Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

1802 - 1905

İranlı Yolcuların Gözünden Osmanlı İstanbul'u

Yasemin Asadi

İranlı Yolcuların Gözünden Osmanlı İstanbul'u Sözleri ve Alıntıları

İranlı Yolcuların Gözünden Osmanlı İstanbul'u sözleri ve alıntılarını, İranlı Yolcuların Gözünden Osmanlı İstanbul'u kitap alıntılarını, İranlı Yolcuların Gözünden Osmanlı İstanbul'u en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Osmanlı İstanbul'da en çok bulunan ağaç türü Servi Ağacıydı. Servi ağacı dikmek bir Müslüman geleneğiymiş. Bir evin Müslüman ya da Hristiyan evi olduğunun anlaşılması için de Hristiyanlar evlerinin önüne servi ağacı dikmekten men edilmişlerdir."
Sayfa 12 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Padişah'ın kızları ve kız kardeşleri de bir paşayla evlendirilirmiş. En fazla maruz kaldıkları kötülük; erkek çocuk doğurduklarında Osmanlı ebeleri onları öldürür, anne-baba da mecburen bunu kabul edermiş. Bu çirkin uygulamanın nedenini anlayamadım. Eğer nedeni monarşide fitneyi engellemek olmuş olsaydı diğer Osmanlı şehzadelerini de öldürtmeleri gerekirdi veya bunları da şehzadeler gibi bir yere kapatabilirlerdi."
Sayfa 24 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Sultan'ın vahşi hayvanları bu bahçeydi. Birçok tavuskuşu ve kafeste kaplanlar gördüm. Kaplanlardan biri çok garipti. Böyle bir kaplanı Frenkistan'ın hiçbir bahçesinde görmemiştim."
Sayfa 63 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Hamamlarda saç tıraşı olmak, kına sürmek ve uyumak yasakmış."
Sayfa 80 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
denilir ki birine söylemişler, "nuh tufanı da geçmiş" o da demiş ki, doğru, geçmiş de sen tufanda neler geçtiğini biliyor musun?
Sayfa 177Kitabı okudu
Nadir Şah'ın Osmanlı savaşı sırasında ordusuna moral verirken söylediği söz aklıma geldi: "Osmanlılardan korkmayın çünkü düşmanla savaş ve savunma işi elle yapılır. Bunlar tedbiren bir elleriyle şalvarlılarını çeker, diğer elleriyle de kavuklarını tutarlar. Ayrıca çubuklarını tutacak üçüncü bir ele de ihtiyaçları vardır. İnsan iki elden fazlasına sahip olmadığına göre bu da mümkün değildir. Peki, şimdi hangi elle savaşacaklar?"
Sayfa 16 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Faytonda Kamil Bey'le sohbet ederken camilerin durumunu sorduğumda cevaben, 'Bizim memlekette cami çok, namaz kılan az' dedi. "Çok uzak değil, bir dönem sonra, 'Cami çok, namaz kılan yok' denilecek dedim.
Sayfa 72 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Marmara Denizi'nin madenlerinden mermer çıkarılıyormuş. Ancak bu mermerin iki tane kusuru vardı. Birincisi, üzerinde çok fazla siyah çizgi vardı, ikincisi ise ne kadar yontulursa yontulsun yüzeyi yeterince düz ve parlak hale gelmiyormuş."
Sayfa 63 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Sultan, Haliç'in üzerine ahşap ve zincirlerden üç yüz zirai uzunluğunda ve on zirai genişliğinde bir köprü yaptırmıştı. Gündüz üzerinden insanlar, faytonlar ve topların geçtiği bu köprü akşamları toplanıp Haliç'in kenarına bağlanıyordu. Bu köprünün yapımına üç yüz altmış bin tümen para harcandığı söyleniyordu."
Sayfa 35 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Vapurlar çok kalabalık oluyormuş. Bir bölümüne perde çekmişler. Perde çekilen bölümde kadınlar, diğer bölümlerde de erkekler otururlarmış."
Sayfa 62 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
14 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.