Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Zeynep

416 syf.
9/10 puan verdi
Uzun zamandır herbir sayfasını merakla çevireceğim fantastik bir kitap arıyordum, sonuna buldummm. Önce o ilk sayfalarda sıcak aile ortamıyla çekti kendine kitap. Şasa, Marina, Piyotr, Alyoşa, Vasya, Olya, Dunya… Sonra Dunyanın anlattığı o masal, Vasyanın doğumu ve büyümesi, Anna ile tanışmamız… Anna belki de bu kitabın kötü üvey annesi ama yine de başına gelenleri hak etmiyordu. Bir seçim şansı olsa rahibe olur ve yoluna bakardı. Rahibe demişken namı diğer ‘best model of the kış masalı’ rahibimiz Konstantinin Vanya’ya tutkusu da ayrı bir konu. Çok erdemli geçinip bir ‘aptal’ kadına yaptığı kötülük de göz dolduran cinsten. Yazarın anlatım dilini oldukça beğendim. Ne az ne çok olduğu gibi anlatıyordu hikayeyi. Öhh ama yine de o muhtemel shipi pek sevmediğimi söylemeden edemeyeceğim deyip incelememi sonlandırıyorum.
Bir Kış Gecesi Masalı
Bir Kış Gecesi MasalıKatherine Arden · Ephesus Yayınları · 2021642 okunma
Reklam
416 syf.
9/10 puan verdi
Bir Kış Gecesi Masalı
Bir Kış Gecesi MasalıKatherine Arden
8.4/10 · 642 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
48 syf.
·
Puan vermedi
Madam de Prie en kaba tabirle kötü bir karakterdir. Ah ama durun bu biraz fazla kaba oldu. Fakat grilerin içinde koyu bir tarafta olduğu kabul edilebilir bir gerçek. Narsist, zorba, güç delisi bir kadın. Bu hanımefendinin hikayesini okurken kendimden parçalar buldum. Yaşam tarzlarımız arasında bir benzerlik yok, mevcut kafa yapımda da yine bir aynılığımız yok fakat ben onu anladım. Birini “biri” yapan şey olan tutkuları, amaçları elinden alınınca neye dönüşür insan? İçinde ne fırtınalar kopar? Akışımızdan kopunca küser mi ruhumuz ve bedenimiz kendimize?
Bir Çöküşün Öyküsü
Bir Çöküşün ÖyküsüStefan Zweig · İş Bankası Kültür Yayınları · 202177bin okunma
Zeynep
2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
3/40 kitap - %8 tamamlandı
3 kitap okudu
40 kitap
1.526 sayfa
2 inceleme
0 alıntı
7 günde 1 kitap okumalı.
Reklam
268 syf.
·
Puan vermedi
Catherine Morland, Jane Austen’ında her fırsatta bahsettiği gibi alışılagelinmiş baş karakterlerden farklıdır. “Güzel sayılır” cümlesini iltifat addeden, pek zeki sayılmayan ve gözlem gücü düşük bir karakterdir. Bunlara ek oldukça da iyi niyetli bir karakterdir. Aaah ah kitabı okurken bazen saçımı başımı yolasım gelmişti bu özellikleri yüzünden. Öte yandan yazarın klişeleşmiş baş karakterleri alaya alırken diğer kitaplarının bu tarz kadın karakterlerden oluşması da başka bir detay. Peki bu özgün karakterin hikayesi nerede başlıyor derseniz, Catherine’in bir aile dostlarıyla Bath’a gezmeye gitmesi ve oldukça hoş bir genç adamla karşılaşmasıyla başlar. ****** Spoi içerir; Catherine her ne kadar saflığı zaman zaman çıldırtsa da okumaktan keyif aldığım, sevdiğim ve yakın bulduğum bir karakter oldu. Fakat ah be Catherine’im ah be kızım o zevzek John Thorpe’a nasıl katlandın… Adamı okurken taa ben göz devirdim buralardan. O kardeşiyle ne dolaplar çevirdiler de ruhun bile duymadı. Ah neyse ki bir yerden sonra hiç görmedik kendisini… İsabella, yazarın anlatımından belliydi zaten senden bir şeyler çıkacağı. Gerçek bir bencil ve manipülatörsün. Yine de abinden daha katlanılabilir durumdasın ama öyle çok da değil. Bir gıdım filan. Jane Austen Yazarın okuduğum her kitabında sosyalleşmek ve sohbet etmek ile ilgili bölümlere bayılıyorum. O kadar akıcı ve güzel geliyor ki… Jane Austen’ın yüksek bir sosyal zekası ve tatlı bir sohbeti olduğunu düşünüyorum
Northanger Manastırı
Northanger ManastırıJane Austen · Zeplin Kitaplar · 20153,157 okunma
212 syf.
8/10 puan verdi
Bir anda kendimi Narnia Günlükleri okurken buldum. Kitapçıda gördüm ve hoop alıverdim. Büyücünün Yeğeni, Aslan Cadı ve Dolap’tan sonra üçüncü macerayla devam ediyor seri. Ya da şey demek daha doğru olur, aynı evrende başrolün Lucyler olmadığı bir yan hikaye anlatılıyor. Kitabı okumadan önce yorumlarını okumuştum. “Öncekiler gibi keyifli değil, serinin en sıkıcı kitabı” gibi yorumları okuyunca biraz önyargılı başladım ama bu kitap şu zamana kadar en sevdiği Narnia kitabı oldu. Shasta’nın güzel kalbi ve nahifliği, Bree’nin bir tık kibirli ama tatlı halleri, Aravis’in güçlü duruşu ve böyle içini tatlı tatlı yapan Hwin’im, onun narinliği tatlılığı okurken büyük keyif verdi. Bir yolculuk hikayesi olan kitapta Shasta ve yol arkadaşları Narnia’yı arayan Calormenlilerdir ve başlarına türlü türlü maceralar gelir (Bree böyle yazdığımı duymasın… Biz ona şey diyelim, geçici Calormenlimsiler). Bu çölleri aşmalı zorlu yolculukta Kraliçe Susan ve Kral Edmundla da karşılaşırız. İlerleyen yerlerde Kraliçe Lucy’i de görürüz ve Kral Peterın da adı geçer. Yazarın masalsı üslubunu, hikaye anlatıcılığını yine çok sevdiğim bir kitaptı. Ayrıca yazara bi tık Doğuyu gömmüş diyebiliriz. Yazarın yolu ne zaman, nasıl oralara düşmüş acaba? SPOİLER Ve, ve veeee Shas- ay pardon Cor ile Aravid evlendiler sonunda oleyyy. Canım çiftim benim.
At ve Çocuk
At ve ÇocukC. S. Lewis · Doğan Çocuk · 20231,557 okunma
Zeynep
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Anlatmak İçin Yaşamak
Anlatmak İçin YaşamakGabriel Garcia Marquez
8.5/10 · 699 okunma
Zeynep
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kolera Günlerinde Aşk
Kolera Günlerinde AşkGabriel Garcia Marquez
7.6/10 · 8,8bin okunma
119 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.