Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe

Serdar Öztürk

Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe Gönderileri

Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe kitaplarını, Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe sözleri ve alıntılarını, Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe yazarlarını, Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
O halde sinema sadece var olanı anlatmaz, var olanın ötesinde bizleri uzak diyarlarda yolculuğa çıkarır. Sıradan görünen şeyler içindeki sıra dışılığı ifşa eder, yeni sıra dışılıklar icat eder ve herkesin düşündüğünü zannettiğinin ne kadar yanıltıcı olabileceğini hissettirir.
Sayfa 230Kitabı okudu
Platon'a göre aşk eksik olan şeye yönelik tutkumuzdan oluşur. Ancak ne kadar cinsel ilişkiye girersek girelim bu eksiklik tamamlanmaz. Her tatmin edilen arzu daha öteyi talep eden yeni bir arzu yaratır.
Reklam
Daha önce tutkulu aşklarının sürekli peşlerinde olan aşıklar kurumsallaşmayla birlikte tutkularını giderek kaybetmeye başlarlar. Burada evliliğin illa tutkulu aşkı söndüreceği anlamı çıkarılmasa bile romantik aşkın tanımı gereği biraz imkansızı, özgürlüğü, sürekli arayışı ve her türlü değer karşısında aşıkların kendi aşklarını kutsamalarını içerdiği için ister istemez böyle bir yoruma gidilmektedir.
... her ne kadar ışık, renk, müzik, senaryo, oyunculuk sadece sinemaya özgü olmasa da sinemanın bu araçlara başvurması diğer sanatların yaptığından farklıdır. Sinema, örneğin müziğin karmaşık ve aşırı teknik boyutlarıyla ilgilenmez, deyim yerindeyse onun en popüler yanını alır.
392 syf.
4/10 puan verdi
·
63 günde okudu
Kitabın dili pek basit değil, iletişim radyo tv ya da sinemaya meraklı felsefe öğrencilerine hitap eden bir dili var. 4. Bölüm yaklaşık 109 sayfa ve işe yarar bir şey isimli yerli filmi inceliyor. Bu bölümde yazar "virtüel, edimsel, molar" kelimelerini çok seviyor olacak ki hemen her sayfada kullanmış. Bu üçlü o kadar sık karşıma çıktı ki özer aydoğan'ın hellenistik heykel karikatürünü hatirladim. Kısacası herkese göre bir kitap değil. Yazarın dili zor, felsefeye de dalınca okuyup anlaşılması daha da zorlaşıyor. Zaten kitabın arkasında da belirtmiş lisans, lisansüstü öğrencileri ve öğretim görevlilerine yönelik diye. Alan dışı ilgi duyanları da eklemiş ama bence pek öyle değil.
Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı Felsefe
Sinema Felsefesine Giriş-Film Yapımı FelsefeSerdar Öztürk · Ütopya Yayınevi · 201818 okunma
Yaratıcı karşılaşmalar neticesinde kaosla bir sörfçü gibi ilişkiye geçilir. Bu ilişki kaosu durduramaz, sadece onunla birlikte yolculuk yapılır.
Reklam
15 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.