Tanrılar Susamışlardı

Anatole France

Tanrılar Susamışlardı Yorumları ve İncelemeleri

Tanrılar Susamışlardı yorumları ve incelemelerini, Tanrılar Susamışlardı kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Tanrılar Susamışlardı puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

7.810 üzerinden
191 Kişi · 52 İnceleme
366 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Genelgeçer roman yazımının aksine bir aşk hikayesini fon olarak kullanıp Fransız Devrimi(zaman/dönem)’ni karakterleştiren enfes bir roman. Bir anda yasanın yasadışı; yasadışının yasal olduğu, dindarlıkla tanrıtanımazlığın eşit derecede makbul olmadığı, hakimin mahkum; mahkumun hakim, kahramanın hain; hainin kahraman olduğu bitimsiz yer değiştirişlerin tepesinde hiç durmamacasına çalışan bir GİYOTİN! Devrim mahkemeleriyle İstiklal mahkemeleri arasında koşutluk kurdu zihnim; bir de ana karakterin Cumhuriyeti Robespierre’in şahsında anıtlaştırmasıyla bizim Atatürk’ün şahsında anıtlaştırmamız… Mihail Bakunin’in “Hukuk, iktidarın fahişesidir,” diye bir lafı vardır, yaşarken her gün yeniden doğruluğunu gözlemlediğimiz. Peki ya din? O hukuktan da beter bir hal aldı tek tanrılı dinlerle birlikte. Hukuk ve Din konularında çağdaş referanslar da vardı haliyle. Elinden bırakmadığı Lucretius’uyla tanrıtanımaz Brotteaux des Ilettes hem kara mizahıyla hem karakteriyle yazarı işaret ediyordu sanırım. Benim de en yakın hissettiğim karakterdi.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Altın Kitaplar Yayınevi · 1973641 okunma
312 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Giyotin
Fransız edebiyatının Nobel Edebiyat Ödüllü usta yazarlarından Anatole France Fransız ihtilalini konu alan bu kitap da baskı ve sefalet için de yaşayan halkın devrim karşısında tutumunu anlatıyor. Cumhuriyeti güçlendirmek için kurulan devrim mahkemelerin de suçlu suçsuz insanların sürekli giyotine yollanmasına karar veren yargıçlara yeterrr dedim:) Halk da sonun da isyan bayrağını çekiyor ve devrim bambaşka bir yere varıyor ;) İlk 67 sayfaya kadar sıkılarak okuduğumu açıkça belirtmek istiyorum.Tam anlamaya çalışıyorum derken yıldızlarla belirtilen kısımların ne olduğunu anlamak için sayfanın altına inmem konudan kopmama sebep oldu çoğu kez. Devrim mahkemelerinin vermiş olduğu yoğun giyotin kararlarından sıkılmış olsamda Halkın,Devrim Mahkemlerinin son durumu,Yargıç Evariste Gamelin ve Elodie aşkı kitabı bitirmeme yeten sebepler oldu. İyi okumalar.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Sentez Yayınevi · 2003641 okunma
Reklam
202 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
28 saatte okudu
Kitabı,kısa bir cümleyle,'' tarihin gerçeklerine bağlı kalınarak yazılmış müthiş bir roman '' diye tarif edebilirim. Kitap için ayrıca, ''1921 yılı Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Anatole France 'ın, 1912 yılında yazdığı ve Fransız İhtilalinin hemen sonrasındaki kargaşayı anlattığı muhteşem bir eser'' de diyebilirim. Kitap konu olarak , Fransız İhtilalinden sonraki, o at izinin it izine karıştığı zamanı tüm ayrıntılarıyla bize bire bir yansıtıyor. Bunu yaparken de, İhtilal Mahkemesi Jüri Üyeliği yapan ve kendini tamamen cumhuriyete adamış,dürüst bir kişiliğe sahip olan Evariste ve etrafındaki kişileri ön plana çıkararak olayları bize anlatıyor. Böyle zamanlarda insanların nasıl farklılaştığını,karakterlerinin nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. Her gün çalışan giyotine insanların nasıl ve ne şartlarda gönderildiğini, insanları böyle kolayca giyotine gönderenleri bekleyen akıbetin de ne olduğunu, sanki tarih dersi verir gibi bize aktarıyor. Tamamen gerçek olaylar üzerinden kurgulanarak, böyle büyük bir kargaşadaki bu kadar acı ve dramatik olayları, harika bir akıcılıkla bize anlatan bu eserin, mutlaka okunması gereken kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum. Ve okunmasını da tavsiye ediyorum.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kaynak Yayınları · 2009641 okunma
279 syf.
8/10 puan verdi
Bilmediğim isimlerin çok fazla ve sürekli bulunmasina rağmen kitap asla surukleyiciligini kaybetmedi. Hem tarihe şahit oldum hem aşka. İnsan gerçekten yüreğiyle yargılamalı. Bugünün kahramanının yarının adisi olmayacağının garantisi olmadığını çok iyi anlatan bir kitap.
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kaynak Yayınları · 2009641 okunma
202 syf.
·
Puan vermedi
Robespierre'in egemen olduğu yaklaşık bir yıllık süreyi, Terör dönemini anlatıyor. Deli gibi kan akıtıldığı, ananın oğlunu, oğulun babasını ihbar ettiği, korkunun egemen olduğu bir dönem olarak resmedilmiş. Gerçekten öyle mi? Teknik açıdan bakarsak muhtemelen evet. Ancak Fransız Devrimi'ni sırf bu yönüyle ele almak çok iyi niyetli bir tavır
Tanrılar Susamışlardı
Tanrılar SusamışlardıAnatole France · Kaynak Yayınları · 2009641 okunma
Reklam
47 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.