Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sevgi, Suçluluk ve Onarım

Melanie Klein

Sevgi, Suçluluk ve Onarım Hakkında

Sevgi, Suçluluk ve Onarım konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8.7/10
4 Kişi
22
Okunma
7
Beğeni
1.465
Görüntülenme

Hakkında

Psikanaliz kitaplığına önemli bir katkı: Freud'dan sonra psikanalizin en önemli figürlerinden biri sayılan Melanie Klein'ın yapıtının başlangıç evresini yansıtan Sevgi, Suçluluk ve Onarım Türkçede... "Melanie Klein güçlü bir kadın; nasıl diyeyim, onda derinden derine çalışan bir tür incelik var; bu kurnazlık gibi bir şey değil, dipten gelen, çekişli, kuvvetle çarpan bir dalga gibi tehdit edici. Kırlaşmaya başlayan saçlarıyla, parlak ve imgeleme yetisinin gücü gözlerinden okunan bir kadın." Virginia Woolf günlüğünde Melanie Klein'ın Londra'ya göç ettiği döneme ait bir portresini çizerken bu sözcükleri kullanmaktadır. Çevresinde yoğun fırtınalar koparmış, psikanalizin, özellikle de çocuk psikanalizinin başlangıcına imzasını atmış, psikanaliz tarihinde yenilikçi ve klinik dehasıyla beğeni toplamış bu ünlü psikanalist 1882 yılında Viyana'da doğdu. Sandor Ferenczi ile analizden geçerek Budapeşte Psikanaliz Cemiyeti'ne kabul edildi. Karl Abraham ile gerçekleştirdiği ikinci analizden sonra Londra'ya göç etti ve 1960 yılında bu kentte öldü. Melanie Klein'ın klinik dehası D.W. Winnicott, W.R. Bion, Frances Tustin, Hanna Segal, Donald Meltzer, Esther Bick gibi zamanının İngiliz psikanalistlerinin yapıtlarını ve psikanalitik pratiklerini yakından etkiledi. Yapıtındaki yaratıcılık psikanaliz kültürünü zenginleştirici mahiyettedir ve kavramlarının birçoğu neredeyse her psikanalistin repertuarına girmiştir. Sevgi, Suçluluk ve Onarım Melanie Klein'ın toplu eserlerinin, 1921-45 yıllarında kaleme aldığı makaleleri içeren ilk cildini oluşturur. Ünlü psikanalistin çocuğun libidinal gelişiminden çocukların psikanalizine, ruhsal yaşamın erken dönemlerindeki kaygılardan sevgi, nefret ve onarım üçgeninde gelişen sevme yetisine, yas çalışmasından yaratıcılığa, şizo-paranoid konumdaki dolayımsızlıktan sembollerin oluşumuna, psikanalitik bakış açısıyla çocuğa verilecek cinsel eğitimden çocuktaki merak ve bilgi aşkını ketleyen faktörlerin incelenmesine ve gerçek anlamda bir çocuk psikanalizinin oluşturulmasının koşullarına kadar varan temel görüşlerini ileri sürdüğü bu makaleler, aynı zamanda ruhsal yaşam üzerine ilk kavramlarının ortaya çıktığı metinlerdir. (Tanıtım Bülteninden)
Çevirmen:
Aslı Mertan
Aslı Mertan
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 352Basım Tarihi: Kasım 2008Yayınevi: Kanat KitapOrijinal Adı: Love, Guilt and Reparation
ISBN: 9789758859825Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 61.5
Erkek% 38.5
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Melanie Klein
Melanie KleinYazar · 5 kitap
(1882-1960) Avusturya asıllı İngiliz psikanalist. Çocukluğun ilk yıllarını temel alan psikanaliz kuramı ve oyunla tedavi tekniğiyle tanınmıştır. 30 Mart 1882’de Viyana’da doğdu, 24 Şubat; 1960’ta Londra’da öldü. Bir Yahudi ailenin dört çocuğundan en küçüğüydü. Babası gibi hekim olmaya karar verdi. Ama erken yaşta evlenip ardı ardına üç çocuk doğurması tıp öğrenimi yapmasını engelledi. Ailesiyle Budapeşte’ye yerleştikten sonra S.Freud’un yapıtlarını okuyan Klein, psikanalize ilgi duydu. Ünlü psikanalist Sandor Ferenzci (1873-1933) ile tanışması yaşamının dönüm noktası oldu ve çocuk psikanalizi üzerinde çalışmaya başladı. İlk çalışması “Bir Çocuğun Gelişimi”ni 1919’da Macar Psikanaliz Derneği’ne sundu. 1921’de giderek beş yıl kaldığı Berlin’deki çalışmalarında ilk zihinsel işlevlere, bebeklik dönemine önem vermeye ve çocuklarla analitik oyun oynama tekniğini geliştirmeye başladı. Salzburg Psikanaliz Kongresi’nde Ernest Jones’un dikkatini çekti ve yaşamının geri kalan bölümünü 1925 yılı sonlarında onun çağrısıyla gittiği Londra’da geçirdi. Bebeklik dönemi kaygı ve fantezilerine verdiği önem ve bunların da çözümlenebilirliği savı, İngiliz psikanaliz çevrelerinde güçlü bir etki yarattı. 1938’de Naziler’den kaçarak Viyana’dan gelen bilim adamlarıyla, özellikle Anna Freud’la, Melanie Klein’ın görüşleri arasındaki çatışma, verimli bir tartışma ortamı doğurdu. Tartışmalar Klein’ın İngiltere’deki etkisini pekiştirdi, görüşleri estetik, felsefe ve toplumbilimleri alanlarına uygulandı.