sıradan okur

sıradan okur
@sinemiskamer
20 Eylül
19 okur puanı
Ağustos 2018 tarihinde katıldı
Geçmişi hatırlama gayretimiz nafile, zihnimizin bütün çabaları boşunadır. Geçmiş zihnin hakimiyet alanının, kavrayış gücünün dışında bir yerde, hiç ihtimal vermediğimiz bir nesnenin (bu nesnenin bize yaşatacağı duygunun) içinde gizlidir. Bu nesneye ölmeden önce rastlayıp rastlamamamız ise tesadüfe bağlıdır.
Reklam
Tanrı, o ilk dinsel anlamını yitirmiş, biçimini değiştirmiş, insanlıktan uzak başarı kültürüne uyarlanmıştır. Son yıllarda dinsel alanda görülen yeniden canlanmada Tanrı inancı değiştirilmiş, insanı bu yarışmalı kavgada daha başarılı kılmak için ruhbilimsel bir araç durumuna sokulmuştur
Sayfa 100Kitabı okudu
Günümüzde insanların mutluluğu "eğlenmek" tir. Eğlenmek, yutmanın, "almanın" verdiği doygunluğu getirir; güzel şeyler, güzel yerler, yiyecek, içecek, sigara, insanlar, konferanslar, kitaplar filmler, bütün bunlar yoğaltılır, yutulur.
Sayfa 84 - Payel YayıneviKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Eğitim sözcüğünün Latince kökü e-ducere'dir. Sözlük anlamıyla önderlik etmek ya da yeti olarak bulunan bir şeyi ortaya çıkarmak demektir.
Sayfa 117Kitabı okudu
Birisini sevmek, yalnızca güçlü bir duyguya kapılmak değildir; bir karardır, bir yargıdır, bir söz vermedir.
Sayfa 58 - Payel YayıneviKitabı okudu
Reklam
İnsanlar kendileri için hırsızlık yapmaz, adice davranışlara tenezzül etmez sineği bile öldürmezler, fakat üyesi oldukları partinin başarısı için, mensubu oldukları sınıfın çıkarları veya kendi düşünceleri uğruna, "vatanın bekası" için yalan da söyler, dolandırıcılık da yapar, adi davranışlarda da bulunur, işkence eder ve hatta öldürür de. Sahip oldukları dürüstlük, vicdan ve sevgi sadece kendi kişisel faaliyetleri çerçevesinde yeterlidir. Daha büyük işler için yeterli vicdana sahip değiller.
Sayfa 231Kitabı okudu
Kahramanlar ve Kitle
Her halkın içinden hem büyük şahsiyetler hem de aşağılık insanlar çıkabilmektedir. Bunlardan hangisinin iktidara geleceğini belirleyen temel etken halk kitlelerine hakim olan ruh halidir... Burada hepimizin hayatı ve çalışmaları sorgulanmalıdır aslında. Kendi ülkemizde ne işle meşgulüz, halkımızın kaderinde nasıl bir rol üstleniyoruz?
Almanya'yı Dünya Savaşına sokan etken II.Wilhelm değildi; bunun nedeni Almanya'nın kaba ve vahşi ruhunun Bismark, Wilhelm, Hindenburg ve Rohrbach gibi şahsiyetlerde tecelli etmesiydi. Roma'yı Neronlar, Caracallar ve Commoduslar dağıtmadı aksine, uzun ve yıkıcı savaşlar nedeniyle ruhu cılızlaşmış maneviyat yoksunu Roma halkı ahlak yoksunu tiranları ve cellatları iktidarın zirvesine çıkardı.
Ülkelerin güçlü veya zayıf, halkların gelişmiş veya geri kalmış olmasının altında yatan tek neden yöneticinin adil veya yetersiz olması değildir. Yönetici nasıl biri olursa olsun -iyi veya kötü, kahraman veya zalim- her zaman kendi halkının canından bir candır, onun bir parçası, ruhunun yansımasıdır. Halk nasılsa, onu yönetenler de öyledir. Bu yüzdn her halkın hak ettiği iktidarlara ve yöneticilere sahip olduğu eskiden beri söylenegelmektedir.