Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

myazıcı

Felsefeciler bunu bilir.
Beni bu noktaya getiren şeyi anlamaya çalışıyorum, çünkü hayatınızın inanılır, acımasız bir analizini yapmadan hikaye anlatamazsınız. Kendi hayatını anlamıyorsan, ne hikayelerindeki karakterleri ne de diğer insanların hayatlarını anlayabilirsin.
Sayfa 31 - Agora KitaplığıKitabı okudu
Reklam
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Kieslowski Kieslowski'yi Anlatıyor
Kieslowski Kieslowski'yi AnlatıyorDanusia Stok
9.4/10 · 57 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan hakları da, özgürlük de başıboş birer balık değil de nedir? Tüm insanların kafaları da düşünceleri de başıboş balık değil de nedir ? Bunlara dinsel amaçla bağlanmak ilkesi, başıboş bir balık değil de nedir ? Sağdan soldan söz aşıran gösteriş meraklısı kelime cambazları için, fikir adamlarının düşünceleri, birer başıboş balık değil de nedir? Ve sen ey okuyucu, hem başı bağlı hem de başıboş bir balık değilsin de nesin?
Sayfa 482 - YKYKitabı okudu
Her şey mümkün, demek ki aynı.
Churchill şöyle demişti: Demokrasinin mümkün bütün sistemlerin en kötüsü olduğu doğrudur; sorun başka hiçbir sistemin ondan daha iyi olmayacak oluşudur.
Sayfa 50 - Metis
Reklam
“Dünyada birçok korkunç şey var, ancak hiçbiri insan kadar korkunç değil.”
Sayfa 47 - Metis
Yaşam dediğimiz bu acayip, bu karmakarışık işte, öyle garip anlar olur ki, insan şu koca evreni büyük bir şaka olarak görür. Bu şakayı anlamasa bile, kendisiyle alay edildiği kuşkusuna düşer. Gene de yürekli kalır, tartışmayı doğru bulmaz.
Sayfa 293 - YKYKitabı okudu
Yunan mitolojisinde kader ipliğini ören tanrıçalara muhteşem bir gönderme
Alınyazısının dikine iplerinin akışı değişmezdi hiçbir zaman, ama bu iplerin arasından geçen insan isteminin mekiği, onları zorluyordu her titreyişte. Ve sonunda rastlantı, alınyazısının ve istemin sınırları içinde, örgüye son biçimini veriyordu.
Sayfa 281 - YKYKitabı okudu
Milyonuncu kez Hazreti Süleyman’a gene hak vermek gerekiyor: Güneşin altında sahiden yeni hiçbir şey yoktur.
Sayfa 275 - YKYKitabı okudu
…son tahlilde kendimizi her zaman kaçmaya çalıştığımız konumda buluruz, bu nedenle olmayacak şeylerin peşinden koşmak yerine, kısmetimize razı olmayı ve günlük hayatımızın küçük ayrıntılarından haz almayı öğrenmemiz gerekir.
Sayfa 24 - Metis
Reklam
112 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
çok beğendim!
Çocukken neden portakala portakal deniyor şeklinde etimolojik sorular benim de aklıma gelirdi fakat hiçbir zaman Nick gibi bir nesneye kendi bulduğum ismi takacak kadar yaratıcı bir çocuk olmadım sanırım. Kitabın kapağını ve ismini görür görmez okumak istemiştim çünkü bir nesneye kendi adından farklı bir isim takma fikri çok parlak gelmişti. Ben devamında neler olacağını çok merak ederek kitaba başladım fakat bu durum kişilerin ilgi anlamına göre değişebilir. Konu o kadar güzel işlenmiş ki, Nick’in eleştirel bakış açısı, öğretmeniyle tutuştuğu gizli yarış, arkadaşlarıyla birlikte bu harekete sıkı sıkıya bağlı olmaları ve okul idaresinin baskıcı tutumu…Olaylar bir su gibi alıp gidiyor kitapta ve Oxford sözlüğün oluşturulma sürecine selam çakılıyor ki bu bölüm beni benden aldı, yüzümde gülücükler açtırdı. Çocukların kavraması zor olabilir bunu belirtmek isterim. Nihayet sona gelindiğinde yüzümde kocaman bir tebessüm bıraktı çünkü bu bir öğretmen-öğrenci hikayesiydi ve benim etkilenmemem mümkün değildi. Kitabı öğrencilerimle okuyacağım. Bakalım seçimlerini bundan mı yoksa Ayvayı Yedik Müzesi’nden yana mı yapacaklar. Tabii ki tavsiye ediyorum, okuyunuz.
Bunun Adı Findel
Bunun Adı FindelAndrew Clements · Günışığı Kitaplığı · 20212,074 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bu kitabı öğrencilerimle kütüphaneler haftası boyunca okumaya karar vermiştim fakat ikinci okumadan sonra bu kararımdan emin olamadım. Beni tereddüte sürükleyen en temel sebep, olaylar arkasındaki geçişlerin çok hızlı olması ve hayal gücü unsurunu desteklemek adına gerçeklikten oldukça sapılması oldu. Bu sapmayla birlikte abartılı bir şekilde sunulan olaylar silsilesini bir yetişkin olarak içselleştiremedim ve sanırım bir çocuk olsam da babaannenin başından geçen serüvenleri içselleştiremezdim. Kitaptaki olaylar serisini incelediğimizde, babaannenin yaşadıkları o kadar büyük bir bölümü kapsıyor ki çocuğun ayva ile yapacaklarına bir türlü sıra gelmiyor. Sayfalar ilerledikçe mutlaka çekirdeklerin ekilerek, “Ağaç dikelim.” mesajı verileceğini anlıyorsunuz. Küçük okurların gözünden de kaçmayacaktır ve sonu beklediğimiz gibi bittiği için memnun ve mutlu hissettirmiyor. Peki, hiç mi güzel bir kısım yoktu? Bana göre kitabın en güzel yeri çocuğun ayvayı bütünüyle yemesiydi. Derin bir ohh dedim okuyunca, bu kısım gerçekten güzel düşünüp yazılmış. Eksikleriyle birlikte kitapta bu kısmın çok güzel verildiğini düşünüyorum. Son olarak bir kitabın etkileyici yapan çarpıcı bir sondur, son aceleye getirilip 64 sayfa tamamlanmış hissi yarattı. Yine de bütünüyle bakıldığında okunabilir bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak, öğrencilerime bu kitabı okutacağım. Bakalım, onlar ne düşünecekler?
Ayvayı Yedik Müzesi
Ayvayı Yedik MüzesiMert Arık · Timaş Çocuk Yayınları · 2023455 okunma
430 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.