Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Teistik Evrim Düşüncesinin Eleştirisi

Fatih Buğra Sarper

Teistik Evrim Düşüncesinin Eleştirisi Sözleri ve Alıntıları

Teistik Evrim Düşüncesinin Eleştirisi sözleri ve alıntılarını, Teistik Evrim Düşüncesinin Eleştirisi kitap alıntılarını, Teistik Evrim Düşüncesinin Eleştirisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Apriori bilgi, deneyden önce olan yani deneyden çıkarsamadığı ve bundan ötürü de deneyden önce olduğu varsayılan bir ön kabuldür
Sayfa 206
Soru: Darwin'in, evrim teorisini ortaya koyduğu dönemde ilk canlı molekülün oluşumunu Allah'ın yaratmasıyla açıkladığı iddia ediliyor. Dolayısıyla Darwin, materyalist felsefenin “Tanrıyı reddetme ön kabulü” ile yola çıkmadığı, evrim süreciyle ilgili ön yargıya gerek olmadığı söyleniyor. Bu durum nasıl açıklanabilir? Cevap: Bu bilginin hatalı ve
Reklam
400 aminoasitten oluşan işlevsel bir proteinin tesadüfen oluşma olasılığı 10⁶⁴⁰'ta 1'e eşittir. Matematikte 10⁵⁰'de 1'den düşük olasılıklar imkansız olarak adlandırılır.
Bir teorinin bilimsel bir hüviyete sahip olabilmesi için ş teorinin doğru olup olmadığını bilimsel deneylerle ispatlama şans ve imkânının bizde olması gerekir. Böylelikle hipotezimizin doğru olup olmadığını anlayabilir, elde edilen neticeye göre teorimizde düzeltmeler yapabilir veyahut teorimizi terk edebiliriz. Her türlü sınanma, deney ve
Sayfa 264Kitabı okudu
Hz. Âdem'in Çocukları Aile İçi Evlilik Yaparak mı Çoğaldı? Hz. Âdem (as) ve Hz. Havva'dan (as) sonra nesillerin nasıl çoğaldığı konusu Kur'an'da ve sahih rivayetlerde belirtilmemiştir. Bu hususta iki görüş aktaracağız. Bunlardan herhangi biri doğru olabilir: Bir kısım müfessirler şöyle der: Peygamberlerin, dini tebliğde iman esasları hep aynı
Sayfa 210Kitabı okudu
Çoğu insan, bir bilim insanından duyduğu her şeyi mutlak doğru zanneder. Bu bilim adamının birtakım felsefi ya da ideolojik ön yargılara kapılmış olabileceğinden endişe etmez. Oysa bilim insanlarının bir bölümü, sahip oldukları bazı ön yargıları ya da bağlı oldukları felsefi görüşleri, bimsel bir görünüm altında topluma dayatırlar.
Sayfa 271Kitabı okudu
Reklam
Kutsal kitaplardaki yaradılış ayetlerinin evrim teorisinin iddialarıyla çelişki halinde olmasının altında yatan sebep bilim ve dinin çatışması değildir. Materyalist felsefenin tabiata uyarlanmasıyla elde edilmiş bir teorinin din ile çatışması yani hak ile batıl olanın çatışmasıdır.
Sayfa 333Kitabı okudu
Bir kuş bilimci kuşların evrim serüvenini kabul etmese, bir doktor insanın maymunlarla ortak atayı paylaştığı iddiasını reddetse, bir veteriner kedi, köpek, at, sığır, koyun gibi havyaların evrimsel silsilesine dair hipotezleri geri çevirse mezkür canlıların hücre, doku ve organlarından tutun bunların ilişkileri ve işleyişine kadar elde edilecek bilgilerde hiçbir farklılık olmayacaktır. Bir cerrahın insan bedeninde yapacağı operasyonlar, bir veteriner hekimin hayvan hastalıklarına karşı uygulayacağı veya geliştireceği tedavi yöntemleri de evrim teorisinden tamamen bağımsızdır.? Evrim teorisi bize biyoloji bilimini bağlayıcı bir formül veya reçete sunmaz. Evrim, canlıların milyonlarca yıl öncesinde hangi bedeni aşamalardan geçtiğine, nasıl türleştiğine dair tahminlerde bulunan ve canlıların tarihi geçmişiyle ilgilenen bir hipotezdir. Bu durumu bir misalle izah edelim. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in oğlunun Orhan Gazi olduğunu reddetseniz bu durum astronomi, fizik, kimya, matematik gibi bilim dallarında yapacağınız araştırmayı engellemez. Hatta tarih bilimiyle uğraşıyor olsanız bile en fazla bu durumu kabul etmeyen bir tarihçi olarak çalışmalarınızı sürdürürsünüz. Bunun gibi sudan karaya geçiş masalını, kuşların sürüngenlerden evrimleştiği ve insanın maymunumsu canlılardan geldiği iddialarını kabul etmezseniz de biyolojide yapacağınız çalışmalar sekteye uğramaz. En fazla bu tarz tarihi hipotezleri kabul etmeyen bir biyolog olursunuz. Bilimsel çalışmalarınıza her biyolog gibi devam edebilirsiniz.
Sayfa 343Kitabı okudu
Bilim camiasından gelen her bilgi ispatlanmış bilgi değildir.Söylenilenin bir inanç/varsayım olabileceğini unutmamak gerekir.
İslam bir nizam dinidir. İman edelere birtakım yükümlülükler getirmektedir. İnsanların ibadetlerle Allah'a karşı bazı sorumlulukları olduğu gibi gerek şahsi yaşamları gerekse aile ve toplum ile olan ilişkileri belli ölçülere bağlanmıştır. Diger taraftan bilimizm ise nefisleri cezbeden, dünyevi hazlarla dolu, başıboş yaşam vaadiyle zayıf ruhları esir almak istemektedir. İlkokuldan üniversite kurumlarına kadar eğitimin her aşamasında bilimizmin gönüllü tebliğcileri mevcuttur. Bu tebliğciler, bilim ve eğitim kisvesi altında boş ve temelsiz diyalektik hileleriyle temiz zihinleri bulandırıyor. Meselelere, tabiattaki hadiselere kendi nazariyeleri ile bakmayan imanlı insanları aşağılayıcı tavır takınıyor; onları düşük zekâlılık ve gericilik ile itham ediyor. Bu tutum, kendi ideolojileri çerçevesinde düşünmeyen bilim adamlarına karşı da farklı değildir. Evet, temel olarak bilimizmin ilmihali, kâinat ve yaşamın uzunca bir zaman periyodunda, kozmik birtakım olaylar ve rastlantılar sonucu oluştuğunu, dolayısıyla özel bir gayenin olmadığını; bireylerin istediğini yapmakta özgür olduğunu, iyi ve kötü diye tabir edeceğimiz ahlaki ölçülerin bilimsel bir dayanağının olmadığını belirtir. Bilimizme göre, kâinatta yalnız değiliz. Hatta birçok evren mevcuttur. Bizimkisi onlardan sadece biridir. İşte bu öğretiler, kişilere başıboş özgürlük hakkı tanır ve ahlaki ölçülerin baskısından uzak bir yaşam sunar. Kâinat ve yaşamın oluşması ile ilgili iddiaları da tamamıyla kişisel inanç ve spekülasyonlar üzerine oluşturulmuştur.
Sayfa 350Kitabı okudu
135 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.