Göktürkler 1

Ahmet Taşağıl

Göktürkler 1 Gönderileri

Göktürkler 1 kitaplarını, Göktürkler 1 sözleri ve alıntılarını, Göktürkler 1 yazarlarını, Göktürkler 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gök-Türk Atları
Çin askerleri Gök-Türk atlarına hayran kalmıştı. Sahte para vererek GökTürk askerlerini kandırmayı ve atları ele geçirmek istiyorlardı. Fakat, Li Yüan "GökTürklerin kendilerine güzel atlar verdiklerini kandırıldıklarını anladıkları zaman gelip Çin'e saldıracaklarını ve durdurulamayacaklarını" anlatarak vazgeçtirdi.
Sayfa 67 - Türk Tarih Kurumu
224 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Türk tarihini iyi bilmek için okunması gereken, akademik olarak çok sağlam bir uslübu olan bu güzel eseri herkese tavsiye ederim. Bahattin Ögel'in İslamiyetten önce Türl Kültür Tarihi üzerine eserinden sonra bunu okuma fırsatı buldum. Türk adıyla kurulan ilk Türk devleti Gök-Türklerin muazzam gücünün yanı sıra entrikalarla nasıl bölünüp, yıkıldığını özellikle Çin kaynaklarına dayanarak anlatıyor. Kardeşi kardeşe kırdıran Çin'in askeri anlamdaki başarısızlıklarını entrikaları ile kapatması ne yazık ki Türklerin Orta Asya'daki mevcudiyeti için büyük bir tehilke oldu. Dış baskılardan ziyade; Gök-Türklerin, iç karışıklıklar, doğal afetler ve Çin'in entrikaları yüzünden tarih sahnesinden silinmiş olması gerçekten üzücü bir durum. Asa Hunlular ile başlayan Türk tarihi günümüze kadar süreklilik arz etmiştir. Türk, Dünya Tarihini yazan yegane millettir..
Göktürkler 1
Göktürkler 1Ahmet Taşağıl · Türk Tarih Kurumu · 200331 okunma
Reklam
Batı Göktürkler istiklalini ilan ettikten sonra Sir tarduslarin Bilge Kağanı kendi kardesi T'ung Tegin'i Çin sarayına elçi olarak gönderdi.İmparotor, onun elçisine bir kılıç ve bir kırbaç vererek ülkesindeki büyük suçluları bu kılıçla, küçük suçluları bu kırbaçla cezalandirmasini istedi bu suretle yeni tesis edilen bu küçük kağanlik Çin imparatorluğu nüfusuna girmiş oluyordu.
Sayfa 100Kitabı okudu
giriş
Gök-Türk (Kök-Türk) diye isimlendirilerek diğer Türk topluluklarından ayrılan bu devletin asıl ismi, Türk veya Türük idi... Bu tabir 'Gök'e mensup, ilahi Türk' manasına gelmektedir.
Sayfa 1