Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Samet Onur

Sabitlenmiş gönderi
Sonsuzluk Fikrinin Psikolojik Altyapısı ve Sena'nın Ölmez Tavsiyeleri
İnsanın bu sonsuz evrendeki değer ve yeri düşünülecek olursa, bu gururun ve övünmenin ne kadar gülünç olduğunu anlamakta güçlük çekilmez. Ruh hastalıklarının işaretlerinden biri de, olamıyacak şeyleri istemektir. Aristote'nun dediği gibi, ölmezlik isteği de, olamıyacak bir şeyi istemek demektir. İnsanın doğuşunu sağlayan nedenler kadar da
Sayfa 115-117, Sonuç.
Reklam
İnterneti Daha Güvenli Hale Getirmek İçin Yapmamız Gerekenler
Teknoloji şirketleri bizleri daima büyük bir çözümün gerektiğine ikna etmeye çalışıyor. Tarihse tek bir büyük çözümden ziyade çok sayıda ufak çözüm bulmamız gerektiğiniz söylüyor özellikle sürdürülebilir bir değişim arzuluyorsak. İlk adım olarak bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmeliyiz, yoksa daha önce finans alanında olduğu gibi internete de
Sayfa 319-321
İnternet Güç Sahiplerinin Önüne Taş mı Koyuyor?
İnternetle birlikte artık hayatımız daha hızlı akıyor. Sayesinde fiziksel mesafeler önemini büyük ölçüde yitiriyor. İnternetle bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay fakat bunların ötesinde değiştirdiği pek bir şey yok. Hatta bazı durumlarda onun sayesinde yaptığımız tek şey hatalarımızı daha önce hiç olmadığı kadar hızlı tekrar etmek oluyor. Bu
Sayfa 309-311

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kısaca İnternetin Ortaya Çıkışı ve Güvenlik
İnternet birkaç güvenilir kişi arasında kurulan ve güvenliğin büyük ölçüde göz ardı edildiği bir ağ olarak dünyaya geldi -çoğu güvenlik unsuru sonradan eklenmişti ki bu eklemeler bile nadiren yapılıyordu. Ayrıca mahremiyet diye bir şey de yoktu —dolayısıyla bu ağda gerçekleşen iletişime kitlesel ölçekte müdahale etmek hiç olmadığı kadar kolaydı.
Sayfa 303-304
İnternetin İlk Zamanları
Steve Crocker'ın, onunla birlikte çalışan araştırmacıların ve DARPA'nın tuttuğu kayıtlar bize şunu gösteriyor: İnternet ilk başta birbirinden farklı amaçlara sahip birçok farklı grubun birlikte çalışarak ortaya çıkardığı bir üründü. Bu gruplar arasında daha fazla bilgisayar almaya maddi açıdan güçleri yetmediği için mevcut bilgisayarları birbirine bağlayarak bir ağ oluşturmayı hedefleyen kıdemli akademisyenler, hizmet ettikleri akademisyenlerin gözden kaçırdığı birçok potansiyeli fark eden ve boylarından büyük bir işe kalkışan yüksek lisans öğrencileri, sahip olduğu ağ teknolojilerini ulusal güvenlik altyapısına eklemeden önce test etmek için düşük riskli bir deneme alanı arayan ABD savunma araştırma ajansı vardı.
Sayfa 302
Reklam
İnternetin Amacı Karşısında Hükümetlerin Ortak Tutumu
Cohn aynı zamanda mevzu bahis internet olduğunda neredeyse tüm hükümetlerin aynı kararı verdiğini söylüyor: İnterneti, ulusal güvenliği sağlamlaştırma ve gözetleme kabiliyetini artırma maksadıyla kullanmak. Kimileri bunu halihazırda sahip oldukları kabiliyetleri geliştirmek ve terör saldırılarını önlemek için kullanırken kimileri de ellerinde bulundurdukları gücü artırmak için kullanıyor. Bazıları da dünya sahnesinde ön plana çıkmak için internetin sunduğu imkânları kullanıyor. Bazılarıysa sadece teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için gözetleme faaliyetleri gerçekleştiriyor. "Hepsinin hemfikir olduğu tek konu bu. Bugün dünyada bu soruna ışık tutan ve vatandaşlarını bilinçlendirmek isteyen bir tane bile hükümet yoktur çünkü hepsi de dünyanın geri kalanını gözetlemek istiyor. İster Five Eyes olsun ister Çin veya Rusya, hepsinin internetten tek bir menfaati var ve bu menfaat riayet etmekle yükümlü oldukları anayasayla, hizmet etmekle yükümlü oldukları vatandaşlarının menfaatiyle veya insan haklarıyla kesinlikle çatışıyor. Hepsi de el ele verip bu yanlışı sürdürmeye devam ediyorlar."
