Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği

Ümit Doğan

Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği Hakkında

Atatürk'ün Terörle Mücadele Yöntemi Pontusçu Rum Çeteler Örneği konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele dönemindeki imkânsızlıklar içinde bile, her birini birer terör faaliyeti olarak nitelendirebileceğimiz onlarca isyanı başarıyla bastırabilmiş olması, üzerinde araştırma yapılmaya değer bir konudur. Atatürk’ün bu terör faaliyetlerine karşı yapmış olduğu başarılı mücadelede nasıl bir yol izlediği ve hangi yöntemleri kullandığının ortaya çıkartılması devletimizin terörle mücadelesi açısından önem arz etmektedir. Bu kitabın hazırlanmasının temel sebebi budur. Kitapta, Atatürk’ün terörle mücadelede uyguladığı yöntemler, “Pontus çeteleri örneği” üzerinden ele alınmıştır. Pontus meselesinin diğer isyanlara göre daha geniş bir coğrafyaya yayılmış olması, iç ve dış destekçileriyle oldukça güçlü bir teşkilata sahip olması, TBMM hükümetini en uzun süre uğraştıran isyan olması, günümüzde Yunanlılar tarafından siyasi bir mesele olarak gündeme getirilmesi gibi nedenler, Pontus çetelerinin örnek olarak seçilmesinde etkili olmuştur.
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 54 dk.Sayfa Sayısı: 208Basım Tarihi: 2018Yayınevi: KRİPTO BASIN YAYIN
ISBN: 6054991815Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 5.2
Erkek% 94.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Ümit Doğan
Ümit DoğanYazar · 14 kitap
1984 yılında Kırıkkale’de doğdu. İşletme alanında lisans, tarih alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstiklal Harbi tarihi üzerine bilimsel araştırmalar yapmaya başlayan genç tarihçi, anılan zaman kesitinin üzerinde çok durulmayan ya da araştırılmayan yönlerine derinlemesine nüfuz etmek çabası ile ön plana çıkmıştır. Bu anlayışla kaleme aldığı yayınlanmış on adet kitabı bulunmaktadır. İlk çalışması olan Mustafa Kemal’in Muhafızı Topal Osman başlıklı kitabı 2014 yılında yayınlanmış ve çok sayıda baskı yapmıştır. Yazar bu çalışma ile tarihe "Ali Şükrü Bey Hadisesi" olarak geçen olaya net bir şekilde açıklık getirmiştir. Yazarın 2016 yılında yayınlanan ve yine çok az bilimsel araştırmaya konu olan Türk Papa/İstiklal Harb’inden Ergenekon Sürecine Papa Eftim ve Türk Ortodoks Patrikhanesinin Faaliyetleri isimli ikinci çalışması, yakın tarihimizin unutulan bir sayfasına ışık tutmuş ve birçok kesim tarafından beğeni kazanmıştır. Yazar, Atatürk’ü Öldürme Planları isimli üçüncü kitabında, Atatürk’e yapılan otuzdan fazla suikast tertibini ilk defa ortaya çıkarıp yayınladığı belgelere dayanarak anlatmıştır. Yazarın Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılması adına Atatürk'ün kontrolünde gerçekleşen istihbarat faaliyetlerine ve kahraman istihbaratçılarımızın eşsiz mücadelelerine yer verdiği Atatürk'ün İstihbarat Faaliyetleri isimli dördüncü kitabı, Nisan 2017'de raflardaki yerini almıştır. Ümit Doğan'ın beşinci kitabı Derin Sultan Abdülhamid isimli çalışması, Osmanlı Devleti'nin son döneminde yaşananlara ışık tutması amacıyla hazırlamış olup, Osmanlı sultanları arasında özel bir yere sahip olan Sultan Abdülhamid Dönemi ile ilgili önemli tespitler yapmaktadır. Ümit Doğan'ın kaleme aldığı Çarpıtılan Tarihle Hesaplaşma isimli altıncı kitabı Aralık 2018'de, Ana Türk /Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım isimli yedinci çalışması ise Aralık 2019'da okuyucuyla buluşmuştur. Ümit Doğan Cumhuriyet tarihi alanındaki araştırmalarından elde ettiği birikimlerini cumhuriyetimizin emanetçisi olan çocuklara aktarmak amacıyla Çocuklar İçin Atatürk'ün Hayatı, Çocuklar İçin Kurtuluş Savaşı Tarihi ve Çocuklar İçin Kurtuluş Savaşı Kahramanları isimli üç tane de çocuk kitabı kaleme almış, bu kitaplar Aralık 2019'da çocuk okurlarla buluşmuştur. Ümit Doğan, evli ve bir çocuk babasıdır