Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ercan Altuğ Yılmaz

Ercan Altuğ YılmazOyunlaştırma yazarı
Yazar
8.8/10
20 Kişi
81
Okunma
6
Beğeni
1.332
Görüntülenme

Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliğinden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesinde MBA yaptı. İstanbul Akademisinde Web Tasarım eğitimi vererek iş hayatına başladı. Netron-SmartPro-Bilgeadam gibi eğitim firmalarında eğitmenlik ve danışmanlık yaptı.100'den fazla eğitim ve konferans verdi, bir çok yerel ve uluslararası projelerde yer aldı.2010 yılında Turkcell Akademi bünyesine Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Sorumlusu olarak katıldı. 2013-2015 yılları arasında Turkcell Dijital Kanallarda Turkcell Kurumsal Websitesi,Turkcell Akademi,Turkcell İleri Görüş,Turkcell Şirketim gibi dijital kanalları yönetmiştir. 2015 yılında Capital 500 firması olan Yum! Brands Amerikan firmasında KFC-Pizza Hut markalarının Türkiye dijital eğitim sorumlusu olarak göreve başlamıştır. Türkiye’deki ilk ve en kapsamlı Oyunlaştırma kitabının yazarıdır. Çeşitli platformlarda eğitim,oyun ve oyunlaştırma ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır.
Unvan:
Yazar

Okurlar

6 okur beğendi.
81 okur okudu.
7 okur okuyor.
78 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Tarih boyunca çoğu zaman, "oyun"dan içinde iş hedefi olan çıkarımlar yapılmıştır. ÖRN. Satranç oynayan karşı kişinin atı ne zaman oynaması, veziri oyuna hangi amaçla koyması gibi...
Reklam
Kim daha çok düşünüyor, kim daha çok iyi biliyor, kim daha ileriyi görüyorsa o kazanır. İşte hayat budur..
Satrançta eşit görünen durumlarda rakibinin mental ve fiziksel sınırlar zorlanır. Harika kondisyonuyla, uzun süren oyunlarda rakiplerinin direnci kırılır. İşte satranç insana "kazandım" sanırken kötü duruma düşebilmeyi, "kaybettim" derken iyi pozisyona geçmeyi gösteren bir yaşam tarzıdır.
"Play" olan oyun tamamıyla serbest bir oyundur. "Game" ise kurallarla oynanan bir oyundur.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
184 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
28 günde okudu
İş hayatında, günlük yaşantımızda birçok alanda oyunlaştırma ile kazanacağımız motivasyonun, azmin, ve neticesinde gelecek olan çalışma ve başarının hikayesini anlatıyor diyebiliriz. Oyun kelimesini yalnızca top oynamak, bilgisayar oynamak vb olarak düşünmemeliyiz. İş yerinde seçilen ayın elemanı, çocuğunuza belirli bir başarısı sonucu vereceğiniz ödül, internet sitelerindeki rozetler gibi birçok şey oyunlaştırmaya örnek olarak verilebilir. Yazar da konu hakkında detaylı araştırma ile her türlü bilgi, istatistik, örnek, kaynak paylaşmış. İlgi duyanlar için çok güzel bir kitap.
İş’te Oyunlaştırma
İş’te OyunlaştırmaErcan Altuğ Yılmaz · Ceres Yayınları · 201815 okunma
200 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Önce kendisini ardından kitabını tanıma şansına sahip oldum aslında. İyi ki okudum dediğim Oyunların Gücü Adına, Sevgili Ercan Altuğ Yılmaz’ın ufkumu açan kitaplarından sadece biri. Sürekli gelişen ve büyüyen dijital dünyada, eğitimcilerin ve öğretmenlerin oyun tasarım tekniklerini eğitim süreçlerine uygulayarak çocuklarımızı nasıl daha iyi eğitebileceklerini oyunlaştırma metodu ile anlatıyor. Oyunun sanılanın aksine boş bir uğraş olmadığını , insanı odağa koyarak bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitemeyeceğimizi her bir satırda bir kez daha anlıyoruz aslında . Ve biz yetişkenlerin buradan çıkaracağı çokça da ders var elbette ki . Oyunun kültürel ve tarihsel gelişiminden, oyun tasarlamanın detaylarına kadar ve oyun kurgularının somut örneklerle nasıl yapılabileceği tek tek akıcı ve eğlenceli bir dille anlatılıyor kitapta . Bir anne olarak kendi adıma çıkarılacak çokça fayda olduğuna ikna olduğum Oyunların Gücü Adına ufkumu fazlasıyla açtı diyebilirim. Kaleminize ve anlatım coşkunuza sağlık. Pek fazla alıntı yapabilirim ancak bana göre kitabın ana fikrini ortaya koyan en önemli cümle ile sizi başbaşa bırakmak istiyorum. Başta değerli eğitimci ve öğretmenlerimiz olmak üzere, değişime ayak uydurma gayretinde olan herkesin okumasını önemle öneririm. “Sadece oyun dostu olup oynatan değil, dersini ve hedef kazanımlarını oyunlaştıran öğretmenler, geleceğin eğitimcileri olacak. “
Oyunların Gücü Adına!
Oyunların Gücü Adına!Ercan Altuğ Yılmaz · Epsilon Yayınevi · 202027 okunma
200 syf.
6/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Beklentim büyüktü...
Kitabın ilk gördüğümde çok fena yükselmiştim. Bir oyuncu ve FEn bilgisi öğretmeni adayı olarak olarak konusu çok hoşuma gitti. Puanları ve yorumları da beklentimi daha da arttırdı. Lakin kitap bekleneni benim için veremedi. Özellikle anasınıf ve sınıf öğretmenleri için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. FAzlaca ders planı niteliğinde etkinliklerde var. Fakat bizim gibi branşçılar için biraz uzak kalmış. Oysaki çok daha iyi örnekler verilebilirmiş branşlarla ilgili. Keza bir eğitim kitabı benim için iyi bir ebebeyn kitabı da olmalı orada da biraz düşük kalmış. Kitap kesinlikle kötü değil. Kaliteli ve büyük emeklerin barındırıldığı bilgilerle dolu. Ama dediğim gibi hitap etmedi ve oyunlar kısmı da daha detaylı işlenebilirmiş. Fiyatı uygundu öğretmen ve oyunlarla ilgiliyseniz bakabilirsiniz. Belki benden daha fazla seveceksinizdir.
Oyunların Gücü Adına!
Oyunların Gücü Adına!Ercan Altuğ Yılmaz · Epsilon Yayınevi · 202027 okunma