Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Takıntılardan Kurtulma Rehberi

Selen Can

Takıntılardan Kurtulma Rehberi Sözleri ve Alıntıları

Takıntılardan Kurtulma Rehberi sözleri ve alıntılarını, Takıntılardan Kurtulma Rehberi kitap alıntılarını, Takıntılardan Kurtulma Rehberi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) bir 'kaygı' rahatsızlığıdır ve toplumda görülme sıklığı %1-3'tür.
Başarı, takıntılı düşüncelerin gelmemesi değil, başarı öncelikle takıntılı düşüncelerinden kaçmaman...
Sayfa 131Kitabı okudu
Reklam
Takıntıları olan kişiler genellikle insanları kırmaya çekinen, hassas yapıda kişilerdir. Ama bu durum, onların iyi niyetlerinin bazen suistimal edilmesine neden olmaktadır.
Sayfa 167Kitabı okudu
Üzüntü ve çaresizlik... Depresyonun bir kişide en sevdiği duygulardır.
Dışarıdan sadece düşünüyor görünen bir kişi aslında o an zihinsel bir takıntılı davranış içerisinde olabilir.
Reklam
"Aklına getirme böyle şeyleri. İstersen bu takıntılardan kurtulursun, bizi hiç dinlemiyorsun" diyorlar hep. Bunları duymak beni delirtiyor.
1. AŞAMA: FARKINDALIK Farkındalık demek, takıntılı bir düşünce aklınıza sızdığı anda onu fark etmek demektir. Bu aşamada, onun geldiğini fark edip bunu kendinize hatırlatıyorsunuz. Hatırlatma diyorum çünkü düşünceler geldiği anda farkında olmayabilirsiniz. O yüzden, nerede olursanız olun takıntılı bir düşünce aklınıza geldiği anda, bu düşünceyi ve iyileşme amacınızı kendinize hatırlatmaya çalışın. Bu hatırlatmayı yaparken, kendinizle bir iç konuşma yaparsanız hatırlatma daha etkili olacaktır. Buna, ‘doğru iç konuşma' diyebiliriz. Doğru bir iç konuşmanın nasıl olabileceğine birlikte bakalım.
Sayfa 69 - Hayy Kitap
OKB demek kişinin sorunlu bir insan olduğu veya olayları yanlış gördüğü anlamına gelmez.
Dilin dile getirdiği ama gönlün kabul etmekte zorlandığı bir şey var.
Reklam
KAYGI, ÇOK ŞİŞİRİLMİŞ BİR BALONDUR Şimdi gözünüzde bir balon canlandırmanızı istiyorum. Ama az şişirilmiş değil de, oldukça büyük olsun. Diğer elinizde ise bir iğne var. Onu balona yaklaştırdınız ve patlattınız. Bir anda yok oldu. İçinden de hiçbir şey çıkmadı. Artık parçalandığı için de bir yer tutmuyor. O yüzden bir anlamı da yok. Halbuki demin ne kadar da büyüktü ve bir yer kaplıyordu. Bunu, korkulara benzettiğim için anlattım. Kaygı sınıfında yer alan çoğu durum bu şekildedir. Takıntılı bir düşünce de böyledir. Karşınızda heybetli bir şekilde durur. Siz de onu bir şey sanırsınız ve korkarsınız. Ama korkuyor olsanız da cesaret edip onu patlatabilirseniz içinin boş olduğunu ve paramparça dağıldığını görürsünüz. Takıntılı düşüncenin aklınıza gelip gelmemesi sizin elinizde değildir. Ama onun size yap dediğini yapmamak ve onu korkutup kaçırmak sizin elinizdedir. Yani iğneyi balona batırıp batırmamaya siz karar verirsiniz." s. 63
Sayfa 63 - Hayy Kitap
Şimdi iyice içime kapandım ve içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.
Kendi kendinizi ikna etmekle ilgili yaptığınız her düşünme eylemi zihinsel davranışların içine girer.
Takıntılı düşüncenin (obsesyonun) aklınıza gelmesi, pusuya yatmış bir düşmanın fırsat bulduğu anda sizi alt etmek için karşınıza çıkmasından başka bir şey değildir.
Özetle, takıntılı davranışın hemen ardından bir rahatlama gel mektedir. Ama bu kısa süreli, geçici ve yalancı bir rahatlamadır. Daha da önemlisi, bu geçici rahatlamaların her biri, ateşi körükleyen bir odun gibi rahatsızlığı daha da kötüye götürmektedir. Dolayısıyla, yapılanlar tamamen yanlıştır.
Sayfa 65 - Hayy Kitap
23 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.