Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Deneme, İnceleme, Edebiyat

Profil
“Bu çağ; üzerine basa basa gezdiği bahçede, çiçek kalmamış diyenlerin çağı.“
Olimpos
Reklam
Sağ sol meselesi eskiden futbolda mevzubahs olurdu. Sağ açık, sol açık filan derlerdi ... Şimdi, siyaset lügatının en çok kullanılan iki ıstılahı haline geldi.
Eğer 27 sene, doktor yetiştirmek işi gibi, bir cemiyetin en yüksek makamlarından birini işgal etmiş olan bir adam, eninde sonunda aç kalırsa; yani : hakkını arayacak, sesini işittirebilecek bir insan, 27 senelik hizmetine mukabil sefalete düşerse; ihtiyarlamış, iş göremeyecek bir hale gelmiş bir çöpçü, bir arabacı, bir küçük memur vatandaş ne halt etsin? ..
"Kapalı toplum modelinin etkisi öğrencide düşünmeye önayak olmak değil onu boğmaktır."
Mazi, Tanrının ardımdan seslenip Hayata küstürdüğü sinsi simya!
Sayfa 43 - PARANA YAYINEVİ
Reklam
•İnanc ve mizac>>
Y.A.:"İnançlar sonradan kazanılmadır,mizaçsa doğuştan sahip olduğumuz bir şeydir.İnancını değiştirebilirsin fakat hiçbir şey mizacını değiştiremez.>"
Sayfa 109 - @KAPRAKitabı okudu
#Akılıca
Y.A.:Akıl doğru ve adil olanı özgürce seçebilir,işaret edebilir,gösterebilir. -Doğru olanın yapılmasını,yanlıştan vazgeçilmesini söyleme yetkisi yoktur.
Sayfa 94 - @KAPRAKitabı okudu
#Haklı
Y.a.:"Bir insan,kendi onayı olmadan rahatlığa ulaşamaz."
Sayfa 25 - @KAPRAKitabı okudu
Reklam
Y.A.:Fedakarlık nedir? G.A.:"Bundan en ufak çıkarı bile olmamasına rağmen,insanın bir başkasına iyilik yapmasıdır."
Sayfa 20 - @KAPRAKitabı okudu
Koşamadığım özgürlüğüme, Koşturmaca ile darbe vuruyor yaşama telaşı. Yetişemiyorum...
PARANA YAYINEVİ
*İnsan inançlarından da ayrılır; düşüncelerinden de, hayallerinden de… Hatta geçmişinden, tarihinden, ait olduğu çevreden veya toplumdan. Hepsinden de önemlisi; kendinden.!.. Bütün ayrılışlar, gerçekte, bir “Kendinden ayrılış”tır. *
Sayfa 115Kitabı okudu
" Papatya var. İstanbul da var. Öyleyse bahar var."
İstanbul’u bir nisan günü kuşatan Fatih’in ordugâhı dağ laleleri kadar papatya tarlaları ile de kucak kucağa idi. Ama İstanbul’u bir mayıs günü düşüren genç Mehmed kente girdiğinde Bizanslı genç kızların kendisine uzattığı çiçekler arasında papatya demetlerinin varlığı pek muhtemel görünmüyor. Çünkü papatya nisan çiçeği. Mayıs ise Gül mevsimi. Öyleyse papatya güle hazırlık. Öyleyse Fatih İstanbul’u papatyalar arasında kuşatıp güller arasında kente girmişti. Papatya. Bahar ordusunun öncü kuvveti. Fedakâr ve çilekeş piyade. Ödülsüz ve madalyasız akıncı. Nisan çiçeği. Nilüfer desenli bir fincanın içinde bir demet papatya. Papatya var. İstanbul da var. Öyleyse bahar var.
Timaş
Geceye özlerim seni, Şimdi insan görmek istemiyorum.
Sayfa 15 - PARANA YAYINEVİ
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.