Sayfa 282
İnternet Aynı Zamanda İnsanların Güçlerini Zayıflattı
"İnternetin neyi değiştirdiğini söyleyeyim," diyor Bell ve devam ediyor: “Bence internet insanları güçlendirdiği kadar onları aynı zamanda zayıflattı. Zayıflattığı şeylerden biri de örgütlü iş gücünün temeli oldu. Artık insanlar şöyle der oldu: 'Sendikalar mı? Örgütlü işgücü mü? O da ne?' Bence tam olarak böyle bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla, 'İnternet çok rahatsızlık veriyor mu?' diye soracak olursanız size cevabım şu olur: 'Evet! Hem de nasıl!' Ortabatı eyaletlerine gidin ve Amazon gibi şirketler yüzünden işlerini kaybeden Afrika kökenli Amerikalı kadınlara bir sorun bakalım. Amerika'nın kıyılarında olmayan herhangi bir ufak kasabaya gidin ve teknolojinin oradaki insanlara neler yaptığını kendi gözlerinizle görün."
Sayfa 255
Kişisel Verilerimiz ve Çevrimiçi Reklamcılar
Evet, internette başkaları tarafından ele geçirilmeyi bekleyen çok sayıda veri havuzu var ancak bu durumun tek sorumlusunun hükümet olduğunu söyleyemeyiz. İstihbarat ajanslarının internetten veri toplamaya bu kadar düşkün olmalarının sebebi belki de internetin çok fazla veri üretmesidir. Daha önce de gördük ki internetten veri toplama arzusunun temelinde bizzat internetin iş modeli var. Kamuya açık internetin çok büyük bir kısmı reklamcılıktan para kazanıyor. Aralarında Google ve Facebook gibi uyguladıkları iş planıyla dünyanın en büyük reklamcıları arasında yer alan şirketlerde çalışan insanlar için herkes tarafından kabul gören bir gerçek vardır: Çevrimiçi reklamcılık, hedefleme üzerine kuruludu! ve hedefleme yapabilmek için internette gezinenler hakkında olabildiğince fazla şey bilmek gerekir. Bahsettiğimiz iş modelinin çekirdeğinde bu gerçekler vardır.
Sayfa 234
ABD'nin Hükümetinin İnternete Yaklaşımı
ABD hükümeti internetle arasındaki ilişkiyi şekillendirme noktasında dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha uzun bir süreye sahipti ve bu konuda tüm dünyaya örnek olabilirdi. Ancak ABD hükümeti mevcut gözetleme kabiliyetlerini devam ettirmek amacıyla interneti ilk günden beri hep kendi menfaatleri doğrultusunda suiistimal etti ve genellikle eline geçen fırsatları siber savunma yerine siber saldırı (veya casusluk) için kullandı.
Sayfa 232
Çevrimiçi Dünyadaki Hayat: Bir Savaş Alanı
Çevrimiçi dünyadaki hayat aslında devletler, işletmeler, kötü niyetli hackerlar ve sıradan internet kullanıcıları arasında gerçekleşen karmaşık muharebeler bütünüdür. Bahsi geçen işletmeler kendi sistemlerini korumak için aslında bir nevi paralı askerleri kullanırlar. Bu çevrimiçi koruyuculardan biri de İran'daki nükleer zenginleştirme tesislerini hedef alan Stuxnet solucanını tespit eden Symantec şirketidir.
Sayfa 222
Reklam
Devletlerin İnterneti Kendi Menfaatleri İçin Suistimal Etmelerine Dair
Günümüzde Batılı hükümetlerin sahip oldukları çevrimiçi kabiliyetleri suiistimal etme arzuları bize şunu gösteriyor: İnternetin gücü ve önemi arttıkça ABD'nin savunma kurumları (ve müttefikleri) ile yaratılmasında önemli bir rol üstlendiği küresel ağ arasındaki ilişki de giderek daha karmaşık bir hal alıyor. İnternet bir bakıma fevkalade
Sayfa 212-215
İnternetin Bilgi Kirliliğinine Etkisi
Haberde internetin aslında bu tür dolandırıcılıklardan, sahtekârlıklardan ve düzmece içeriklerden oluştuğu iddia ediliyordu -internet, insanların yıllar boyunca önlerinde duran zenginlikten kendi paylarına düşeni alabilmek için türlü türlü hileye ve kurnazlığa başvurarak oluşturduğu bir kültür ve bir ihtiyaçtı.
Sayfa 189
Teknoloji Ölenlerin mi Yaşayanların mı Sayısını Artırdı?
Ve Borthwick nihayet -beklendiği üzere- teknolojinin savaş için ne anlama geldiğine de değiniyor. Ona göre teknoloji kesinlikle yaşanan ölümlerin önüne geçemedi.
Sayfa 156
İnternetin Etkisi Konusunda Çelişkili Tutumlar
2011'de Arap Baharı esnasında Facebook'un insanları siyasi olarak etkileyip harekete geçirmek için kullanılabileceği tüm dünya tarafından görüldüğünde bunun şirket için tartışmasız iyi bir şey olduğu düşünülüyordu. Aynı şey Birleşik Devletler veya Birleşik Krallık siyaseti için söz konusu olduğunda bu sefer tam tersi bir tepki geldi. Peki, iki olay arasında ne fark vardı?
Sayfa 9
351 syf.
10/10 puan verdi
Sistem
SistemJames Ball
8.6/10 · 42 okunma
%27 (47/173)
Şeytan Banliyöde
Şeytan BanliyödeBertrand Russell
7.7/10 · 69 okunma
2.796 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.