Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Psikoloji-İnsan ve Toplum

Profil
Evrensel toplum olmanın ön koşulu
"İnsan doğası yalnızca belirli bir zaman kesiti içinde nasıl değerlendirilemezse, toplumlar da geçmişlerini özümseyemedikleri sürece kendilerini gereğince anlayamazlar. Şimdiki zamanın geleceği ve geçmişi de içerdiğini görmezlikten gelen toplumların bireyleri ise evrensel olma niteliğine ulaşamazlar!"
Terapi gören insanları hep şaşırtan tuhaf şey de, eşlerine duydukları kızgınlığı, düşmanlığı ve hatta nefreti itiraf ettikten, onları bir saat boyunca azarladıktan sonra, ellerinde kalanın eşlerine duydukları sevgi hisleri olmasıdır. Hasta olumsuz duygularla için için yanar, ama kısmı olarak bilinçdışında, bir beyefendiye yakışır bir biçimde hislerini kendine saklamış olabilir; fakat saldırganlığını bastırırken ona olan sevgisini de bastırmış olduğunu görür. Bu o kadar açıktır ki neredeyse bir tedavi kuralı haline gelmiştir. Dr. Ludwig Lefebre buna "olumsuzu katma" der ve olumlunun da dışarı çıkabilmesi için bu şarttır. Burada olan, insan bilincinin kutuplu olarak işlediği gerçeğinden daha fazlasıdır; olumsuz dışarı çıkıncaya kadar olumlu da çıkamaz. Bu yüzden analizde olumlunun da kendi başına ortaya çıkacağı ümidiyle –ki kuralı haklı çıkaracak sıklıkta doğru çıkar– olumsuz incelenir. Bu, daimonikle yüzleşmede ve onu kabullenmedeki yapıcı değerdir.
Reklam
Prof. Morgan, Freud'un sert ve gerçekçi aşk görüşünü, olumlu düşünürlerin modern insana aldatıcı sözler veren görüşleriyle karşılaştırır. "Hiçbir Frommcu sevme sanatı, hiçbir bedensel sağlıklı düşünme, hiçbir liberal-faydacıl teknoloji (...) dünyaya barış, insanlara karşı [Freud'a göre] iyi niyet getirmeyecek. Nedeni açık ve basittir: Biz insanlar yıkımımızın tohumlarını içimizde taşırız ve onları devamlı besleriz. Sevmek kadar nefret etmeliyiz. Kendimizi ve hemcinslerimizi yarattığımız ve koruduğumuz gibi onları yok edeceğiz."
Başkaldırı yoksa bilinç de yoktur!
Bir zamanlar başmelek olan şeytan, iblis ve diğer daimonik kişiler psikolojik olarak gereklidir. İnsan eylemini ve özgürlüğünü mümkün kılmak için icat edilmeliydiler, yaratılmalıydılar. Yoksa bilinç olmazdı. Çünkü her düşünce yarattıkça yıkar; buna "evet" demek, şuna "hayır" demek ve "evet"in karasızlığının içinde "hayır"ı tutmaktır. Bir şeyi algılamak için, diğer şeyleri dışarıda bırakmalıyım. Çünkü bilinç ya/ya da yoluyla işler; yapıcı olduğu kadar yıkıcıdır. Başkaldırı yoksa bilinç de yoktur.
Korku, üzüntü, mutluluk, sevinç, takdir gibi duygular Trisolaris uygarlığı­nın önlemeye ve ortadan kaldırmaya çalıştığı duygulardı. Çünkü bu tür duygular bireyin ve toplumun ruhen zayıf ol­masına sebep olur ve böylesi zor şartlarda hayatta kalınma­sını zorlaştırırdı. Bu yüzden Trisolaris dünyasının ruhunun ihtiyacı olan şey dinginlik ve hissizlikti. Son iki yüz yıllık uygarlık tarihi bu kıstası uygulayanların hayatta kalma ola­sılığının en fazla olduğunu göstermişti...
Sayfa 368 - Cixin LiuKitabı okudu
192 syf.
·
Puan vermedi
·
20 saatte okudu
Elimizde olmadan takıntılı düşüncelerin esiri oluruz tıpkı ben gıbı.. Oyüzden bu kıtabı okumada bır Sabırszlık ve merak duydum açıkçası.. Yaşam kalıtemı daha konforlu hale getirmede de etkili olacağına inanıyorum.. Biliyorum kı inanmak, yapmanın yarısı.. Sade bir dille yazılmış sıkılmadan okunanlardan kitabımız Takıntılı düşünceleri yönetmede etkisi kanıtlanmış teknikler, kıtabın içeriğini oluşturuyor..
Takıntılarla Başa Çıkma
Takıntılarla Başa Çıkma
0 Tekrarlayan eylemlerinizi ve zorla zihninize giren düşüncelerinizi tanımayı ve bunlarla başetmeyi, istenmeyen düşüncelerle ilgili korkularınızdan kurtulmayı, kaygılarınızı azaltmayı, takıntılı düşünmeyle ilgili duygusal rahatlama yolları bulmayı öğrenebilirsiniz. Takıntılı düşünceleri yönetme süreciniz, takıntılı düşüncelerin neden ısrarcı olduklarını ve bu düşünceleri tedavi etmek için profesyonellerin kullandıkları yolları keşfetmekle başlar. . Kendi takıntılı düşüncelerinize anlam vermeyi de öğrenirsiniz - bu düşünceleri neyin tetiklediğini ve bu düşüncelerle başa çıkmak için halihazırda ne yaptığınızı.. Ardından, kitap sizi, takıntılı düşüncelerinizi yönetmenize yarayacak ve bu düşüncelerin yaşam kaliteniz üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlayacak bir dizi güvenli ve kontrollü yüzleşme egzersizine doğru yönlendirecektir. O halde #Buyurun #OKUYUN
Takıntılarla Başa Çıkma
Takıntılarla Başa ÇıkmaChristine Purdon · Psikonet Yayınları · 2013698 okunma
Reklam
Cesaretin sadece bir şeyden korkmamak olmadığını bilmeniz önemlidir; cesaret aynı zamanda bir şeyden korkmak ama onunla bir şekilde yüzleşmektir.
Sayfa 187 - Psikonet yayınları temmuz 2013Kitabı okudu
Bazen bir şey hakkında tekrar tekrar konuşursunuz ve bu bir işe yaramaz, ama cesurca bir adım atmak işe yarar.
Sayfa 140 - Psikonet yayınları temmuz 2013Kitabı okudu
Dine kendinizi adamanız, ruhani yaşamınızın ya da hayatınızın diğer alanlarını geliştirmek yerine bozuyorsa sınırı aşmış demektir.
Sayfa 123 - Psikonet yayınları temmuz 2013Kitabı okudu
Bir takıntı üzerinde kontrolü kazanmak için en güçlü yöntemlerden biri de kasıtlı olarak takıntıya maruz bırakmaktır.
Sayfa 95 - Psikonet yayınları temmuz 2013Kitabı okudu
Reklam
Olması gerekeni yapalım derken, olmakta olanı yaşayamayan insanlar topluluğu ortaya çıktı.
Sayfa 38
Unutmayın ki takıntı ve zorlantılarla ilgili probleminiz bir günde başlamadı ve bir günde tedavi edilemez!
Sayfa 23 - Psikonet yayınları temmuz 2013Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.