Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Muhayyîr ✓

Sabitlenmiş gönderi
"Okumadan önce eser seçmenin büyük önemi bilinmelidir. En çok kitap okuyan değil, okuduğu kitaptan görüşler çıkaran ve onu, bir tarlayı derince kazıp didik didik eden alet gibi işleyen kafanın çalışması değerlidir."
Reklam
Herkesin tanrı algısı, zannı farklıdır.
Bir dinin kendi içinde de felsefi ve kelâmi açıdan farklılaşan Tanrı tasavvurlarına rastlamak mümkündür.
Tanrısal gerçeklikle hiçbir şekilde örtüşmeyen/bağdaşmayan birtakım inançlara (önermelere) dayandı­rılmış bir dinî inancın veya imanın tatmin edici olabileceğini dü­şünmek pek mümkün görünmemektedir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Muhayyîr ✓
Bir kitabı okumaya başladı
Descartes'ın üçgenden yola çıkıp üçgenin doğada olmamasından tanrının da fiziki olarak olmamasına delil kılması, ikinci olarak; nasıl dağ kavramını dere kavramından ayrı düşünmek mümkün değilse mükemmel varlık varsa Tanrı'nın mevcut olması gerekir demesi de fazla saflıktır.
Reklam
(
Immanuel Kant
Immanuel Kant
'ın eleştirisi de makul:) Zihni objelerin varlığının bilgisine ulaşabilmenin hiçbir yolu yoktur ve onlar sadece apriori olarak bilinir. Kant'a göre insanın varlık şuuru sadece tecrübe birliğidir ve tecrübe dışında iddia edilen herhangi bir varlığın, imkansız olduğunu ifade etmek mümkün olmasa da, varlığının temellendirilemeyeceğini söylemek mümkündür.
Muhayyîr ✓
Bir kitabı okumaya başladı
Tanrı'nın Varlığına Dair Argümanlar
Tanrı'nın Varlığına Dair ArgümanlarAdnan Aslan
8.5/10 · 9 okunma
Babalarımız japon mu acaba :))
Batıda yemek yerken ses çıkarmak görgüsüzlük kabul edilir. Oysa Japonya'da çorba içerken höpürdetmek ayıp sayılmaz, tersine ne kadar höpürdetirseniz çorbanın o kadar lezzetli olduğunu belirtmiş olursunuz.
15,2bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.