Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tarih Tıbbı Konuşturdu

Talha Uğurluel

Tarih Tıbbı Konuşturdu Gönderileri

Tarih Tıbbı Konuşturdu kitaplarını, Tarih Tıbbı Konuşturdu sözleri ve alıntılarını, Tarih Tıbbı Konuşturdu yazarlarını, Tarih Tıbbı Konuşturdu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Türkiye'de son dönemde vücuduna geçici tahnit uygulanmış olan önemli ki­şiler Atatürk ve Turgut Özal'dır
Dünya tarihinin bilinen ilk karantina tavsiyesi Hz. Muhammed'e (sav) aittir. O günlerde dünya insanlı­ğını kasıp kavuran Taun (veba) hastalığına karşı 1500 sene evvel sarf ettiği şu sözler şaşırtıcıdır: Bir yerde taun çıktığını işitirseniz oraya gitmeyiniz, bir yerde taun çıkar ve siz de orada bulunursa­nız oradan dışarı çıkmayınız.
Reklam
Keops piramidi'nde her biri 2 ila 15 ton ağırlığında 2 milyon taş bulunmaktaydı
Siyanürün önemli bir kaynağı çeşitli meyvelerin (başta kayısı çekirdeği olmak üzere daha az sıklıkla şeftali, kiraz, erik, elma vb. ) tohumlarında veya çekirdeklerinde bulunan Amigdalin adlı bir maddedir Acıbadem'de bol bulunur
Mısır'da insan eli ile inşa edilmiş devasa yapılar denilince aklınıza ne geliyor? Piramitler dediğinizi. duyar gibi oluyorum. Peki eski Osmanlı kaynaklarında piramitler hangi isimle adlandırılıyordu? Cevap: Yusuf Ambarları..
Ilkçağ toplumlarında en kıymetsiz şey insandı. Köle çoktu ve diğer canlılar kadar kıymeti yoktu. Eğer bu söylediklerimin bir sağlamasını yapmak isterseniz Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Antik Roma kentine uğrayın. Şehrin ortasındaki borsa alanlarının merkezine diktikleri fiyatlandırma taşında, üç insanın bir merkezle aynı değerde olduğunu vurgulayan yazıyı göreceksiniz.
Reklam
Benim size olan hasretimi anlamak isteyen Kur’an-ı Kerim’den Sure-i Yusuf okusun.
Yapılan incelemelerde buradaki insanların zaten çok da uzun bir ömür sürmedikleri ortaya çıkmıştır. Hemen hiç biri 40 yaşına ulaşamamıştı. Genelde 15 yaşında taş altına sokulup mercimek lapasına talim ettirilerek durmadan çalıştırılırlardı. Olgunluk yaşlarında ise bu ağır çalışma şartları altında can verirlerdi. Ilkçağ toplumlarında en kıymetsiz şey insandı. Köle çoktu ve diğer canlılar kadar kiymeti yoktu. Eger bu söylediklerimin bir sağlamasını yapmak isterseniz Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Antik Roma kentine bir uğrayın. Şehrin ortasındakı borsa alanlarının merkezine diktikleri fiyatlandırma taşında, üç insanın bir merkeple aynı değerde olduğunu vurgulayan yazıyı göreceksiniz emin olun kölelerin Mısır'da o kadar bile kiymetleri yoktu.
Eski mısır mumyalarını keşfeden Avrupalılar bu mumyalara ait ceset parçalarını yıllarca ufalayıp ilaç niyetine satıp kullanmışlardır.
348 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.