Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur'an ve Yaşam Arasında Kadın

Raşid El Gannuşi

Kur'an ve Yaşam Arasında Kadın Sözleri ve Alıntıları

Kur'an ve Yaşam Arasında Kadın sözleri ve alıntılarını, Kur'an ve Yaşam Arasında Kadın kitap alıntılarını, Kur'an ve Yaşam Arasında Kadın en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kur'an'a göre sorumluluk bireyseldir. ''Kimse kimsenin günahını yüklenmez.''
Sayfa 27 - MANA
Kur'an 'da insana yönelik tüm ifadeler; aksi bir kayıt olmadıkça ,hem erkek hem de kadın cinsini kapsamaktadır.
Sayfa 9 - MANA
Reklam
Kur'an bunun ötesinde, örnek kadın şahsiyetlerinden bahsetmiş,iki yüz elli ayetini kadınlarla ilgili konulara ayırmıştır. Hatta en uzun ikinci suresi ( nisa ) kadınlar adını taşımaktadır.
Sayfa 9 - MANA
''Kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır,onu asla düzeltemezsin. Eğer onunla iyi ilişki kuracaksan onu eğri haliyle kabul etmelisin. Düzeltmeye çalışırsan kırarsın.'' (Müslim,Tirmizi) Hadisten Maksat: Müslümanların kadınlara iyi davranmalarını, onlara şiddet uygulamamalarını sağlamaktır.
Sayfa 18 - MANA
Ama..
Bizim toplumumuz gibi toplumlarda gelenek(geçmişin yeniden inşası),içerisinde yaşanılan mevcut durumu etkileyen en önemli faktörlerden birisidir.Dolayısıyla gelenek faktörünü dikkate almadan mevcut durum üzerinde hiçbir değişiklik yapmak mümkün değildir.
Sayfa 44 - Mana yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Esasen Çağımızın Müslümanları kadının Kırsal alanda erkeklerle bir arada olsa dahi, tarlada ve bahçede, zor koşullarda ve kendi rızasıyla( ücretsiz) çalışmasına ya da evde el işleri yapmasına karşı çıkmamakta, sanayide, yönetimde ve eğitim alanında çalışmasına, yani iktisadi hayatta katılımcı olarak çalışmasına, bireysel üretim alanından toplumsal üretim alanına geçiş yapmasına karşı çıkmaktadırlar. Esasen onların bu karşı çıkışı İslami metinlerden hareketle bir karşı çıkış değildir. Zira İslam'ın kaynak metinleri kadın için belirli bir iş tespiti yapmış değildir. Onların karşı çıkışı, hala düşüncelerine hakim olan kırsal toplum zihniyetinden kaynaklanmaktadır. Onlar İslam'ın kırsal geleneksel toplumlardan başka bir toplumda yaşanabileceğini tasavvur dahi edememektedirler. Yoksa ailesinin geçimine katkıda bulunmak üzere evinden çıkan ve üretim hayatına, çalışma hayatına katılan, İslami kurallara uygun kılık kıyafeti ile işine gidip gelen bir Müslüman kadının davranışında karşı çıkılacak ne olabilir ki?
İslam'ın henüz toplumsal yapının deforme olmadığı dönemlerde müslümanlar mescitlerde, Çarşı - pazarda ve cihad meydanında kadın - erkek birlikte hareket ediyorlardı. kadın- erkek ilişkilerinde ciddiyet ve ahlaki olgunluk hakimdi. Hz Peygamber devrinde kadınlar hiçbir engelleme olmaksız mescide gelirler, diledikleri gibi soru sorar, görüşlerini ifade ederlerdi. Kimse kadının sesinin haram olup olmadığını tartışmazdı. Hem Hz. Peygamberin hem de ondan sonra gelen Raşit Halifelerin dönemlerinde kadınlar bu tür toplumlara katılır ve Tartışmalara iştirak ederdi. Hz Aişe fetva vermeye ehil idi ve cesurca fetvalar verirdi. kadınlar temel konularda gelip ona Danışır ve fetva isterlerdi.
Anne öyle bir okuldur ki, toplum o okulu tesis ederse necip ve soylu bir millet tesis etmiş olur.
Tarihin şahit olduğu ilk zulüm kadına karşı yapılmıştır. Dolayısıyla her türlü zulme ve baskıya karşı koyabilmek her türlü haksızlığın kökünü kazıyabilmek için işe öncelikle buradan, kadına karşı yapılan haksızlığa son vermekten başlamak gerekmektedir.
39 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.