Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Olmak ya da Olmamak

Yavuz Dizdar

Olmak ya da Olmamak Sözleri ve Alıntıları

Olmak ya da Olmamak sözleri ve alıntılarını, Olmak ya da Olmamak kitap alıntılarını, Olmak ya da Olmamak en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dokuzuncu Bölüm | Olası Yeni Virüsten Nasıl Korunuruz?
Beslenmede genel kural belli, tencere yemeğinden şaşmayacaksınız. Bonfile de yeseniz hayvanın nasıl beslendiğine bağlanır. Siz bunu et olarak tüketmek zorunda değilsiniz, esas olan tencere yemeği, bunda da zorunlu olan soğan ve sarımsak, soğan türü bitkilerden daha iyi kaynak yok, patates bile bunların katkısı olur. Proteinin esası zaten fasulyedir, etli yaparsanız az bir kemikli et yeter, zira kuru fasulye zaten protein sağlar. Ama iş soğan ve sarımsaktan alacaklarınıza gelince bunun bir emsali bulunmamakta. Üstelik az da değil, çok kullanacaksınız.
Sayfa 190 - hayykitapKitabı okudu
Dokuzuncu Bölüm | Olası Yeni Virüsten Nasıl Korunuruz?
Diyelim ki kobra zehri çok güçlü, ısırma mertebesine erişirse sizi öldürebiliyor. Ama Galen ‘den (129-216) beri bilinen genel bir kural var, “zehri doz belirler”, bunun halktaki karşılığı “öldürmeyen güçlendirir”; bu araştırmacı da zehri çok küçük miktardan başlayıp zamana yayarak yavaş yavaş kendine uyguluyor. Sonunda vücut bu zehri tanır ve etkilenmez hale geldiğinde artık yılanın gerçekten ısırması sorun değildir. Hiçbir mikrop, eğer özellikle laboratuvarda geliştirilmiş değilse yoktan var olmaz. Hep bir akrabası, uzak da olsa komşusu vardır, bunların bir kısmı da bizde yaşar ya da dolaylı yoldan karşılaşma şansımız vardır. Aşırı hijyen sorunu da bu, kendine karşılaşma olasılığı tanımıyor. Sistem hiç karşılaşmadığı bir şeyle bir anda karşılaşırsa olumsuz etkilenir, üstesinden gelemeyebilir. Oysa aşırı hijyenik davranmazsanız akraba mikroorganizmalardan bir şeyler öğrenme şansınız var. Sözünü ettiğim günlük yaşam koşullarındaki bu aşırı korumacılığın ya da özellikle beslenmedeki süper-hijyen takıntısının tıptaki karşılığı hijyen sendromudur.
Sayfa 183 - hayykitapKitabı okudu
Reklam
Dokuzuncu Bölüm | Olası Yeni Virüsten Nasıl Korunuruz?
Özel önem atfedilecek ürünlerden bir kısmı da mayalanmış ürünler, bunlar gıdanın ham biçiminin farklılaşmasıyla oluşuyor. Mikroorganizmaların bizim için en önemli faaliyeti bu, mayalama. Probiyotikleri tüketmek zorundasınız; turşu, boza, sirke, kefir ve elbette yoğurt bu kategoride sayılabilecek başlıca ürünler. Nitekim salgının bazı ülkelerde daha ağır seyretmesi de kısmen buna bağlandı, yani artık doğru düzgün mayalı ürün tüketmiyorlar. Bende ise; sizlere anlattığım beslenme alışkanlıklarına genel olarak uydum, ama soğan, sarımsak, domates ve biber harcı içinde pişirdiğim makarna esas yiyeceği oluşturmaya devam etti. Bunu mutlaka iyi bir beyaz peynir ve sonrasında reçelle tatlandırılmış yoğurtla taçlandırdım. Yaz akşamlarında ana öğünü bazen zeytinyağlı soğanlı roka salatasına kaydırdım.
Sayfa 191 - hayykitapKitabı okudu
Paranın milleti yoktur, nereyi uygun görürse oraya doğru akacaktır.
Sayfa 139Kitabı okudu
Yedinci Bölüm | İşin Arkasında Dönenler
Serbest dolaşımda anormal miktarda bir para varsa, bunun dünyadan kontrollü ve dağıtılmış olarak çekilmesi gerekir. Pandemi bunun için ideal koşuldur. Virüsün ortaya çıktığı günden bugüne harcanan paranın miktarı belli değil.
Sayfa 140 - hayykitapKitabı okudu
Siz salgını medya üzerinden aktardığınız sürece salgın var olur, sesi kısarsanız salgın yoktur.
Reklam
Tarih, kazananın gözünden yazılan, aslında karanlık bir alandır.
Amac salgını kontrol etmek değil,salgına adapte olarak başka değişikliklerin kapısını aralamak...
Sekizinci Bölüm | Aşı Meselesi: Olmak ya da Olmamak
Yüzlerce sayfa, olmayan virüslere karşı geliştirilmiş aşıların patentleri 2000’lerden beri var. O yüzden kimse hazırlıksız değildi, Covid-19 aşıların çalışmaları çok daha önceden yapılmıştı.
Sayfa 149 - hayykitapKitabı okudu
Yedinci Bölüm | İşin Arkasında Dönenler
Paranın milliyeti yoktur, nereyi uygun görürse oraya yerleşecek, oraya doğru akacaktır.
Sayfa 141 - hayykitapKitabı okudu
Reklam
Pandeminin başında dendi ki, virüs aslında vardı, 5G yüzünden aktif hale geldi. Bana kalırsa tamamen reddedilemeyecek bir olasılık, gerçekten belli frekansın üzerinde biyolojik sistemler etkilenmeye başlıyor
Salgın var derlerse var olacak
Şu anda öyle bir noktadayız ki, ikinci dalga, üçüncü dalga, mutasyon, hepsi iki dudaklarının arasında ve bizim doğru kabul edip uymak dışında yapabileceğimiz bir şey yok. Salgın var derlerse var olacak, ama televizyonları kaparsanız pek ağır bir tabloyla yüzleşmiyorsunuz.
"Tarihte esas olan savaşlardır, zaman zaman barış dönemleriyle kesintiye uğrar."
İnsanlar salgın gibi olağanüstü bir durumu bile kendi çıkarlarına çevirebilecek ihtirasa sahip.
Çocukluğunda ve gençliğinde hayaller geliştirmemiş birinin bu özelliği sonradan kazanması pek beklenemez.
108 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.