Kur'an-ı Kerim'in Nüzul Sırasına Göre Tefsiri

Beyanu'l-Hak - (3 Cilt)

M. Zeki Duman

Beyanu'l-Hak - (3 Cilt) Gönderileri

Beyanu'l-Hak - (3 Cilt) kitaplarını, Beyanu'l-Hak - (3 Cilt) sözleri ve alıntılarını, Beyanu'l-Hak - (3 Cilt) yazarlarını, Beyanu'l-Hak - (3 Cilt) yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Cuma Suresi
"De ki : " Ey yahudi olanlar! Madem ki siz, Allah'ın dostlarının, başka insanlar değil, yalnız siz olduğunuzu iddia ediyorsunuz; eğer doğru söylüyorsanız hemen ölümü isteseniz ya!" Fakat onlar önceden elleriyle yaptıkları sebebiyle ölümü asla temenni etmezler! Allah zalimleri bilmektedir. Cuma Suresi 6-7
Sayfa 247 - 3. CiltKitabı okuyor
"İnsanların en hayırlısı kimdir?" Sorusuna Resulullah (s.a.v) : "Kur'an'ı en çok okuyan ve takvaca en üstün olan, insanlara en fazla iyiliği emredip kötülükten en fazla men eden ve akrabalar arası ilişkiyi en iyi koruyan kimse insanların en hayırlısıdır." cevabını vermiştir. İsrailoğullarından, Hz. Davud' un ve Hz. İsa'nın (as) dilleriyle lanetlenenlerin suçlarından biride: " Yaptıkları kötülüklerden birbirlerini men etmemeleriydi."
Sayfa 218 - 3. CiltKitabı okuyor
Reklam
Enfal Suresi 30-37 Tefsir
İslam'da ibadetler, özsüz, anlamsız ve sadece şekilden ibaret ritüeller değildir. Her ibadet mutlaka, Allah'a kulluk bilinci ve itaat şuuru ile yapılır. Her bir ruknü yüce bir anlam taşıyan namazın, şeklin ötesinde şahsı manevi bir atmosfer içine çeken; bittikten sonra da etkisi bireysel ve sosyal hayatta devam eden ahlaki misyonu vardır.
Sayfa 162 - 3. CiltKitabı okuyor
5/1 FATİHA SÜRESİ "Bizim kültürümüzde, Fatiha suresi denilince, hemen akla ölüler gelir. Bu münasebetle her ölünün mezar taşına "Ruhuna Fatiha"ibaresini yazdırmak oldukça yaygın bir gelenektir. Toplumumuzdaki hâkim inanca göre, en azından üç İhlas bir Fatiha okuyup sevabını geçmişlerinin ruhuna bağışlamak,(!) hayattaki yakınları için ölülere karşı adeta bir vecibedir; en azından yapılması gereken bir insanlık görevidir. Bizde devam eden bu geleneğe ve yaygın eğilime/anlayışa göre Fatiha Suresi sanki, hayatakiler için değil de ölüler için indirilmiş ve o manada icap eden bir sure gibidir. Hâlbuki, bütün olarak ne Kur'an'ın ne de Fatiha Suresinin indiriliş amacı ölülerdir Asıl amaç hayattaki insandır; hem de hakikatleri görme işitme ve kavrama yeteneği canlı olan dipdiri insan... Hedefi ise, müminin dünya hayatı boyunca Rabb'i ile arasındaki bağı sıkı tutmak, kulluk bilincini korumak, zaman zaman onu yenilemek ve hiç yalpalamadan "Sırat-ı Müstakim" üzeri yaşamasına katkıda bulunmaktadır." ~Zekí DUMAN //Beyânu'l - Hak - Nüzul Sırasına Göre Kur'an-ı Kerim'in Tefsiri 1 ( Mekkî Süreler -1)
Hidayet de dalalet de kulun arzu edip tercihinin eyleme dönüştürmesinin sonucudur; dilemek ve eyleme dökmek kuldan, dahili ve harici sebepleri ve sonucu yaratmak ise Allah'tandır.
Sayfa 58
Kendini tanıyan Rabb'ini de tanır. Rabb'ini tanıyan insan mutlaka haddini bilir.
Sayfa 49
Reklam
257 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.