Kur'an'ın Kökeni

Arif Tekin

Kur'an'ın Kökeni Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'ın Kökeni sözleri ve alıntılarını, Kur'an'ın Kökeni kitap alıntılarını, Kur'an'ın Kökeni en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hani yardıma muhtaç kadınlarla evleniyordu? :D
Muhammed yaklaşık 60 yaşlarındayken onun yanında 17 yaşında olan ve aynı zamanda savaş mağduresi olan Safiye; savaş mağduresi olan 20 yaşındaki Cüveyriye; Habeşistan kralının Muhammed'e hediye ettiği 20 yaşındaki Marya; Beni Kureyza'da esir olarak ele geçirilen Reyhane ve aynı zamanda Zeynep binti Cahş'ın ona hibe ettiği Cemile adındaki cariye ile Nefise adındaki bir başka cariyesi daha vardı. Bu altı savaş esiri kadın dışında ayrıca şu hür hanımlar da onun nikahı altındaydı: Sevde, Ümmü Habibe, Ayşe, Hafsa, Meymune, Ümmü Seleme, Zeynep binti Cahş. İşte böylesine bir ortamda Muhammed'e cariyeleri kullanma konusunda özel olarak avantaj ayetlerinin inmesi gerçekten tuhaf bir durum!
Sayfa 279Kitabı okudu
Gülsem mi sinirlensem mi bilemedim...
Bir diğer ilginç nokta da şudur: Bazen öyle olurdu ki, bir cariyeyle birden fazla erkek cinsi ilişkide bulunurdu. Bu arada o zavallı kadın hamile kaldığında, çocuğun hangi erkeğe ait olduğu tartışmalara, hatta kavgalara neden olurdu. Örneğin; bir cariyeyle cinsi münasebette bulunan üç erkek, kadının hamile kalınası sonucu bir ara Hz. Ali'ye müracaat edip o çocuk için hak talebinde bulunurlar. Hz. Ali, çektirdiği kura sonucu onları uzlaştırır. Ali'nin uyguladığı yöntem Muhammed'e anlatılınca, kendisi sevinçten kahkahalara boğulur ve onun uygulamasını takdir eder. 27 27 Ebu Davud, Talak, No: 2269-70; İbni Mace, Ahkam, No: 2348; Nesai, Talak, 6/182.
Reklam
Nisa Suresi'nin 24. ayetinde özet olarak, "(Başkasıyla) evli olan kadınlarla evlenmeniz size haramdır; ancak eğer evli olan kadınlar cariye-savaş esiri iseler, sizler onları alabilirsiniz (bu durumda evlilik şartı aranmaz)" deniyor. Bu ayetin sebep-sonuç ilişkisi üzerinde biraz durmakta yarar vardır. Ebu Sait el-Hudri şöyle diyor: "Peygamber, Huneyn Savaşı'nda bazı insanları Evtas tarafına yolladı. Bunlar oranın halkını mağlup edip hanımlarını ele geçirdiler. Bu kadınlar, Muhammed tarafından Müslümanlara dağıtılınca, bazı sahabiler, 'Biz nasıl müşriklerin hanımlarıyla yatacağız, bu iş nasıl hela! olabilir?' şeklinde itiraz etmeye başladılar. Bu tartışmalar üzerine Nisa Suresi'nin 24. ayeti bu süreçte inmeye başladı. "
Sayfa 269Kitabı okudu
Çünkü önceki ümmet kendi akrabaları ve çevresi değildi
Muhammed, "Önceki ümmetlere helal olmayan bazı şeyler bize helal kılındı; bunlardan biri de ganimettir" diyor. 6 Allah'ın, kendi kulları olan önceki ümmetlerle Muhammed'in ümmeti arasında bu kadar bariz bir şekilde farklı davranmasına anlam vermek gerçekten zordur. 6 Tecrid-i Sarih. Diyanet tercemesi, No: 223: Buhari, Humus, 8. bap: Nikah, 58. bap: Salat, 56: Müslim, Cihad, 32. bap: Buhari-Müslim Hadisleri, el-Lü'lüü ve'l Mercan No: 299 ve 1141 : Müslim, Mesacid, No: 52: Kütüb-i Sitte, İbrahim Canan tercemesi, No: 1131-5/230.
Sayfa 240 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Tüccarla şehit nasıl aynı konumda olabilir? Saçmalık...
"Güvenilir, dürüst tüccar, kıyamet gününde şehitlerle beraber haşr olunur (burada demek istediği, ticaretle uğraşan kişi, kıyamet gününde Allah katında iyi sınıf insanlardandır)." 4 4 Tirmizi, Buyu, 4, No: 1 209; İbni Mace, Ticaret, No: 2139.
Sayfa 235 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Ayette farklı, hadiste farklı söyleniyor... Çelişkiler yumağı
Muhammed'in Hadislerinde Zina Cezaları Meşhur sahabelerden "Ubade bin Samıt" anlatıyor: "Bir gün peygamber bize, Allah'ın Nisa Suresi 15. ayette zina cezasıyla ilgili sözünü ettiği 'Yol açma' meselesi hakkında 'İşte yol göründü. O da şudur: Zina edenler dul veya evli iseler onlara ceza olarak yüz (100) değnek vurulur; yüz değnek vurulduktan sonra da, recim usulü taşlanarak öldürülürler; eğer bakire iseler onların cezası yüz (100) değnek. artı bir yıllık sürgündür' dedi." 2 2 Müslim, Hudut, 3, No: 1 690; Ebu Davud, Hudud, 23, No: 4415-16; Tirmizi, Hudut 8, No: 1434; İbni Mace, Hudut, 7, No: 2533 ve 2550; Ahmet bin Hanbel, Müsned. Ubade bin Samıt hadisleri 5/317; Daremi, Hudut. 19 cilt, 2/499: Seyyid Sabık, Fıkhı Sünne, 2/557.
Sayfa 197Kitabı okudu
Reklam
Geri142
430 öğeden 421 ile 430 arasındakiler gösteriliyor.