Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kutsal Kitapların Kaynakları 1

Turan Dursun

Kutsal Kitapların Kaynakları 1 Sözleri ve Alıntıları

Kutsal Kitapların Kaynakları 1 sözleri ve alıntılarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 kitap alıntılarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hoşgörü dini
Nisâ Suresi, ayet 56: Ayetlerimizi yok sayanları, ateşe atacağız. Derileri yandıkça, o yananları başka derilerle değiştireceğiz. Azabı daha çok tatsınlar diye.
Sayfa 36 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
En'am Suresi'nin 39. ayetinde, "Allah kimi dilerse onu saptırır ve kimi dilerse onu doğru yola koyar" denir.
Reklam
Bu ne kin
Nisa Suresi, ayet 56: "Ayetlerimizi yok sayanları, ateşe atacağız. Derileri yandıkça, o yananları başka derilerle değiştireceğiz. Azabı daha çok tatsınlar diye ..
Epikür'ün dediği gibi yaşayan insan, "ölümle buluşamaz" Ama acılarla iç içedir
Tarih; milletler ve devletler arasındaki mücadelenin değil, sınıf müca­delesinin tarihidir. Sınıflar ve sınıf mücadelesi evrenseldir. Kültürün mal­zemesi aynıdır, ama rengi farklılıklar gösterir. Bir toplumun aydınlan­macıları, o toplumun kendine özgü rengini de bilmek ve hesaba katmak zorundadır.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
Evrensel miras ile yerli mirasın di­yalektik bir sentezini oluşturmak zorundayız. Anadolu tarihi, gericilere, zorbalara, padişahlara karşı halk is­yanları bakımından son derece zengin bir miras sunmaktadır. Bu zen­ginlik, tarih içinde süzülerek gelmiş ve Anadolu emekçisinin deyim ye­rindeyse genlerine işlemiştir.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
Reklam
İşin gerçeği şu: İnanmaya elverişli insanlar, özellikle de "darlık"ta olanlar, varlık sahiplerinin yararına yatıştırılmak, uyutulmak istenmekteler. "Yoksul kitleler, her şeyin Tanrı'dan olduğuna inansınlar. Tanrı'nın kendilerini sınadığını sansınlar. Ve içinde bulundukları durumlara katlansınlar." Böyle özetlenebilir işin içyüzü.
İlk tasarımlar, insanın doğa karşısında duyduğu güçsüzlük duygusundan doğmuştur. Dinler, bu temel nedeni her zaman taşımışlar, zamanla daha da derinleşmesini gerçekleştirmişlerdir.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
"Güçsüzlük"te neler var? "Din"lerin "yaratılması"nda ve "yaşatılması"nda temel olan "kor­ ku" var, "umut" var:
Reklam
Kadına şiddeti meşrulaştırdı!
Bakara Suresi'nin 228. ayetinde, "Kadınlara karşı erkeklerin üstün dereceleri vardır. .. " der. Nisa Suresi'nin 34. ayetinde erkeklere seslenerek, " Karşı gelmelerinden (ya da uygunsuzluklarından) kaygılandığınız karilarınıza öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın. Ve dövün onları!" buyruğunu verir.
"Baskıya, işkenceye kim başladı? Yargıçların önyargılarıyla, nazırların politikasını silahlandıran kıskanç papazlar. "
Gazali'nin kitabında bir de şu hadis. ilginç: "Aişe, Peygarnber'e: 'Şehidlerle birlikte dirilecek olan var mı?' diye sormuş ve şu karşılığı almıştı: "Evet var: Günde yirmi kez ölümü anan kimse."
"insanlaşmış olmak için", din bağlarından uzaklaşmak, en vazgeçilmez ve başta gelen koşuldur.
Hoşgörü
"Hoş geldin ey ölüm! Kurtuluş çarem yok başka türlü. Kendimi sunuyorum. Ölüme..." ( Ebubekir döneminde İslam'ı kabul etmeyen kadının canlı canlı ateşe atılmadan önceki şiiri)
296 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.