel, Cezayir), Cezayirli romancı ve çevirmen. Cezayir'in kolonyal geçmişinde, kadınların bastırılmış seslerinin izinden gittiği yapıbozumcu işleriyle Cezayir edebiyatının önemli isimlerindendir. Cezayir yakınlarındaki Şerşel'de bir Berberi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk romanı La Soif (Susuzluk) 1957'de yayımlandı. L'Algériennedergisinin verdiği ödülü kazanan bu romanını, gene sömürge dönemindeki burjuva çevreleri konu alan Les Impatients (1958; Sabırsızlar) izledi. Sonraki romanları Les Enfants du nouveau monde (1962; Yeni Dünyanın Çocukları) ve Les Alouettes naïves (1967; Saf Tarlakuşları), Cezayirli kadınların bilinçleşini ve Fransa'ya karşı başlatılan bağımsızlık savaşına katkılarını anlatan bir dizi oluşturur. Walid Garn ile birlikte yazdığı Rouge L'Aube (Kızıl Şafak) adlı oyun 1969'da Promesses dergisinde yayımlandı. Aynı yıl şiirlerini Poèmes pour l'Algérie heureuse (Mutlu Bir Cezayir İçin Şiirler) adlı kitapta topladı. Djebar, savaş yıllarının çoğunu Cezayir dışında geçirdi. Savaştan sonra Cezayir Üniversitesi'nde tarih dersleri verdi ve Fransızca bölümünün başkanı oldu. Aynı zamanda devlet televizyonu için filmler çekti. 1978'de yaptığı Nouba des femmes de Chenoua (Chenoua'lı Kadınlar Bandosu) adlı filmde Cezayirli kadınların dünyasını çözümleme çabasını sürdürdü. Film Batı'da uzun süre sürgün kaldıktan sonra Cezayir'e dönen mühendis bir kadının ötküsünü anlatıyordu. Femmes d'Algér dans leur appartement (1980; Evlerindeki Cezayirli Kadınlar) adlı yapıtı ise kadın dünyasını bir başka yönden ele alan uzun öykülerden oluşur. 2005 yılında Académie Française'e kabul edildi.