Oğuzhan Turgut

Oğuzhan Turgut
@tarihihakikat
“Bir Şâha kul oldum ki, kulu Şah-ı Cihan’dır Bir Şah’a kul oldum ki, cihân ana gedâdır” Herkes dünyayı değiştirmek ister ancak, kimse kendini değiştirmeyi aklından bile geçirmez.
398 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 saatte okudu
19 MAYIS BİR DEVLET OPERASYONU
Kitabı okudukça gerçekten tarihin bir cilvesidir tarih konusunda Türk milleti olarak en üstten en alta ne kadar cahil kaldığımızı ve dogmalarımız olduğunu gördüm. 19 Mayıs ile ilgilide Okul kitaplarına kadar işleyen yanlışları ve bunların yanlış olduğunu yorumla değil belgeyle ortaya konmasını fevkalâde beğendim. Devlet erkanının bile o yakın dönemde dahi bu konuda yaptığı yanlışlar ve bazı insanların yönetime Mustafa Kemal'e yakınlaşmak onu övmek için Bandırma Vapuru'ndan tutun Mustafa Kemal'in saraya damat olarak girmesine kadar bir çok olayı nasıl çarpıtmaya çalıştıklarını gördükçe hayret ettim. Bütün arkadaşların yorumlarla değil belgelerle tarihe bakmasını ve gerçek tarihi fikirlerini kendi benliklerinde bulmalarını tavsiye ederim. O yakın dönemde gördüğümüz olay Kraldan çok kralcı insanların tarihimize bıraktıkları çoğu yalanı, abartıyı, iftirayı hala temizleyebilmiş değiliz. Kitabın isminde de olduğu gibi 19 Mayıs bir devlet operasyonu bunu kabul etmek ortada olan birşeyi belgeleri görmek zorundayız ve bunu görmek ne kimseyi küçültür ne kimseyi yüceltir.
Bir Devlet Operasyonu: 19 Mayıs
Bir Devlet Operasyonu: 19 MayısMurat Bardakçı · Turkuvaz Kitap · 2019133 okunma
Reklam
680 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Şahbaba
Kitapla ilgili yorumumu çok uzun tutmayacağım.Şahbaba'nın 1.Dünya Savaşı sonrası tahta çıkışı, Kurtuluş Savaşı dönemi ve sürgünde ki yıllarını çok güzel bir şekilde anlatan ve belgelerle dolu bir kitap. O dönemlere ışık tutan ve bence doğru bilinen sürüyle yanlışı bizlere gösteren bir kaynak. Mustafa Kemal'in Vahideddin'in ölümü üzerine söylediği gibi "Çok namuslu bir adam öldü. İsteseydi Topkanı'nın bütün mücevherlerini götürür güçlü bir ordu kurup dönerdi." Ve Şahbaba giderken kendi üzerinde bulunan mücevherli kasayı bile hazineye teslim edip ülkeden ayrıldı ve sonra vefat ettiğinde cenazesine haciz kondu. Yokluk üstüne yokluk yaşadı. Ve hain mi sözüne yine Mustafa Kemal'in hatıralarında söylediği söz herşeyin cevabı gibi. "Paşa Paşa Vatan'ı kurtarabilirsin." Bunu Vahideddin'in kendisine söylediğini söylüyor. Ve incelememi bitirirken Vahideddin'in son sözünü söylemek istiyorum, "Biz böyle konuşmamıştık". Sultan Abdulmecid oğlu Sultan VI.Mehmet Vahideddin.
Şahbaba
ŞahbabaMurat Bardakçı · İnkılâp Kitabevi · 2018393 okunma
254 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Vatan Dostu Sultan Vahidüddin
Necip Fazıl'ın kaleminden Vahidüddin.Necip Fazıl'ın okuduğum 3. kitabı ve diğer iki kitaba göre Tarih açısından kaynaklar göstermesinden dolayı ''Tarih'' kazanımı için okunabilecek bir kitap. Genel olarak anlatımı güzel ve alıntılarla desteklenmiş okunabilir bir eser.Tabi yaptığı alıntılardan bazıları kendi şahsi beyanları bunları kaynak görmek ve değerlendirmek okuyucaya kalmış.
