Derin Tarih - Özel Sayı 4

Derin Tarih Dergisi

Derin Tarih - Özel Sayı 4 Gönderileri

Derin Tarih - Özel Sayı 4 kitaplarını, Derin Tarih - Özel Sayı 4 sözleri ve alıntılarını, Derin Tarih - Özel Sayı 4 yazarlarını, Derin Tarih - Özel Sayı 4 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Fakirlik ve zaruret içinde inleyen Avrupalıların gözünde Endülüs erişilmesi güç parlak bir medeniyet merkeziydi.
Endülüs
İslam medeniyeti ve Endülüs altın çağını yaşarken Avrupa cehalet içndeydi.
Sayfa 136Kitabı okudu
Reklam
Endülüslü hanımlar arasında en çok Kur’an, tefsir, şiir ve hat sanatı ilgi görürdü.
Endülüslü Kadınlar
Endülüs toplumunda kadınlara ayrılan sahada-ki bir ayrımcılıktan ziyade ontolojik yapı itibariyle görev paylaşımında farklılık dersek daha doğru olacaktır- bütün kültürel ve entellektüel faaliyetler bulunmaktaydı. Bilimsel çalışmalar ve özellikle edebiyat, kadınların en etkin olduğu alanların başında gelirdi.
"Batı'da matbaanın icadından sonra kitabı en çok basılan kişi İbn Sina ve İbn Rüşd'dür. İlk basılan kitaplardan biri İbn Sina'nın 'Kanun'u, diğeri de İbn Rüşd'ün 'Külliyat'ıdır."
"Fakirlik ve zaruret içinde inleyen Avrupalıların gözünde Endülüs, erişilmesi güç, parlak bir medeniyet merkeziydi. Nitekim ünlü tarihçi Draper 'Paris ve Londra, bataklıklar içindeyken Kurtubalılar taş döşeli yollarda aydınlık içinde yürüyorlardı' der. 'Cin Papa' diye bilinen Papa ll. Sylverster, Endülüs'e gelerek bir süre kalmış ve buradaki ışığı Avrupa'ya taşımak üzere beraberinde 3 şey götürmüştür: Abaküs, küre ve usturlab."
Reklam
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.