Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Dünya Tarihinin En Büyük Denizcisi

Barbaros

Ali Kuzu

Barbaros Gönderileri

Barbaros kitaplarını, Barbaros sözleri ve alıntılarını, Barbaros yazarlarını, Barbaros yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Osmanlı Devleti'nde 12 sene kaptan-ı deryalık hizmetinde bulunan Barbaros Hayreddin Paşa, devletin sınırlarını Fas'a kadar uzattı. Beşiktaş'ta bir medrese inşa ettirdi. Serveti ile İstanbul' un birçok semtine hanlar, hamamlar, konaklar, evler, değirmenler, fırınlar yaptırdı. Hayreddin Paşa geceyi üçe ayırırdı. Birinci kısmında kuran okur, ikinci kısmında ibadet eder ve üçüncü kısmında da uyurdu.
Sayfa 170Kitabı okudu
176 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
14 günde okudu
Piri Reis'in kitabına nazaran Hayreddin Paşanın hatıralarına yer vermesi kitabı sürükleyici kılmış. Bir gün şu dünya üzerinde mezarını ziyaret etmek, ötelerde de tanışmak nasip olsun.
Barbaros
BarbarosAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201346 okunma
Reklam
"Denizde şehit olanların ecir ve sevabı, karada şehit olanların ecir ve mesubatının iki katıdır." (İbn'i Mace)
Tarih korsanlarin gözlerinde beliren isiltiyla sarhostur.
Sayfa 48 - parolaKitabı okudu
Reklam
Birçok zafer kazanan Barbaros, Avrupa'da nam saldı .Avrupalılar çocuklarını Barbaros geliyor diye korkutur hale geldiler.
Sayfa 168 - parola yayınlarıKitabı okudu
Barbaros'un kazandığı en büyük zaferlerden biri de 70 yaşındayken, denizcilik yaşamındaki son seferi olan Fransa zaferidir.
Sayfa 43 - parola yayınlarıKitabı okudu
O günleri yaşayan Toulunlular, Türklerin gelişiyle birlikte namaz kılmaya başlanan şehrin birden sükunete büründüğünü ve sancakbeyleriyle dolu olan ikinci bir İstanbul haline geldiğini anlatmışlar birbirlerine yıllar yılı.
Sayfa 42 - parola yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Batılılar havuç rengine çalan kırmızı sakalından dolayı, ağabeyi Oruca verdikleri barbarossa adını daha sonra Hızır için de kullandıklarından Barbaros diye tanınmış, Hayrettin lakabını ise kendisine Yavuz Sultan Selim takmıştır.
Sayfa 15 - parola yayınlarıKitabı okudu
176 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 saatte okudu
Keyifle okuduğum bir kitap. Hızır Reis'in kendi anılarından (Kanuni Sultan Süleyman'ın ricası üzerine yazdığı ) kendisini okumak, o donemin tarihine birinci gözden şahit olmaktır. Kitap, akıcı ve heyecanlı bir dille yazılmış. 1500' li yılların Osmanlı'sını ve o donemin deniz savaşlarını, Cezayir ve Tunus Fatihi ve Beylerbeyi Barbaros Hayrettin Paşa ve onun karındaşı Oruç Reis'in dünyasından görmek oldukça heyecan vericiydi. Ve bu kitapla bir daha anladim ki, arapların o tarihlerde de Müslüman Türklere karşı, Hristiyan batıyı çıkar uğruna tercih ettiklerini ve ihanetlerini.
Barbaros
BarbarosAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201346 okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Onlar Midilli Adası'nın Bonava Kasabası'nda yaşayan bir sipahi nin, Yakup Bey'in oğullarıydı. Yıllar sonra adları tarihe Oruç Reis ve Hızır Reis olarak geçti. Dalgalı ve kanlı Akdeniz sularında Kızıl Sakal adıyla nam saldı Oruç Reis. Hızır Reis ise kaptan-ı deryalığa kadar yükselecek olan Barbaros Hayrettin Paşa'ydı. Öyle ki, bu iki kardeşin cesaretleri ve kahramanlıkları Avrupalıları korkutmaktan öte onları Limanlarına hapsediyordu. Andrea Doria'lar, Ferdinandlar diz çöktü önlerinde. Çünkü onlar sırf düşmanlarını değil, düşmanlarını gömdükleri deryaları da dize getirdiler.
Barbaros
BarbarosAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201346 okunma
Deniz ufkunda bu top sesleri nereden geliyor Barbaros belki donanmayla seferden geliyor Adalardan mı, Tunus’tan mı Cezayir’den mi? Hür ufuklarda donanmış iki yüz pare gemi Yeni doğmuş ayı gördükleri yerden geliyor O mübarek gemiler hangi seferden geliyor? Yahya Kemal
Sayfa 169
176 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Bilim adamlarımız serisi bir ya da iki saatte okunabilecek kısa eserler olarak ele alınabilir. Barbaros Hayrettin Paşa 1478 yılında midilli'de doğdu. Bir Osmanlı Sipahisiydi ve 1461 yılında midilli'nin fethi sırasında Fatih Sultan Mehmet ile birlikteydi. Asıl adı Hızır olduğu halde, "Barbaros" ve "Hayreddin" lakaplarıyla tanınır. Batılılar, havuç rengine çalan kırmızı sakalından dolayı ağabeyi Oruç Reis'e verdikleri "Barbarossa" adını daha sonra Hızır içinde kullandıklarından "Barbaros" diye tanınmış, "Hayrettin" lakabını ise kendisine Yavuz Sultan Selim takmıştır. Denizlerde öylesine nam salmıştır ki batılılar çocuklarını korkutmak için "Barbaros geliyor!" diye söylerdi.
Barbaros
BarbarosAli Kuzu · Paraf Yayınları · 201346 okunma
"Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın. --------------------------------------Şeyh edabali'den Osman Gazi'ye"
30 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.