Vatan Dostu Sultan Vahidüddin
Vatan Dostu Sultan VahidüddinNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 2012284 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
784 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Enver Paşa
Kitabı 23:32 de gece yarısına doğru bitirdim. Enver Paşa'nın doğumundan ölümüne uzanan çizgide neler yaşadığına azda olsa şahitlik ettim. Kitabı değerlendirecek olursak genel olarak beğendim. Dili gayet güzel ve akıcı. Murat Bardakçı'yı diğer tarih yazarlarından ayıran noktada budur zaten. Bende tuhaf hisler bırakan kitaptan ziyade Enver Paşa'nın hayatı. İdealist bir askerin Dünya Harbini kaybettikden sonra sürgünü, ailesiyle az da olsa görüşmeleri, başarılı olmak İslam halklarını emperyalistlerden kurtarmak için verdiği mücadeleden asla vazgeçmemesi ve en önemlisi Naciye Sultan'ın karşısına zafer kazanmış bir asker olarak çıkma isteği. Tüm bunlar 4 Ağustos 1922'de bir Rus kurşunu ile sona erdi. Enver Paşa hakkındaki düşüncelerimi de belirtmek isterim. İdealist, vatansever, dindar, turancı değil tam aksine islamcı bir şahsiyet ve içinde olan başarma arzusunun bir devlete ve Türk milletine 1914 ve1918 arasında yaşattıkları. Tuhaf olan ve belirtmek istediğim son nokta İttihat ve Terakki'yi iktidara getiren Enver ve yol arkadaşları iktidara gelirken ülkeye zarar verdiğini söyledikleri tek adam vb. ne varsa hepsinden daha fazlası oldular. İşin garip yanıda bu herhalde. (Gazetelere uygulanan sansürler, idamlar, sürgünler...) Ve 1 Kasım 1918'de ayrıldığı İstanbul'a 78 sene sonra dönebildi.
Enver
EnverMurat Bardakçı · İş Bankası Kültür Yayınları · 2015809 okunma
368 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kitap ve fikre saygı
Kazım Karabekir kendi hayatını ittihat ve terakki kısmına kadar bu kitapta ele almış.Sadece takıldığım ve nedenini bir türlü çözemediğim bir kısmı belirtmek için bu bölümü yazıyorum. Karabekir kitapta şundan bahsediyordu istibdat rejimi olduğu fikre ve düşünceye saygı olmadığı, bunun yanında bir anısında kitapların toplatılıp yakıldığı anlatıyor.Burada da ağır eleştirilerde bulunuyor kitap yakılır mı(!)Bu kadar mı düşmansınız fikre diyor.Ama 1933 yılına gelindiğinde kendi ele aldığı "İstiklal Harbimizin Esasları "Adlı kitabı hükümetçe yasaklanıp yakılıyor.Ben burdan şunu çıkarıyorum rejim,isimler veya sistemler değişsede mantık hep aynı işliyor.Hiç kimsenin kendinden olmayana saygısı yok.Kimse kendinden başka bir renk görmek istemiyor. ... Genel bir değerlendirme yapacak olursak kitap Karabekir Paşa'nın kaleminden çıkan güzel bir eser.Karabekir'in her anına şahitlik ediyorsunuz. Fikir hayatının oluşumuna eşlik ediyorsunuz.Vatanı için duyduğu bağlılığı,Her anda milleti için düşlediği iyi niyete denk geliyorsunuz.Ve bir çok isimi burada bulacaksınız.İsmet inönü Enver Paşa daha niceleri.Okumanızı tavsiye ederim.
Hayatım
HayatımKazım Karabekir · Kronik Kitap · 2019694 okunma
Reklam
37 öğeden 31 ile 37 arasındakiler gösteriliyor.