Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sorularla Milli Mücadele Tarihi

Vahdettin Engin

Sorularla Milli Mücadele Tarihi Sözleri ve Alıntıları

Sorularla Milli Mücadele Tarihi sözleri ve alıntılarını, Sorularla Milli Mücadele Tarihi kitap alıntılarını, Sorularla Milli Mücadele Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mustafa Kemal Paşa buradaki insanları teşkilatlandırıp Milli Mücadele'ye hazırlarken, şu kanaatini de ifade ediyordu: "İlk ayak bastığım Türk toprağındaki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım. Bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir."
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
"Bir milletin istiklal hakkını aramasından ve bu yolda gerekiyorsa son damla kanını akıtmasından daha tabiî ne tasavvur edebilir? Şerefsiz, istiklalsiz, esir bir millet çocukları olarak yaşamak yerine efendice ve kahramanca ölmek elbette ki şayan-ı tercihtir. Bunu anlayamamak ne garip bir mantıktır!"
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sadrazam konağından çıktıktan sonra Teşvikiye'ye doğru yürürlerken Cevat Paşa samimi bir lisanla sorar: "Bir şey mi yapacaksın Kemal?" "Evet Paşam, bir şey yapacağım." "Allah muvaffak etsin." "Mutlaka muvaffak olacağız."
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Paşa bu duruma kızdı: "Bana bunları söylemek için mi görüşme talep ettiniz?" dedi ve ilave etti: "Ben İttihat ve Terakki temsilcisi değilim. Fakat söylemeliyim ki, İttihat ve Terakki vatansever bir cemiyet idi. Başlangıçtan çok zaman sonrasına kadar ben bu cemiyet içinde bulundum. Kusurları olabilir. Ama vatanseverliği münakaşaların üstündedir".
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
Mehmet Akife niçin istiklal marşını Safahat’a koymadığı sorulduğunda: “O benim değildir milletimindir” şeklinde cevap verdi.
Sayfa 169Kitabı okudu
İZMİR'İN İŞGALİ
Nurettin Paşa, Türkleri örgütlemesinden dolayı İzmir Rum Metropoliti Hrisostomos tarafından müttefik işgal kuvvetleri komutanlığına şikayet edilmişti.
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ölmek için cepheye giderlerken Anadolu insanı onlar için ağıtlar yaktı: "Hey on beşli on beşli, Tokat yolları taşlı, on beşliler gidiyor, kızların gözü yaşlı".
Sayfa 15 - Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
Yunan işgal ordusuyla birlikte hareket eden yerli Rumların, katliam ve yağmalarının önüne geçebilmek için 56.Tümen'e bağlı 173. Alay'ın Komutanı Yarbay Mehmet Kâzım Bey on beş - yirmi er ve birkaç jandarmadan ibaret çok küçük kuvvetiyle mukavemet edebilmek için savunma düzeni aldı. Alınan bu savunma düzeni ile Batı Anadolu'da düzenli ordu birlikleri ile ilk silahlı mukavemetin başladığını kabul edebiliriz.
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
Mustafa Kemal Paşa zaferden sonra "Bir hat tespit ettim ve sınırladım. Kuvvetlerime emir ettim ki; düşman bu hattın ilerisine geçemeyecek" diyecektir. İşte bu hat bilahare Misak-ı Milli'nin temelini oluşturacaktır. Mustafa Kemal Paşa'nın ifadesi ile "Misak-ı Milli Türk süngülerinin işaret ettiği hattır."
Yeditepe YayınlarıKitabı okudu
21 Nisan 1920 tarihinde bütün vilayetlere gönderdiği bir tebligatta Meclis’in 23 Nisan Cuma günü açılacağını o gün bütün yurtta dini törenler yapılmasını hatim indirilmesini mevlüt okunmasını istedi.
Sayfa 130Kitabı okudu
49 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.