Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Doğru Beslenmenin Başucu Kitabı

Taş Devri Diyeti

Ahmet Aydın (Tıp Doktoru)

Taş Devri Diyeti Gönderileri

Taş Devri Diyeti kitaplarını, Taş Devri Diyeti sözleri ve alıntılarını, Taş Devri Diyeti yazarlarını, Taş Devri Diyeti yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
200 syf.
·
Puan vermedi
Kitap beslenmeye dair her konuyu açıklıyor. Vitaminler çeşitleri, hastalıklar, ilaçlar, sebepleri vs. Kalınca bir kitap olduğu ve tamamen teorik bilgi sunduğu için el kitabı gibi okuyup bitirilecek bir kitaptan ziyade istedikçe birkaç bölüm okunan kitaplardan. Kitabın ana fikrinde hastalıkların ana sebebinin beslenme hataları olduğu var. Meraklıları için güzel bir kitap.
Taş Devri Diyeti
Taş Devri DiyetiAhmet Aydın (Tıp Doktoru) · Hayykitap · 2020400 okunma
Egzersiz endorfın (vücudun ürettiği çok güçlü bir morfın türü) üretimini artı­rarak depresyon semptomlarını hafıfletiyor.
Reklam
Yani alerjik hastalıkların artmasının nedeni floranın dengesizliği ve buna bağlı olarak mukoza bağışıklığının bozulması. Çünkü alerjenlere karşı tole­rans sağlamak için normal bağırsak florasının varlığı şart.
Yapılan çeşitli araştırmalar alerjik insanların bağırsaklarındaki kötü bakterilerin sayısının yüksek olduğunu gös­teriyor. Bu kişilerin mikrofloralarındaki probiyotikler (başta laktobasiluslar ve bifidobakteriler olmak üzere) azalıyor.
•Günde en az 8 su bardağı (2litre) su için. Yiyecek ve meşrubattaki su buna dahil değildir. idrarınız koyu ise yeteri kadar su içmiyorsunuz demektir. • Meyve suyu, meşrubat, gazoz, b ira gibi, şekerli çay gibi sıvılar yoğun karbonhidrat içerikleri nedeni ile su ihtiyacını artırırlar. Şekersiz açık çay ve kısmen de ayran, kefır gibi fermente içecekler, sıvı ihtiyacını artırmadılcları gibi, bu ihtiyacınızı karşılarlar. • içtiğiniz su aşırı soğuk olmasın. Oda sıcaklığındaki suyu içmek en iyisidir. • içtiğiniz suyun pH'sı 7.0-7.5 arasında sertliği ise 5-lOFr arasında olsun. • Kaynak suyu için. işlenmiş sofra suları kaynak suyu değil, işlenmiş kuyu suyudur. Mecbur kalroadıkça içmeyin. Gerçek kaynak suları içiminin güzelliğinden anlaşılabilir. • Şebeke suyunu mümkünse içmeyin (klorlu!). Klor, mikroplan öldürmek için suya konur. Fakat kanser de yapabilir ve suyun tadını bozar. Doğal kaynak suyunun yerini tutmasa da fıltre edilmiş şebeke suyu içilebilir. • Şebeke suyunu musluktan aldıktan sonra en az ı saat dinlendirirseniz kloru uçar ve içilebilir. • Sindirim sorununuz varsa yemekle birlikte su içmeyin, çünkü bu su sindirim sıvılarını seyrelterek etkilerini azaltır. Yemekten yarım saat önce veya ı saat sonra su içebilirsiniz. • Uykudan önce bir ya da iki bardak su içilmelidir.
pH suyun asitlik derecesini gösteren bir terim. pH aralığı 0-14 arasında değişiyor. 7 nötr, 0-7 arası asidik, 7-17 arası alkali su olarak kabul edilir. pH değerinin 7,5-8 arası olması (yani hafif alkali olması) ideal.
Reklam
Meseleye nereden baktığımza bağlı. Suyu filtre ettiğinizde ağır metaller ve diğer toksik maddeler uzaklaştırılırken faydalı mineraller de kaybolmakta. Bir taraftan fayda öteki taraftan zarar. Çünkü su sadece H2 O değil. İçinde s ağlığımız için gerekli onlarca mineral var
Damacana ve pet şişelerin hammaddesinde fosgen adı verilen, savaşlarda yaygın şekilde kullanılan kimyasal zehirli bir gaz bulunmakta. Yıprandığında ve içinde uzun süre su bekletildiğinde, damacanayı oluşturan plastikteki birçok tehlikeli kimyasal suya karışabilmekte. Bu kimyasallar mide, karaciğer, sinir sistemi ve akciğer dokusunda tahribata yol açıyor, kansere neden olabiliyor.
Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak bağırsağına geçer. Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikroplan ölür ve sonra onikiparmak bağırsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dahil, birçok bulaşıcı hastalıktan korunmuş olur.
Erişkin bir kişi için günde en az 1.5-2.5litre kadar. Fakat meyve suları, gazlı meşrubat, çay gibi sıvılar su yerine sayılmamalı. Çünkü bunların az ya da çok idrar söktürücü etkileri var. İnsanlar her gün içtikleri suyu hesaplamazlar. Bizce en iyi gösterge idrarın koyu olmaması; açık renkte olacak kadar su tüketilmesi.
Reklam
Bir insanın susuzluk hissi ile su ihtiyacını ayarlayabileceği düşüncesi, çocukluk çağı için doğru olsa da diğer yaşlar için geçerli değildir. Susuzluk hisleri önemli ölçüde köreldiği için yaşlıların farkına varmadan susuz kalma telılikeleri büyük. Birçok yaşlının yüksek olan tansiyonu yeterli su içtikten sonra düşmekte.
yaz;qlar
Biliyorsunuz aşırı rekabet dolayısıyla tavukçuluk sektörü masraflarını kısmaya başladı. Hayvanları çok dar ve sıkışık ortamlarda tutarak işkence yapıyorlar . Dar ortamda birbirlerini gagalamamaları için gagaları kesiliyor, hızlı büyüsünler diye hormon iğneleri yapılıyor, yemiere özel katkılar konuyor. Hiçbirinin ayağı toprağa değmemiş, gün yüzü görmemişler. Önlerindeki yürüyen bant üzerinden akıp giden yemi uyumadan, sürekli yemeleri ve hızla irileşmelerini sağlamak için, hayvanlar parlak spot ışıkları altında sürekli gündüz ortamında tutuluyor.
Süt mü, yoğurt mu daha iyi?' sorunuza dönersek, tabii ki ev yoğurdu de­rim. Sütü süt olarak içmek bir israf. Çünkü süt ısıtılınca ölüyor, mayalanınca tekrar canlanıyor ve besin değeri artıyor.
Xususən mağazada satılan südlər ziyan imiş. Çünki laktozsuz imişlər. Bədəndə əmilmirlər. Çünki bunları satan firmaların südlərin rəf ömürlərini artırmaq üçün yüksək dərəcəyə qoyub içindəki yaxşı/pis nə şey var hamısını viran qoyurmuşlar. Zaten bu südlərin nə qaymaqları olur, nə də onları qatığa çevirmək.
Anadolu halkı bence haklı olarak sütü pek sevmiyor ama yoğurdu çok seviyor. Gerçekten de yılda 30kg ile dünyada kişi başına yoğurt tüketiminin en yüksek olduğu ülke Türkiye. Zaten yoğurt, dünya dillerine Türkçe'den geçmiş bir kelime.
566 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.