Marksist Bir Yaklaşım

Türkiye'de Kadın

Aytunç Altındal

Türkiye'de Kadın Gönderileri

Türkiye'de Kadın kitaplarını, Türkiye'de Kadın sözleri ve alıntılarını, Türkiye'de Kadın yazarlarını, Türkiye'de Kadın yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
287 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Kitabın ilk baskısını okudum (1975 basımı) benden önceki sahibinin adina imzalanmış bir kitap kitap hâlâ güncelliğini koruyor bir nevi tarih kitabı da diyebiliriz kadinlar için ilk Türk devletlerinde ki kadının önemini anlatıyor daha sonra Büyük Selçuklu Devletinde kadinlar in onemi daha sonra Anadolu Selçuklu devleti ve Osmanlı devletin de ki kadınlara verilen önemi anlatıyor daha Türkiye Cumhuriyeti de kadınlara verilen önem dikkat çekiliyor ayrıca kitabın son 4 ya da 5 sayfası kurucu Mecliste ve daha sonra ki Meclislerde yer alan Hanımları gösteriyor (bu ilk basım kitapta mevcut diğer basimlarda var mı onu bilmiyorum )
Türkiye'de Kadın
Türkiye'de KadınAytunç Altındal · Birlik Yayınları · 197555 okunma
304 syf.
8/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Türkiye'de Kadın
Çok derin ve öz bir araştırma ve çalışma olmuş. Aytunç ALTINDAL'a yine hayran kaldım. Bu kadar bilgi ve birikimine. kitap çok iyi. Tabii ki eleştiriler yapılabilir, farklı yorumlar getirilebilir. Kendi açımdan baktığımda İslami yanı biraz daha araştırılabilir ve bütüncül ele alınabilir. Sadece bazı noktalara değinilerek geçilmiş. Daha farklı bir bakış açısı ile değerlendirilebilir. Öbür taraftan M. Kemal'e hiç toz kondurmamak, sadece olan şeyleri onun çevresine yıkmakta pek doğru olmayacağı kanaatindeyim. En azından 1923-1938 arasında 15 yıllık süre içinde devleti tekelinde bulundurduğu bu zaman zarfında ona ait olan sorumlulukları bir kenara atmak tarihi bir yanılgı olur. Ama kitabı beğendim, her Türk kadınına öneririm. Farklı bir bakış açısı ile bakmak faydalı olacaktır.
Türkiye'de Kadın
Türkiye'de Kadın
Türkiye'de Kadın
Türkiye'de KadınAytunç Altındal · Alfa Yayınları · 201755 okunma
Reklam
Mezopotamya'da ilk yerleşikliği oluşturan Sümer'lerde (İ.Ö. 4000?) ve onların efsanelerinde kadının salt cinsel nedenle kendisinden yararlanılan toplum-üyesi olduğuna rastlanmaktadır
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
599 günde okudu
1975'li yıllarda yazılan bir ilke imza atan kitap. Türkiye'de kadınların sorunlarına ve toplumdaki varlıklarına ilişkin ayrıntılı bir çalışmayı ele almış Aytunç hoca. Çok değerli bir kaynak. Dönemin mevcut kapitalist iktidarın gerçekleştirmiş olduğu eylemleri, kadın emekçileri üzerinden okuyoruz. Eşit işe eşit ücret yargısını dahi kendilerince
Türkiye'de Kadın
Türkiye'de KadınAytunç Altındal · Alfa Yayınları · 201755 okunma
Türkiyeli kadınlar, toplumsal hak ve özgürlüklerine, iktisadi, siyasal ve kültürel bağımsızlıklarına kavuşabilmek için yaptıkları mücadele, Türkiye'nin devrimci geleneğini de tanımak, öğrenmek ve yorumlamış olmak zorundadırlar. Türkiyeli kadınların bağımsızlıklarına kavuşabilmeleri Türkiyeli tüm emekçilerin sınıfsal mücadelesinden ayrık ve kopuk değildir.
Sayfa 201Kitabı okudu
Türkiyeli kadının, gerçek demokratik haklarına, iktisadi, siyasal, toplumsal ve kültürel bağımsızlığına kavuşabilmesi, ancak ve ancak DİYALEKTİK DÜŞÜNMEYİ öğrenmesi ve bunu aklına ve yüreğine sindirmesinden ve kendisini bu mücadeleye adamasından geçer.
Sayfa 200Kitabı okudu
Reklam
102 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.