Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bolşevizm Gönderileri

Bolşevizm kitaplarını, Bolşevizm sözleri ve alıntılarını, Bolşevizm yazarlarını, Bolşevizm yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dünyaya bakışımızda genel olarak iki önemli ve etkili ruh halinden söz edilebilir: Din ve bilimsel bakış açısı. Bilimsel tutum deneysel ilişki, parçalara ayırmak ve kanıtı olan şeye inanmaktan ibarettir. Bilimsel tutum, Galileo'dan beri siyasi baskı, bireysel çıkar veya mizaç farkı gözetmeden kifayetli her insanın kabul edeceği önemli gerçeklerin ve yasaların ortaya çıkarılmasında etkili olduğunu gösterdi. En erken dönemlerden beri dünyadaki bütün kayda değer ilerlemeler , bilime ve bilimsel mizaca dayanır; bütün büyük kötülükler de dine dayanır.
Sayfa 93
Amerika'nın etkisiyle, kapitalist sistem bir elli yıl daha sürebilir; ancak gittikçe güçten düşecek ve asla 19. yüzyıldaki gibi rahat tahakküm kuramayacak.
Sayfa 18 - bgst YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Düşüncenin özgür olmadığı yerde aklın çürüdüğünü anımsatmaya gerek bile yok.
Sayfa 122 - bgst YayınlarıKitabı okudu
İyimserlik, insanı kaçınılabilir kötülükler karşısında tahammülsüz kılarak kendi kendisini doğrular; umutsuzluk ise, dünyayı insanın inanmak istediği kadar kötü kılabilir.
Sayfa 127 - bgst YayınlarıKitabı okudu
Şimdi bile Katolik bir işçi, inançsız bir sosyaliste oy vermek yerine Katolik bir kapitaliste verecektir oyunu.
Sayfa 102 - bgst YayınlarıKitabı okudu
Fanatizm ise zalimliği gizleyen bir kamuflajdır.
Sayfa 17 - bgst YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bolşeviklerin en büyük başarısı bir umut yaratmak ya da en azından, daha önce birkaç kişinin paylaştığı umudu yeşertip filizlendirmek, insanlığa yaymak oldu.
Sayfa 16 - bgst YayınlarıKitabı okudu
Bilimsel bakış açısının, insan ırkı için sonsuz önem taşıdığını düşünüyorum. Eğer daha adil bir ekonomik sistem, yalnızca insan aklını özgür araştırmaya kapatarak ve yeniden Ortaçağ'ın zihinsel hapishanesine tıkarak elde edilebilecekse, o zaman ödenecek bedelin çok yüksek olduğunu söylemem izin verin.
Sayfa 11 - bgst yayınlarıKitabı okudu
Bolşevizmin Pratiği Ve Teorisi-Önsöz
"İktidar sahiplerinin kendilerini tehdit altında hissettiklerinde yapacakları zulmün, ihanetin ya da gaddarlığın sınırı yoktur. Dini fanatizmden başka bir yolla bu iktidar sahiplerini devirmek mümkün olmayacaksa, o zaman ortaya çıkacak kötülüklerin asıl kaynağı bu iktidar sahipleri sayılır."
Sayfa 12 - bgst Yayınları
Bolşevizmin Pratiği Ve Teorisi-Genel Özellikler
"Kapitalist devletlerle yapılan anlaşmalar, sadece durumu idare eder, iki taraf için de hakiki bir barış anlamına gelmez. Hiçbir ülke kanlı bir devrim yaşamadan gerçek bir refaha kavuşamaz..(..)Lenin, İşçi Partisi'nin iktidara gelmesini yalnızca parlamenter sistemin beyhudeliğinin ingiliz emekçilere kati suretle gösterilebilmesi için istiyor.Proletaryanın silahlandırılması ve burjuvazinin silahsızlandırılması dışında bütün seçenekler faydasız.Başka herhangi bir yolu telkin edenler ya vatan haini ya da aldatılmış aptallardır."
Sayfa 29 - bgst Yayınları
Reklam
Rus Komünizmi Neden Başarısız Oldu?
"Bolşevizm, geri bir ulusun hızla sanayileşmesini sağlayan bir disiplin olarak pekala savunulabilir; ama bir komünizm denemesi olarak başarısızlığa uğramıştır."
Sayfa 136 - bgst Yayınları
Materyalist Tarih Teorisi
"Mevcut kapitalist sistem ölüme mahkûm. Sistemin adaletsizliği o kadar aşikar ki, yalnızca cehalet ve gelenek ücretlilerin bu sisteme katlanmasına neden olabilir. Cehalet yok oldukça gelenek de gücünü kaybetti ve savaş, salt geleneksel olan şeylerin insanlığın zihnindeki etkisini yok etti."
Sayfa 18 - bgst Yayınları
Materyalist Tarih Teorisi
"İnsanın haline şükretmesi, zenginlerin yoksullara öğütlediği erdemlerden birisidir."
Sayfa 100 - bgst Yayınları
Lenin, Troçki Ve Gorki
"Sanırım kim olduğunu bilmeden Lenin'le tanışsaydım, onun büyük bir şahsiyet olduğunu tahmin edemezdim, fazlasıyla dik kafalı ve dar ortodoks yapısı beni şaşırttı. Zannedersem gücü dürüstlüğünden, cesaretinden ve sarsılmaz inancından-Marksist kutsal kitaba olan dini inancından- geliyor. Hiristiyan şehitlerin Cennet beklentisinin yerini alan bu inancın tek farkı daha az bencil olması. Olsa olsa Diocletianus* yönetimi altında zulüm gören ve gücü ele geçirdiklerinde misilleme yapan Hıristiyanlar kadar seviyor özgürlüğü."
Sayfa 37 - bgst Yayınları
47 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.