Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yaşamak Hatırlamaktır

Ülkü Tamer

Yaşamak Hatırlamaktır Hakkında

Yaşamak Hatırlamaktır konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Ülkü Tamer’in anılar kitabı Yaşamak Hatırlamaktır’da okuyacağımız şairin yaşamöyküsü değil; yaşamından kesitler ve ayrıntılar, anı parçaları, his kırıntıları. Bir ömrün taslak çizgileri değil de o ömrün harcından acı-tatlı karışık bir ikram. O harçta neler yok ki! Yakın Türkiye tarihi, Türk edebiyatının son yüzyıldaki serencamı, futbol, Akdeniz, tiyatro, sinema; şairler, oyuncular, tiyatrocular... Yaşamak Hatırlamaktır’da Ülkü Tamer Cüneyt Arkın’dan Yılmaz Güney’e, Robert Kolej’den Gaziantep’e, karartma gecelerine, kendi yaşamının pek çok durağını ve o duraklarda karşılaştığı simaları şairane bir edayla işaretliyor. İkinci Yeni’nin en önemli şairlerinden Tamer’in hünerli kaleminden çevirmenlik ve yayıncılık tecrübelerini, öğrencilik ve öğretmenlik yıllarını okurken Türk şiirini ve Türkiye’yi de çok daha yakından tanıyoruz. Öyleyse biz de şairin kendi deyişiyle “karanlıkta beyaz kuşları” izleyelim; takılalım peşine, bırakalım o hatırlasın, ona tanıklık ederek onunla beraber biz de yaşayalım.
Editör:
Kadir Daniş
Kadir Daniş
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 34 dk.Sayfa Sayısı: 408Basım Tarihi: Kasım 2020İlk Yayın Tarihi: 30 Nisan 2010Yayınevi: Ketebe Yayınları
ISBN: 9786257854146Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 60.8
Erkek% 39.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Ülkü Tamer
Ülkü TamerYazar · 32 kitap
Ülkü Tamer, (d. 20 Şubat 1937, Gaziantep), Türk şair, oyuncu ve çevirmen. Robert Kolej'den 1958 yılında mezun oldu. Yayıncılık, oyunculuk ve çevirmenlik yaptı ve 1950'li yıllarda ortaya çıkan İkinci Yeni şiir akımının önde gelen temsilcilerinden biri oldu. İkinci Yeni'ye, bu akımın ana karakteristikleri oluştuktan sonra dahil olduğu halde, kendine özgü imge dünyası ve süssüz, sade söyleyişiyle dikkati çekti. Çoğunlukla keskin bir ironiyle örülmüş derin acıların ve beşeri trajedilerin dile geldiği şiirlerinde 1970'lerden sonra toplumsal duyarlıklar da öne çıktı. İlk şiiri 1954 yılında Avni Dökmeci'nin yönetimdeki Kaynak Dergisi'nde yayımlandı: "Dünyanın Bir Köşesinden Lucia". Şiirleri 1954'den itibaren Kaynak, Pazar Postası, Yeditepe, Yeni Dergi, Papirus, Sanat Olayı gibi dergilerde yayımladı. 1967'de Yeditepe Şiir Armağanı'nı kazandı. "İkinci Yeni'nin, çağdaş İngiliz şiirini yakından izleyen, çevirileryapan, Batı etkilerine açık bir şairiydi. Özellikle 1960'ların ikinciyarısında yazdıklariyla kapalı şiir anlayışının kusursuz örnekleriniverdi. Toplumsal sorunlara yönelirken de şiirin düzeyini düşürmedi." (Memet Fuat, 1985) Ayrıca Ahmet Kaya 'nın Başkaldırıyorum ve An Gelir albümünde seslendirdiği "Gül Dikeni" ve "Üşür Ölüm Bile"nin bestecisidir. Zülfü Livaneli´nin seslendirdiği "Memik Oğlan" ve tabii ki "Güneş Topla Benim İçin" ve Grup Yorumun "Düşenlere" türküsünün de söz yazarıdır.