Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kendimiz Başta Olmak Üzere Nasıl Herkese Yalan Söyleriz

Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek

Dan Ariely

Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek Sözleri ve Alıntıları

Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek sözleri ve alıntılarını, Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek kitap alıntılarını, Dürüst Olmamanın Ardındaki (Dürüst) Gerçek en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Herkes kendini yaşıyor belki de... Belki de herkes kendine tutunuyordur.
Reklam
İradenizi yıpratırsanız arzularınızı yönetmede daha fazla sorun yaşarsınız ve bu zorluk dürüstlüğünüzü de yıpratabilir.
Gerçekler kendi gerçeğini yaratacak hayal gücünden yoksun olanlar içindir..
Herkes kendini yaşıyor belki de... Belki de herkes kendine tutunuyordur.
Reklam
Yetersizliklerimiz inkâr edilmez olduğunda, başkalarını ve koşulları suçlamayı severiz.
Kendinizi aldatmamalısınız ve aldatması en kolay kişi sizsiniz.
Çilingirden Dersler:Bir gün Peter, kapıda kalmış ve bir çilingir bulmak için birçok yere telefon etmiş belediye tarafından kapı açma sertifikası verilen birini bulmak biraz vaktini almış. Çilingir hihayet gelmiş ve kilidi yaklaşık 1 dakikada açmış. " Bu adamın kapıyı bu kadar çabuk ve kolay açabilmesini şaşırdım" dedi Peter. sonra o gün çilingir'den aldığı küçük ahlak dersine geçti. Peter'in şaşkınlığına cevaben çilingir ona kapılardaki kilitlerin sadece dürüst insanları dürüst tutmak için olduğunu söylemiş. "İnsanların yüzde biri her zaman dürüsttür ve asla çalmaz" demiş. "Başka bir yüzde biri her zaman dürüst değildir ve her zaman kilidinizi açıp televizyonunuzu çalmaya çalışır. Geri kalanı da koşullar doğru olduğu müddetçe dürüsttür; yeterince baştan çıkarılırlarsa sahtekarlık yaparlar. Kilitler sizi, evinize girebilecek azimli hırsızlardan korumaz. Kilitler sizi yalnızca kilit olmadığında kapınızı yoklamaya teşebbüs edebilecek dürüst insanlardan korur.
Plato'nun "Giges Kralı Efsanesi" nde, Giges adlı bir çoban kendisini görünmez yapan bir yüzük bulur. Yeni keşfedilmiş bu güçle suç alemine dalar. Kralın sarayına gider, kraliçeyi baştan çıkarır ve kralı öldürüp yönetimi ele geçirmek için onunla işbirliği yapar. Hikayesini anlatan Platon görünmezliğin gücünden faydalanmaya karşı koyabilecek bir canlı bulunup bulunmadığını merak etmektedir. O zamanki soru, bizi günah işlemekten alıkoyan tek gücün başkaları tarafından görülme korkusu olup olmadığıdır. 2000 yıl sonra J. R. R. Tolkien bu temayı Yüzüklerin Efendisi'nde incelikle işlemiştir.
Reklam
O.Wilde
Resim gibi ahlakta çizgi çekmeye benzer, önemli olan çizgiyi nereye çektiğimizdir.
İnsanların şüpheli bazende zarar verici davranmaları için ahlaksız olmaları gerekmez, tamamen iyi niyetli insanlar bile insan zihninin çelmesine takılabilir. Berbat hatalar yapabilir. Yine de kendilerini iyi, ahlaklı kişiler olarak görebilirler.
Kendini kandırma; söylediğimiz yalanı gerçekçi kılma yolunda güzel bir strateji. .
Kendimize yanlış bir şey yapmadığımızı sadece ödeştiğimizi söylüyoruz.
49 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.