Kıssaların Dili

Mustafa Öztürk

Kıssaların Dili Sözleri ve Alıntıları

Kıssaların Dili sözleri ve alıntılarını, Kıssaların Dili kitap alıntılarını, Kıssaların Dili en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
..kıssalar iman ve güzel ahlakla donanmış insanların teşekkülüne katkı sağlayan bir araç mesabesinde olup çok büyük bir kısmı ilahi hitaba bizzat muhatap olan toplumun kültür dünyasına aitti.
Sayfa 8 - Ankara Okulu
"... imanı gerekçelendiren şey de Tanrı'yı bilmek ve eylemlerini anlamak değildir. Aksine Tanrı'nın bilinmezliğini, kavranamazlığını onamaktır. Çünkü Merhum Ziya Paşa' nın o muhteşem dizesinde ifade edildiği gibi, idrâk-i meâlî bu küçük akla gerekmez; zira bu terazi o kadar sikleti çekmez."
Sayfa 77
Reklam
"Şu halde, doğada olup biten bir şeyi anlayıp kavrayamayınca doğrudan doğruya Tanrı' nın iradesine bağlamak suretiyle bildik anlamda 'mucize' diye kavramsallaştırmak, Spinoza' nın ifadesiyle hem budalalıktan başka bir şey değildir hem de cehaleti kabullenmenin gülünç bir biçimidir."
Sayfa 21
Beyzâvî
İnsan, sahip olduğu ilimle övünmemeli; kendince hoş olmayan şeyi hemen yadsımamalı ve zahiren kötü gibi gözüken bir olayda/olguda kendisinin bilmediği gizli/derin bir boyut olabileceğini düşünmeli; sürekli olarak bilgi öğrenmeli; hocasına/üstadına karşı alçakgönüllü ve hürmetkâr olmalı; söylediği sözlerde edebe riayet etmeli; hata yapan kişinin hatasına dikkat çekmeli; hatada israr edinceye değin onu affetmeli ve ancak isrardan sonra onunla ilişkisini kesmelidir.
Sayfa 184Kitabı okudu
Doğada olup biten bir şeyi anlayıp kavrayamayınca doğrudan doğruya Tanrı'nın iradesine bağlamak suretiyle bildik anlamda "mucize" diye kavramlaştırmak, Spinoza'nın ifadesiyle, hem budalalıktan başka bir şey değildir, hem de cehaleti kabullenmenin gülünç bir biçimidir.
Kur'an-ı Kerim bir tarih kitabı da değildir. Dolayısıyla tarihi tarih için anlatmamıştır.
Sayfa 23 - Ankara Okulu Yayınları
Reklam
...Yahudilik hakkında epeyce bilgi sahibi olduğu söylenen sahabi Übey b. Kab ve Tabiun neslinden Vehb b. Münebbih gibi şahsiyetler ile İmam Ebu Hanife (ö.150/767), İmam Maturidi (ö.333/944), Mutezile'den Ka'bi (ö.319/931) ve Ebu Müslim El İsfahani (ö.322/934) gibi bazı alimler Adem'in iskan edildiği cennetin yeryüzünde olduğu fikrini benimsemiştir...
Sayfa 146 - Ankara Okulu Yayınları
Cennet...
Cennet kelimesi sözlükte, "örtmek, gizlemek" anlamındaki "cenn" kökünden türetilmiş bir isim olup "bitki ve ağaçları ile toprağı örten bahçe" ye karşılık gelir.
Sayfa 145 - Ankara Okulu Yayınları
İsa bize paniğe kapılmadan mücadele etme, herkes ve her şey zincirinden boşanıp üstümüze geldiği zaman bile erdemli insana yaraşır biçimde yaşama mesajı verir. Ancak bu manevi mesaj mitolojik dilin kalıpları içinde “ O, ölüleri diriltir.” diye maddileştirilir.
Sayfa 89
Doğada olup biten bir şeyi kavrayamayınca doğrudan doğruya Tanrı’nın iradesine bağlamak suretiyle bildik anlamda “mucize” diye kavramlaştırmak, Spinoza’nın ifadesiyle, hem budalalıktan başka bir şey değil, hem de cehaleti kabullenmenin gülünç bir biçimidir.
104 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.