Tarih Felsefesi Yazıları

Şahin Uçar

Tarih Felsefesi Yazıları Gönderileri

Tarih Felsefesi Yazıları kitaplarını, Tarih Felsefesi Yazıları sözleri ve alıntılarını, Tarih Felsefesi Yazıları yazarlarını, Tarih Felsefesi Yazıları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kültürel Devrim: Katl-i Âm
Netice olarak, Türkiye'de büyük kültürel devrimler meydana geldi. İşte o zaman milliyetçi bir tarih görüşü benimsedik ve o zamandan beri, Türk tarihçileri, Batı'nın 19. asırdaki tarih düşüncesinden etkilendiklerinden, tarihin anlamını Ranke'ci bir metod anlayışıyla kavramak zorunda kaldılar.
Türkçemiz maalesef bu günkü hali ile tarih felsefesini ifade etmeye, kelime hazinesi bakı mindan, yetmeyecek bir dil haline dönüşmüş bulunmaktadır.
Reklam
Türkçemiz maalesef bugünkü hali ile tarih felsefesini ifade etmeye, kelime hazinesi bakımindan, yetmeyecek bir dil haline dönüşmüş bulunmaktadır.
Tenkide bak !
Vaka kolleksiyonu yapan eski vakanüvisler gibi, tarihî tasvir ve tahkiye ile iktifa eden sözde objektif bir tarihçilik anlayışımız var. Çünki diğer işlerimizde olduğu gibi ilimde de taklitçilik ile iktifa ediyoruz.
İbn Haldun"Manasına nüfuz edilmediği, tarihî hadiselerin sebepleri anlaşılmadan kaldığı takdirde, tarih hususunda âlim ile cahil müsavidir" hükmünü vermişti.
Cevdet Paşa'nın riyasetinde hazırlanan Mecelle'de : "Tetegayyer'el-ahkâm bi tegayyür'il ezmân" (Zamanların değişmesi ile hükümler de değişir). Eğer biz tarihe kendi devrimizin perspektifinden bakmaya mecbur isek -ki öyleyiz- o zaman bu hal, bizim tarih anlayışımıza bir izafiyet getirecektir ve zaman değişince tarih anlayışımız da değişecektir.
Tarih Felsefesi Yazıları
Tarih Felsefesi Yazıları
Reklam
58 öğeden 61 ile 58 arasındakiler gösteriliyor.