Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İstihbarat Teorisi

Ümit Özdağ

İstihbarat Teorisi Sözleri ve Alıntıları

İstihbarat Teorisi sözleri ve alıntılarını, İstihbarat Teorisi kitap alıntılarını, İstihbarat Teorisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Psikolojinin Önemi
"Kullanılması bilinirse psikolojinin tersanelerinde dünyanın en kudretli toplarından daha etkili silahlar dökülebilir"
Sayfa 213Kitabı okudu
Dünyayı her türlü bilimsel veya sportif merak ile araştıran ve onun üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan toplumlar ile dünyaya kayıtsız kalan toplumlar arasında ıstihbaratta başarı açısından önemli bir fark vardır.
Sayfa 20
Reklam
Atatürk'ün Ayasofya'yı Müze Yapmak İle Hedeflediği
Atatürk'ün ikinci psikolojik harekatı, yine 1936'da Ayasofya Camii'nin müzeye dönüştürülmesidir. Böylece Atatürk, düşman psikolojik operasyon karargahlarının elinden İstanbul'un "neden" işgal edilmesi gerektiği ile ilgili bir argümanı almayı hedeflemiştir.
Sayfa 217Kitabı okudu
Bir yandan demokrasiler varlıklarını korumak için İstihbarata bağımlıdırlar. Öte yandan bazı istihbarat uygulamaları anayasal hakların ve özgürlüklerin zedelenmesini beraberinde getirebilir. Örneğin bilgi toplama amacı ile yapılan teknik istihbaratın, yurttaşların temel özgürlüklerini yok etmesine izin verilmemelidir.
Sayfa 23
Demokrasilerde vazgeçilmez olan istihbaratın, üstün bir anayasal bilinç ile gerçekleştirilmesi çok büyük önem arz etmektedir.
Sayfa 23
İstihbarat, örtülü operasyon diye de tanımlanan operatif faaliyetlerden ziyade bilginin toplanması ve analizidir.
Sayfa 29
Reklam
Kişiler kendi yaşamalarını şansa bırakma özgürlüğüne sahiptirler. Ancak devlet yönetimini elinde tutanların asgari tarihsel ve toplumsal sorumluluk açısından böyle bir şansları yoktur.
Sayfa 40
Bir bilim olduğunu vurguladığımız istihbarat aynı zamanda sanattır. İstihbarat yarım yüzyıldan bu yana akademik anlamda üniversitelerde uluslararası ilişkiler biliminin bir alt dalı olarak kabul edilmektedir.
Sayfa 23
SSCB'nin Hiçbir Savaşı Kaybetmediği Halde Dağılması
Psikolojik savaşın ne kadar önemli olduğunu, bir Rus uzman, askeri araştırmalar dergisinde şöyle ifade etmiştir: "SSCB hiçbir savaşı kaybetmediği halde yenilmiştir. Çünkü politik ve askeri önderliği savaşın gerçek doğasını anlamamış, savaşı çok dar bir anlamda yorumlamış ve bunun neticesinde yaşamsal bir alan, Sovyet halkının psikolojisi güvence altına alınmamıştır. Bu hata SSCB'nin dağılmasına neden olmuştur."
Sayfa 214Kitabı okudu
“Savaşlar önce dimağda ve yürekte kazanılır veya kaybedilir. Hiçbir zırh, hiçbir tahkimat nihai zafere, ilgili milletin yüksek onur ve seciyesinden, birlik ve dayanışmasından, askerin şuurlu sabır, metanet ve cesaretinden daha önemli bir etkili olamaz.”
-Muzaffer Özdağ
Reklam
Söz Güzelmiş :)
Türk milletinin "ayranının geç kabarması" Türk milletinin zaman algılamasını en iyi anlatan cümlelerden birisidir. Zaten Türk milleti gibi 4000 senelik bir milletin ayranının hızla kabarması mümkün değildir. Bu milletin bir çok tarihsel badireyi atlatmış olmasının verdiği özgüven ile de yakından ilgilidir. Bir diğer ifade ile Türk milletinin tepkileri geç değil, tarihsel derinliği ile orantılıdır. "Türk sabanın sesi ile tavşanı uyutur ve avlar" şeklindeki Yunan atasözü Türklerde zaman kavramını bir başka şekilde ifade etmektedir.
Yalan sadece gerçeği gizlemez, aynı zamanda sahte bir gerçeklik yaratır.
Sayfa 156Kitabı okudu
Oysa çoğu karar alıcı, ne yazık ki, "ölçülmüş belirsizlikler içinde yaşamaktansa, sahte kesinlikler içinde yaşamayı" tercih etmektedir.
Anadolu coğrafyası ise üzerinde yaşayan ulusun güçlü olduğu dönemlerde dışa taşınayı kolaylaştıran üç kıtanın, Asya, Avrupa ve Afrika'nın birleştiği yerdedir. Eğer Anadolu üzerinde yaşayan ulus dışarıya taşacak kadar güçlü değil ancak içeriye kimseyi sokmayacak kadar güçlü ise Anadolu'yu kilitler. Anadolu üzerinde zayıf bir milletin yaşama şansı yoktur. Bu anlamda bir "milletler mezarlığı" olan Anadolu, "Bermuda Şeytan Üçgeni"ne çok benzer. Tek farkı uçak ve gemileri değil, milletleri yutmasıdır. Özetle coğrafyalar halkların kaderinin belirlendiği yerlerdir.
Sayfa 56
Doğal kaynaklara sahip olmak sadece güç unsuru olmaz; aynı zamanda sahip olan ulusu diğer ulusların hedefi haline getirir. Doğal kaynaklar, sanayileşmiş ulusların zenginliklerini oluşturmalarının ve muhafaza etmelerinin temelini teşkil etmektedir. Kullanılmadan üzerinde oturulan doğal kaynak bir ulusal güç unsuru değildir.
Sayfa 58
219 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.