Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Metin Otkun

10/10 puan verdi
·
Beğendi
Beş cildin ilkini birkaç sefer okumuştum zaten. İkinci cilt olan Evrenin Sonundaki Restoran'ı da bitirmişliğim var. Ancak bu sefer iddialıyım tamamı bitecek :) Bitince de yorum gelecek tabii...
Otostopçunun Galaksi Rehberi (5 Kitap Bir Arada)
Otostopçunun Galaksi Rehberi (5 Kitap Bir Arada)Douglas Adams · Alfa Yayıncılık · 20213,906 okunma
Reklam
Metin Otkun
Bir kitabı okumaya başladı
Otostopçunun Galaksi Rehberi (5 Kitap Bir Arada)
Otostopçunun Galaksi Rehberi (5 Kitap Bir Arada)Douglas Adams
8.4/10 · 3.906 okunma
·
Puan vermedi
Cilt 2 Atina dönemi Helen felsefesini anlatıyor. Sofistler, Sokrates ve Platon ana başlıklar. Cilt 3 ise tamamen Aristoteles'e ayrılmış Bitirdiğimde geniş kapsamlı bir yorum yazacağım inşallah.
İlkçağ Felsefe Tarihi 2
İlkçağ Felsefe Tarihi 2Ahmet Arslan · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 2014441 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Metin Otkun
Bir kitabı okumaya başladı
İlkçağ Felsefe Tarihi 2
İlkçağ Felsefe Tarihi 2Ahmet Arslan
9/10 · 441 okunma
286 syf.
5/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Kitabın tam adı Mahşerin Dördüncü Atlısı - Salgın ve Bulaşıcı Hastalıklar Tarihi. Sıtma, cüzzam, veba, çiçek, frengi, İrlanda patates küfü, tüberküloz, grip, AIDS, antibiyotik direnci ve kanamalı ateş virüsleri başlıklarında büyük salgınların tarihini anlatıyor. Bulaşıcı hastalıklar uzmanı olmam sıfatıyla konu benimle yakından ilgili olduğu için
Mahşerin Dördüncü Atlısı
Mahşerin Dördüncü AtlısıAndrew Nikiforuk · İletişim Yayıncılık · 2016214 okunma
Reklam
286 syf.
5/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Mahşerin Dördüncü Atlısı
Mahşerin Dördüncü AtlısıAndrew Nikiforuk
8.8/10 · 214 okunma
Felsefeye ne kaldı?
Yirminci yüzyılın sonuna doğru popüler olan üçüncü bir görüş ise felsefenin gelişmemiş bir bilim olduğudur. Buradaki düşünce, eskiden felsefe dediğimiz şey bilim olarak defalarca yiyip bitirildiğinden, şimdi felsefe dedi­ğimiz şeyin sadece geride artakalan problemler olduğu­dur. Felsefe dediğimiz şeyden önce matematik ve fizik temizlenmiştir; daha sonra biyoloji, dünyadaki kendi yoluna gitmiş; kendini gerçek bir bilim olarak kabul ettirmek için çalışan psikoloji de felsefeden en son olarak ayıklanan bilim olmuştur. Görüldüğü gibi felsefe iler­leme yapıyor, tedricen bilim haline dönüşüyor. Yalnızca, sanki o ilerlemiyormuş gibi görünür, çünkü biz "felsefe­yi" henüz temizlenip atılmayan şey için kullanıyoruz. Dil felsefesi dilbilimi haline, zihin felsefesi psikolojiye dö­nüşmüştür, metafizik de er geç bildiğimiz fiziğin bir dalı olacaktır. Felsefe, sadece bizim henüz büyüyüp geliş­memiş nesneler için kullandığımız bir isimdir. (Yazarın kabul etmediği fikirlerdendir)
Alkım YayıneviKitabı okudu
Burada mı paylaşılır çok emin olamadım ama bir kitap dostu dergilerinde yazar mıyım diye bir soru sormuştu ve ben de mezun oluncaya kadar müsade istemiştim. Fırsat bulup da siteye tekrar gelme fırsatını uzun süre bulamayınca yazışma mesajlardan silinmiş. O dost hala buradaysa ve bu yazıyı okuyorsa bir ses eder mi?
216 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Colin McGinn 20. yüzyıl analitik felsefe akımının önde gelen isimlerinden biridir. Bu kitabında kendi yaşamını anlatırken 1970'ler ve sonrasında analtik felsefenin gelişimini de aktarmakta. Çok verimli bir yazar olmasına karşın bu kitap yazarın Türkçe'ye çevrilen tek kitabı. Diğer kitaplarını da okumak isterdim. Akıcı bir kitap, üç günde bitirdim. Gerçi felsefe mezunu olarak adını bildiğim felsefeciler ve konuyu kabaca da olsa bildiğim bir analitik felsefe söz konusu, ama yine de bazı cümlelerde durup tekrar tekrar okuma ihtiyacı hissettim. Bu arada en şaşırdığım kısımlar İngiltere ve ABD gibi ülkelerde bile işe göre adam değil adama göre iş seçilmesi, akraba, kanka, torpil muhabbetlerinin olmasıydı. Sonuç olarak analitik felsefe ve metafelsefeye ilgi duyuyorsanız ve çağdaş felsefe hakkında ilk elden bir şeyler okumak istiyorsanız tavsiye edilecek bir kitap.
Nasıl Filozof Oldum
Nasıl Filozof OldumColin McGinn · Alkım Yayınevi · 20056 okunma
Reklam
368 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
60 günde okudu
Benden önce kitap hakkında eleştirisini yazan bir arkadaş gayet güzel anlatmış, tekrara gerek yok. Tek söyleyeceğim 50 Felsefe fikri adlı kitabı bundan daha çok sevdim. Felsefeye sevginiz bir genel ilgi düzeyinde kalıyorsa ya da aynı konuda birkaç kitabı birden almak istemiyorsanız tercihinizi ötekinden yana kullanın. Bu kitaptaki örneklerin önemli bir kısmı sayı doldurulsun düşüncesiyle yazılmış gibi geldi bana.
101 Felsefe Problemi
101 Felsefe ProblemiMartin Cohen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2016132 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
55 günde okudu
Kitap herbiri 4 sayfa tutan 50 felsefi tartışma sunuyor. Konular bilgi felsefesi, ahlak felsefesi, din felsefesi gibi birkaç ana gruba ayrılmış ve ana grup içindeki başlıklar birbirleriyle bir şekilde bağlantılı. Örneğin ilk dört başlık kavanozdaki beyin, mağara allegorisi, Descartes'in cogito'su ve algı teorisi bilgi felsefesi içinde tarihsel sıraya uymasa da belirli bir mantık dizini içinde yer alıyor. Bir örnek vaka ve onun hakkında sorularla başlayan tartışma konu ile ilgili tarafların görüşlerinden örneklerle ve eğer varsa edebiyat, film gibi sanatlar içindeki tartışmalarıyla devam ediyor. Kaptırırsanız birkaç gün içinde hepsini okuyabileceğiniz kadar akıcı, ama tavsiyem her bir fikri bulursanız bir dostunuzla, bulamazsanız kendi kafanızda derinlemesine tartışın. Benzer konulu bir de 101 Felsefe Fikri diye bir kitap daha var okuduğum. Onun yerine bunu öneririm.
Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Felsefe Fikri
Gerçekten Bilmeniz Gereken 50 Felsefe FikriBen DuPré · Domingo Yayınevi · 2014244 okunma
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.