Burun Yorumları ve İncelemeleri

Burun yorumları ve incelemelerini, Burun kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Burun puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.610 üzerinden
1.212 Kişi · 183 İnceleme
64 syf.
7/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Değişik bir konusu var. Burnunu kaybeden adamın hikayesi. Baş karakteri hayal etmesi zor değil; Harry Potter film serisindeki VOLDEMORT ile aynı gibi
Burun
BurunNikolay Gogol · Zeplin Kitap · 20215,3bin okunma
64 syf.
8/10 puan verdi
·
11 saatte okudu
Toplumdaki çarpıklıkları, insan ilişkilerini, bürokrasiyi, yükselmeyi, liyakatsizliği absürd bir olay ile hicvediyor Gogol. Zevkle ve kahkahayla okunacak bir eser.
Burun
BurunNikolay Gogol · Zeplin Kitap · 20215,3bin okunma
Reklam
64 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bir devlet memurunun bir sabah uyandığın da burnunun yerinde olmadığını fark etmesiyle başlıyor. Burun adamın yüzünden ayrılmış kendi başına bir birey olmuş memur gibi giyinmiş sağda solda geziyor. Yani baya komik yerleri var. Gogol'u tanımak isteyenler palto'yu ve bunu okumarını tavsiye ederim.
Burun
BurunNikolay Gogol · Zeplin Kitap · 20215,3bin okunma
73 syf.
·
Puan vermedi
Burun Ne güzel olurdu yazar bir burun metaforuyla açık açık ben bunları anlattım deseydi.. Nedense her kim Burnu ele almışsa kendisine göre yorumlamış. Biri metafor burnu: her işe burnunu sokma değimiyle , kimi kaybolan bir burun yalnızca burnunu kaybeden kişiyi ilgilendirir başkasını ilgilendirmez ifadesiyle kimi de burun metaforunu kişinin yarına olan güvencesini, yoksulluk uğruna kişililiğini hatta aklını kaybetme durumuyla ilişkilendirmiş. Peki sizce hangisi doğru? Kabul ediyorum kitabın sert, gerçekçi ve alaycı bir anlatımı var. Ama yine de kullanılan "Burun" metaforu bana hikayaye gizem katmış gibi geldi. Bu metafor yalnız basit bir eleştiri olmaktan ziyade, çok daha fazlası olsa gerek..
Burun
BurunNikolay Gogol · Karbon Kitaplar · 20175,3bin okunma
64 syf.
7/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Gogol'dan yine alegorik bir anlatımdan , absürd mizahla yapılan bir yergiden oluşan bir hikaye. Burun. Sabah kalktığında burnunun yerinde olmadığını gören adamımız burnunun peşine düşüyor. Saçma geliyor dimi kulağa, evet, çünkü saçma. Gogol bu kısa hikayeyi 1835'te yazdığında bir dergiye yayınlansın diye gönderiyor ama derginin cevabı, "hadi ordan" oluyor. Ama bu öyküdeki eleştiriyi görebilen Puşkin hemen alıp kendi dergisinde yayınlıyor. Peki nedir bu eleştiriler? Toplumdaki ve sistemdeki çarpıklıklardan, yozlaşmadan, gündelik hayatın çekilmezliğinden, insan davranışlarına yani burnunun önündeki herşeyi eleştiriyor Gogol. Kim ne derse desin dünyada bu tür saçmalıklar oluyor diyor yazar. Evet, dünyadaki saçmalıkları düşününce insan, "harbiden bu mu olmuyacak?" demiyor değil. Kitabın bir çok yayınevinden baskısı var ben Tutku Yayınevinden Enver Günsel çevirisini okudum 64 sayfacık, merak eden okuyabilir. Kitabı alamayanlar için hikayeyi yorumda paylaşıyorum.
Burun
BurunNikolay Gogol · Tutku Yayınevi · 20175,3bin okunma
Reklam
194 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.