Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kutsal Kitapların Kaynakları 1

Turan Dursun

Kutsal Kitapların Kaynakları 1 Sözleri ve Alıntıları

Kutsal Kitapların Kaynakları 1 sözleri ve alıntılarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 kitap alıntılarını, Kutsal Kitapların Kaynakları 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hoşgörü dini
Nisâ Suresi, ayet 56: Ayetlerimizi yok sayanları, ateşe atacağız. Derileri yandıkça, o yananları başka derilerle değiştireceğiz. Azabı daha çok tatsınlar diye.
Sayfa 36 - Kaynak YayınlarıKitabı okudu
Tarih; milletler ve devletler arasındaki mücadelenin değil, sınıf müca­delesinin tarihidir. Sınıflar ve sınıf mücadelesi evrenseldir. Kültürün mal­zemesi aynıdır, ama rengi farklılıklar gösterir. Bir toplumun aydınlan­macıları, o toplumun kendine özgü rengini de bilmek ve hesaba katmak zorundadır.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
Reklam
Evrensel miras ile yerli mirasın di­yalektik bir sentezini oluşturmak zorundayız. Anadolu tarihi, gericilere, zorbalara, padişahlara karşı halk is­yanları bakımından son derece zengin bir miras sunmaktadır. Bu zen­ginlik, tarih içinde süzülerek gelmiş ve Anadolu emekçisinin deyim ye­rindeyse genlerine işlemiştir.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
İlk tasarımlar, insanın doğa karşısında duyduğu güçsüzlük duygusundan doğmuştur. Dinler, bu temel nedeni her zaman taşımışlar, zamanla daha da derinleşmesini gerçekleştirmişlerdir.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
Kadına şiddeti meşrulaştırdı!
Bakara Suresi'nin 228. ayetinde, "Kadınlara karşı erkeklerin üstün dereceleri vardır. .. " der. Nisa Suresi'nin 34. ayetinde erkeklere seslenerek, " Karşı gelmelerinden (ya da uygunsuzluklarından) kaygılandığınız karilarınıza öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın. Ve dövün onları!" buyruğunu verir.
Hoşgörü
Tevbe Suresi, ayet 5: "Öldürüşmenin yasak olduğu aylar çıkınca, putataparları nerede bulursanız öldürün! Yakalayın onları! Kuşatın! Her gözetleme yerinde bulunup bekleyin! (...)"
Reklam
Kısacası, üç dinin kutsal kitaplarına göre de "ipler", tümüyle "Tanrı'nın elinde" "Cüz'i irade" yok mu insanlarda? "Kutsal kitaplar"ın anlatımları ortada ve açık. İnsanı "doğru yola koyan da, saptıranda O olduktan sonra, "insan"da "var" gösterilen "cüz'i irade", işin kandırmacası.
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
Tanrı, kimini "bolluk" vererek sınar, kimini de "darlığa düşürerek" sınar. "Kul"un görevi, "O"nun hikmetine karışmadan, "kulluğu"nun gereğini yerine getirmektir. Demek istenen bu işte. Demek istenenin bu olduğunu Kur'an'ın şu ayetleri de açıkça göstermez mi? "Deneyelim (sınayalım) diye kendilerine dünya yaşamının süsü güzelliği olarak bolca varlık-geçimlik verdiğimiz kimi çiftlere, ailelere sakın göz dikme. (Onların varlıklarında gözün olmasın!)" "Rabbinin (verdiği) rızık, daha hayırlı ve daha kalıcıdır." "Sen ailene, namaz kılmalarını buyur. Ve bunun üzerinde dur. Senden biz rızık istemiyoruz. Sana rızkı verecek olan biziz. Sonları iyi olan, Tanrı'ya karşı gelmekten sakınanlardır." (Taha Suresi, ayet 131- 132.) İşte yoksul kitleler böyle avutulmaktalar. Kimlerin yararına? Elbette ki varlıklıların! ..
Kasım 1995 Kaynak Yayınları - PDFKitabı okudu
296 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.