Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Oyunlaştırma Bilimine Giriş

Oyunların Gücü Adına!

Ercan Altuğ Yılmaz
• Oyunlaştırma nedir? • Oyunlar neden sevilir? • Eğitimde oyunlaştırmaya neden ihtiyacımız var? • Sınıflarda dijital dünyanın nimetlerinden faydalanıyor muyuz? • Neden Pokemon GO karakterlerini ezberlemek, periyodik tabloyu ezberlemekten daha kolay? • Bilgisayar olmadan kodlama öğretilebilir mi? • Bir oyun, edinmesi yıllar alan bilgileri sadece birkaç gün içinde öğretebilir mi? Peki tüm bu soruların cevapları ışığında eğitimi oyunlaştırmayla harmanlamaya hazır mısınız? Eğer oyunların gücüne inanmıyorsanız, derslerde oyun oynayarak öğrenen öğrencilere yakından bakın. Farklı sorular sormayı, ezberlemeden öğrenmeyi, eğlenirken düşünebilmeyi başardıklarını göreceksiniz. Oyun olgusunun gerçek hayata uyarlanması anlamına gelen oyunlaştırma, her geçen gün gelişen, dijitalleşen ve büyüyen bir bilim dalı. Peki, var olan eğitim metodolojilerimizde eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimiz oyunlaştırmayı nasıl kullanabilir? Oyunların Gücü Adına, bu sorulara yanıt bulabileceğiniz bir kaynak kitap. Unutmayın, oyunlaştırmak için tek yapmanız gereken “Oyunların Gücü Adına” demek! “Sevgili Ercan Altuğ’u kutluyor, hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin 'oyun'un eğitici ve kalıcı gücünden yararlanabilmesini diliyorum.” - Emrehan Halıcı, Türk Zekâ Vakfı Kurucusu “Ercan Altuğ Yılmaz, oyun ve oyunlaştırma kavramlarına ilişkin kuram ve uygulama alanındaki bilgi ve deneyimlerini son derece ustaca kaleme almış. Eminim, siz de benim gibi kitabı okurken keyif alacak, düşünecek ve oyun savunucu olmaya hevesleneceksiniz. Kitabı okumayı tamamlayınca, siz de oyunsuz gün geçirmek istemeyeceksiniz!” - Prof. Dr Belma Tuğrul “Çok önemli bir konuda son derece anlaşılır, yalın, bilgi dolu, derli toplu bir kaynak, bir referans kitap olmuş. Okumayan eğitimci, ebeveyn, hatta iş insanı kalmamalı!” - Fütürist Ufuk Tarhan “'Rekabet üstünlüğü, bıçaklarla yapılan bir kavgada bir tabancaya sahip olmak gibidir,' derler. Oyunların Gücü Adına, bu cümlede bahsi geçen tabancadır.” - Prof. Dr. Uğur Batı “Bir kitap okuyorum... Okudukça umudum, heyecanım, oyuna olan inancım artıyor. Eminim birçok eğitimci bu yolculuğa çıkarak ‘oyunun gücüne’ daha fazla inanacak ve derslerinde ‘oyunlaştırma’yı kullanacak.” - Prof. Dr. Tolga Erdoğan (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Ercan Altuğ Yılmaz
Ercan Altuğ Yılmaz
Editör:
Burcu Arman
Burcu Arman
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 40 dk.Sayfa Sayısı: 200Basım Tarihi: 1 Ocak 2020Yayınevi: Epsilon Yayınevi
ISBN: 9786051737171Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
200 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Beklentim büyüktü...
Kitabın ilk gördüğümde çok fena yükselmiştim. Bir oyuncu ve FEn bilgisi öğretmeni adayı olarak olarak konusu çok hoşuma gitti. Puanları ve yorumları da beklentimi daha da arttırdı. Lakin kitap bekleneni benim için veremedi. Özellikle anasınıf ve sınıf öğretmenleri için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. FAzlaca ders planı niteliğinde etkinliklerde var. Fakat bizim gibi branşçılar için biraz uzak kalmış. Oysaki çok daha iyi örnekler verilebilirmiş branşlarla ilgili. Keza bir eğitim kitabı benim için iyi bir ebebeyn kitabı da olmalı orada da biraz düşük kalmış. Kitap kesinlikle kötü değil. Kaliteli ve büyük emeklerin barındırıldığı bilgilerle dolu. Ama dediğim gibi hitap etmedi ve oyunlar kısmı da daha detaylı işlenebilirmiş. Fiyatı uygundu öğretmen ve oyunlarla ilgiliyseniz bakabilirsiniz. Belki benden daha fazla seveceksinizdir.
Oyunların Gücü Adına!
Oyunların Gücü Adına!Ercan Altuğ Yılmaz · Epsilon Yayınevi · 202026 okunma
Reklam
200 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Önce kendisini ardından kitabını tanıma şansına sahip oldum aslında. İyi ki okudum dediğim Oyunların Gücü Adına, Sevgili Ercan Altuğ Yılmaz’ın ufkumu açan kitaplarından sadece biri. Sürekli gelişen ve büyüyen dijital dünyada, eğitimcilerin ve öğretmenlerin oyun tasarım tekniklerini eğitim süreçlerine uygulayarak çocuklarımızı nasıl daha iyi eğitebileceklerini oyunlaştırma metodu ile anlatıyor. Oyunun sanılanın aksine boş bir uğraş olmadığını , insanı odağa koyarak bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitemeyeceğimizi her bir satırda bir kez daha anlıyoruz aslında . Ve biz yetişkenlerin buradan çıkaracağı çokça da ders var elbette ki . Oyunun kültürel ve tarihsel gelişiminden, oyun tasarlamanın detaylarına kadar ve oyun kurgularının somut örneklerle nasıl yapılabileceği tek tek akıcı ve eğlenceli bir dille anlatılıyor kitapta . Bir anne olarak kendi adıma çıkarılacak çokça fayda olduğuna ikna olduğum Oyunların Gücü Adına ufkumu fazlasıyla açtı diyebilirim. Kaleminize ve anlatım coşkunuza sağlık. Pek fazla alıntı yapabilirim ancak bana göre kitabın ana fikrini ortaya koyan en önemli cümle ile sizi başbaşa bırakmak istiyorum. Başta değerli eğitimci ve öğretmenlerimiz olmak üzere, değişime ayak uydurma gayretinde olan herkesin okumasını önemle öneririm. “Sadece oyun dostu olup oynatan değil, dersini ve hedef kazanımlarını oyunlaştıran öğretmenler, geleceğin eğitimcileri olacak. “
Oyunların Gücü Adına!
Oyunların Gücü Adına!Ercan Altuğ Yılmaz · Epsilon Yayınevi · 202026 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.