Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği

Ümit Doğan

Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği Sözleri ve Alıntıları

Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği sözleri ve alıntılarını, Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği kitap alıntılarını, Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fransız Devrimi çok uluslu bir yapıya sahip olan Osmanlı Devleti'ni derinden etkilemiştir. İhtilal kaynaklı milliyetçilik fikri XIX. yüzyılın başından itibaren Osmanlı azınlıkları ara­sında bağımsızlık hareketleri ile baş göstermiş; Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan ve Sırbistan'daki terörist çeteler ba­ğımsızlık kazanmak amacıyla sistematik terör hareketlerine girişmişlerdir.1804 Sırp ayaklanması ve özerkliği, ardın­dan 1821-1829 Yunan ayaklanması ve bağımsızlığı Ermeni milliyetçiliğinin eyleme geçmesi için örnek teşkil etmiştir.
Terör kelimesi etimolojik olarak ''korku salarak dehşete düşürmek'' anlamına gelen Latince ''terrere'' sözcüğünden türemiştir.
Sayfa 11
Reklam
Amasya kazasında Mondros Mütarekesi'nden 1920 sene­sinin sonuna kadar katledilen Müslüman ahalinin sayısı 25'i bulmaktadır. Bundan başka 4 Müslüman yaralanmış, 17 kö­ye tecavüz edilerek eşya ve hayvanları gasp olunmuştur.
"Rumların egemenliğini ve İslam unsurunun esaretini gözeten Atina ve Istanbul'daki komiteler tarafından idare edilen Pontus hükümeti, Karadeniz kıyıları ve kısmen Amasya ve Tokat'ın kuzey ilçelerinde yaşayan Osmanlı Rumlarının hayallerini körüklüyordu."
Kripto YayıneviKitabı okudu
İzmir İşgali ve İzmir Metropoliti Hrisostomos
Hrisostomos'un kutsadığı işgalci birlikleri Güzelyalı'dan Konak istikametine Türk mahallelerinin içinden katliam yaparak geçmişler, sadece ilk 48 saat içinde 2.000 civarında Türk öldürülmüştür.
Sayfa 56
Pontus terörü, Yunan bağımsızlık hareketleri doğrultusunda, Megalo İdea'nın bir uzantısı olarak Karadeniz kıyılarında bir Pontus Rum devleti kurulması amacıyla ortaya çıkmıştır.
Sayfa 195
Reklam
Terör kısaca, belirli bir amaca ulaşmak için hukuk dışı yollarla yapılan eylemdir. Terörizm ise yapı­lan terörist eylemleri savunan, terörün stratejilerini anlatan, aktaran ve geliştiren bir düşünce disiplinidir.
Terör kelimesi etimolojik olarak "korku salarak dehşete düşürmek" anlamına gelen Latince "terrre" sözcüğünden türemiştir.
Pontus kelimesi bugünkü Yunancada "Karadenizli Orto­doks, Karadenizli kişi" anlamlarına gelmektedir.
Haşhaşiler; örgütlenme, eğitim, propaganda, kurtarılmış bölge gibi konularda bugün dahi uygulanan terörizm strateji ve taktiklerinin ''kaşifi ve ilk uygulayıcıları olma özelliğini taşımaktadırlar...
Sayfa 18
54 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.