Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kutsal Kitapların Kaynakları 1

Turan Dursun

Kutsal Kitapların Kaynakları 1 Gönderileri

Kutsal Kitapların Kaynakları 1 kitaplarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 sözleri ve alıntılarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 yazarlarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kuranın Tanrısı çok sever ant içmeyi . Arap toplumu gibi !!!
Sayfa 103Kitabı okudu
Kesinlikle
Dinler , tarihleriyle , elde edilen belgeleriyle karşılaştırmalı olarak ve çıkar hesaplarından , bağnazlıklardan uzak kalınarak incelendiğinde gerçek hemen görülür ..
Reklam
Belirli bir amaç için deney ya da sınav yapılır . Deney yapılır ki , bilinmeyen bir sonuca ulaşılsın , ya da bilinendeki kuşkulu ve karanlık yan giderilsin , düşünülen şey doğrulansın ya da gerçek ortaya konsun . Peki Tanrı niçin deneye ya da sınava başvurur ? Ulu Tanrı’nın amacı ne olabilir? Bilmediği bir şey mi var da öğrensin ? Ya da bir şeyi “kanıtlamak “ amacında mı ? Niçin , kime , kimlere karşı?
Kapitalizm sonuna kadar yaşanmalıdır ki , sosyalizme sıra gelebilsin . O halde bizim gibi geri ülkeler , sosyalizme ulaşabilmek için kapitalizmi geliştirmek zorundadır ..
200 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Gerek tarih öncesi insanları, gerekse modern dünyanın insanları, korkularına karşılık ( doğa olayları, ölüm, kaza, maddi kaygı...) sığınabilecekleri ya da güzel yaşayabilmek adına olumsuz durumlara karşı umut besleyebilecekleri bir sonsuz güç yarattılar düşlerinde. Bu güç kitaplı dinlere kadar birden fazlaydı, daha sonra kitaplı dinlerin ortaya çıkmasıyla bire indi. Ancak ister birden fazla güce tapinsinlar, isterse bir güce tapinsinlar ( ki bu güce Tanrı adını verdiler) bu gücün kaynağı korku ve umuttu. Bu gücü de öyle bir tanimladilar ki, insanlar ondan hep korksun, tedirgin olsun. Peki kimin işine yaradı bu durum? Efendilerin, köle sahiplerinin. Böylece işlerini tıkır tıkır yuruttuler. Bu öyle bir iliskiydi ki, bütün dinler birbirinin kopyası haline geldi. Kadın düşmanı, emek düşmanı, insanlık düşmanı... Birinci kitabın özeti budur..
Kutsal Kitapların Kaynakları 1
Kutsal Kitapların Kaynakları 1Turan Dursun · Kaynak Yayınları · 2000268 okunma
Tanrımız, erkeklerin etkin, egemen oldukları aile döneminde yaratılmıştır. Onun için bu Tanrı, erkektir. Tevrat'ta da, İncil'de de, Kur'an'da da; açıkça, erkeklere özgü ad ve anlatımlarla dile getirilir. Ve onun için kadınlara karşı, erkeklere üstünlük verilir hepsinde de.
Reklam
Tanri , güçsüzlük içindeki korku-umut ortamında yaratılıp yaşatilagelmiştir. Güçlülerin kılavuzluğunda ve çıkarlari doğrultusunda ...
Sürü ahlakının temel özelliği, tabu ahlakını içermiş olmasıdır.
Kimi zaman nefret, ya da başkaldırılar mı görülür? Köklü uyuşturucular kullanılır hemen. Bunların başında da Tanrı gelir, din gelir.
Reklam
Matta incili'nde, 5. bap ve 38-39. ayetlerinde şöyle der: "Göze göz, dişe diş dendiğini işittiniz. Fakat ben size şunu derim: Kötüye karşı koyma. Ve senin sağ yanağına kim vurursa, ona ötekini de çevir. " Nedir bu? "İyilik", iyilikçilik midir? Böyle midir, yoksa ezilen kitleleri uyutınaya yönelik bir öğüt müdür? Gerçek ortada: Bu öğütle, çoğunluğu oluşturanlar, azınlıktaki egemenlere başkaldırmasınlar diye, insanları evcil hayvan sürüleri durumuna getirme amacı güdülüyor.
313 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.