Ama Fizik de Biyoloji de

Kimya Güzeldir ...

Osman Gürel

Kimya Güzeldir ... Sözleri ve Alıntıları

Kimya Güzeldir ... sözleri ve alıntılarını, Kimya Güzeldir ... kitap alıntılarını, Kimya Güzeldir ... en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
ilacı yapmaktan daha zor olanı onun vücutta nasıl çalıştığını anlamak. örneğin uyku verici barbitüratları ele alalım. diğer organikler gibi C, H, N ve O atomları içeriyor, yani bir hidrokarbon. karbon atomlarından birisine iki tane alkil kökü bağlı. ilacın insanı uyutması için alkil grubunda en az dört karbon atomu olması gerekiyor, grupta ne denli çok karbon olursa ilacın etkisi o denli hızlı ve uzun.
Sayfa 145Kitabı okudu
Doğa ile şakalaşmayın, şakadan anlamaz!
Reklam
güneş ve yıldızlar neden parlıyorlar? çünkü üzerlerindeki ısıl çekirdek tepkimeleri ile hidrojen sürekli helyuma dönüşüyor, korkunç bir tepkime ısısını açığa çıkartarak.
Asıl sözümüz gençleredir. Yaşlılar darılmasın ammaa . . 1950-90 döneminde onların bu güzel, varsıl ülkenin çocuklarına iyi bir şeyler verdiklerine bir türlü inanamıyoruz. Özellikle vermedikleri eğitimle onları yoksullaştırdılar. Bu çağda gençlere, ülkenin geleceğine, daha kötü ne yapılabilirdi ki?
Sayfa 10 - İletişim Yayınları
:D
Bunca yıl simyacı atalarımız filozofun taşı, Şehrazatın kaşı, Harun Reşid'in aşı diye uğraşıp göz boyadılar, ne bakırdan altın yapabildiler, ne de ölümsüzlük içkisini bulabildiler. O zavallı hayalciler karın tokluğuna sultanlara, prenslere kul köle oldular, şeytan diye ateşe atılanları oldu, kafir diye aforoz edilenleri. En mutluları karnını tok, sırtını pek tutabilenlerdi, gene de simyacıların çağdaş kimya tekniğinin öncüleri olduğunu, pek çok araç, gereç ve süreci bulup geliştirdiklerini kimse yadsıyamaz. Hayallerini süsleyen altın üretimini becerip hiçbiri köşeyi dönemedi ise suç onların değil, yirminci yüzyılın son çeyreğinde Anadolu yarımadasında yaşasalardı bu hayali işi de başarı ile yapabilecek becerikli dostları olurdu, alacakları vergi iadesi ile de tüm köşeleri dönerlerdi.
ZENGİN SOFRASI
Yemek kavramı ne kadar önemlidir insanlar için; bir düşünsenize!.. "Yediğin önünde, yemediğin ardında" deriz. "Yeme den içmeden kesildi" deriz. "Analar taş yesin, yarımşardan beş yesin" deriz. Böyle nice deyimimiz vardır yemek üzerine. Ya eşanlamlılara ne buyurulur: Atıştırmak, kaşıklamak, çimlenmek, çöplenmek, tatmak, tıkınmak hatta ziftlenmek ve zıkkımlanmak da sayılırsa, yemek yeme eylemini gösteren sözcükleri abecenin tüm harflerinde bulabilirsiniz. Koca şair Tevfik Fikret bile "Yiyin efendiler yiyin bu han-ı iştiha sizin Doyunca, tıksırınca, patlayıncaya kadar yiyin" deme miş miydi? Ne mutlu ki toplumda şairimizin bu öğüdünü tutup, yüzünü kara çıkarmayanlar az buz sayıda değil... Değil mi?
Sayfa 109
Reklam
13 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.