Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ne güzel söylemiş şair; gülmeyi çocuklar icat etti, bizler tüketiyoruz.
Çocuklar bilgisayar ekranına bakarken, büyükler de televizyon ekranlarına kilitlenmiş durumda. İnsanlar gülmeyi unutmadılar çok şükür; ama güldüklerinde, çoğu zaman ekrandakilere gülüyorlar. Oysa onlar, birbirlerinin yüzüne bakmak, birbirlerinin yüzündekini okumak ve birbirlerine gülmek için yaratılmışlardı.
343 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ-AZİZ NESİN,344 sayfa Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Aziz Nesin'in ilk kez 1977 yılında yayımlanan romanıdır. Aziz Nesin bu eseriyle 1978 yılında Madaralı Roman Ödülü'nü almıştır. Roman, 21 bölümden oluşmaktadır. Aziz Nesin'in 1977 yılında roman olarak Nesin Yayınları'ndan yayınlanarak elimize ulaşan
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Yaşar Ne Yaşar Ne YaşamazAziz Nesin · Nesin Yayınları · 013,1bin okunma
Reklam
Televizyon: bir el derdi havuzu… Hastanede bile olsan, haberlerde gördüğün kaza belaya üzülmek büyük lüks. Neden dersen buradaki kazazedelerin inlemesini duyuyorsun. Altına sıçarsa bokunun kokusu burnuna geliyor. Kusarsa senin birazdan basacağın yer yapış yapış oluyor. Ama televizyonda acı çekenler, sana temas etmeyecek kadar uzakta. Bakıp bakıp "vah vah" diye üzülüp halimize şükredecek şey buluyoruz: El derdi.
Sayfa 40 - Everest Yayınları
Siyasetçiler televizyon kanallarında, müzik eşliğinde şaşaalı ve trajik etki uyandıran stüdyo programlarında boy gösteriyor, sorguya çekilmeyi kabullenmiş ve hakikatleri anlatıyormuş gibi yapıyorlardı. Hiç duraksamadan onca rakamı sayıp dökmelerini, hiçbir konuda teklememelerini görünce, insanın aklından ister istemez soruları önceden bildikleri geçiyordu.
Belirli bir hastayı nasıl etkilediğini fark edecek bir bağlamda televizyon programı izlemek büyüleyiciydi. Birçok hasta, ebeveynlerinin yeterli rehberliğinden yoksundu, bu yüzden insanların televizyonda ve filmlerde nasıl etkileşime girdiğinden çarpıcı biçimde etkileniyordu.
Sayfa 23 - Yakamoz Kitap
“İnsanlığın bin bir çabayla iki bin yılda yarattığı asgari ahlak, elli yılda televizyon tarafından çiğnenmiş ve on yılda da internet tarafından yutulmuştu.”
Reklam
Artık ortada son derece ruhsuz, sıradan ve kültürel açıdan ölü bir Dünya var. Hükümdarlar geldiğinden beri yeni hiçbir sey üretilmedi. Sebebi de açık. Mücadele etmeye değer bir sey kalmadı. İnsanlar günübirlik eğlencelerle oyalanıyor. Her gün bir sürü kanaldan yaklaşık beş yüz saatlik radyo ve televizyon yayını yapıldığının farkında mısınız? (...) Milletin tembel süngerlere dönüşmesine şaşmamalı; her daim emiyorlar, ama asla üretmiyorlar. İnsanların günde ortalama üç saat televizyon izlediğini biliyor muydunuz? Yakında kimse kendi hayatını yaşamıyor olacak. Televizyon dizilerindeki aileleri izlemekten başka şeye vakit kalmayacak!
Sayfa 162Kitabı okudu
Kimse Unutamaz
bilgigazetesi.org/haber/kimse-unu... #SonerAtabek #Yazar #köşeyazısı #köşeyazarı #Bursa #keskinkalemlerimiz #gazete #haber #haftasonu #televizyon #dergi
"Evet... Ucuz bir siyah-beyaz bir televizyon aldım geçenlerde... gi­derken açık bırakmıştım... onları kandırmak için... evde insan olduğunu sansınlar diye... galiba ben yokken televizyon patlamış... eve dönünce du­manlarla karşılaştım... itfaiye buraya gelmiyor... bütün mahalle alev alsa da gelmezlermiş... dumanlan yararak eve girdim... alevler vardı... zenciler içerdiydi... katiller ve hırsızlar... ellerinde su kovalan, yangını söndürme­ ye çalışıyorlardı... oturup seyrettim... bir şişe şarap bulup açtım, içmeye başladım... zenciler koşuşturuyorlardı... bir süre sonra yangın söndü... du­ manlar ve korlar yüzünden öksürüyorduk... 'Kusura bakma moruk,' dedi zencilerden biri, 'geç kaldık. Çete toplantısındaydık. Birileri dumanın ko­kusunu almış.' 'Sağolun,' dedim. Yanlarında bir şişe cin vardı, beraber iç­tik, sonra gittiler.
Televizyon ekranında şimdi de Renault Clio'nun reklamı vardı; arabanın içi çok rahat görünüyordu.
Reklam
240 syf.
10/10 puan verdi
ÇİÇEK HANIM’IN RÜYALARI Muradiye Hikayeleri Beşir AYVAZOĞLU 𝗙𝗮𝘁𝗶𝗵’𝗶𝗻 𝗸𝗮𝗻𝘂𝗻𝗻𝗮𝗺𝗲𝘀𝗶 𝗶ş𝗹𝗲𝗱𝗶𝗸ç𝗲 𝗽𝗮𝗱𝗶ş𝗮𝗵 𝗼ğ𝘂𝗹𝗹𝗮𝗿ı 𝗯𝗶𝗿𝗯𝗶𝗿𝗶𝘆𝗹𝗲 𝗸𝗮𝘃𝗴𝗮 𝗲𝗱𝗲𝗰𝗲𝗸, 𝗸𝗮𝘇𝗮𝗻𝗮𝗻, 𝒏𝒊𝒛𝒂𝒎-ı 𝒂𝒍𝒆𝒎 𝘃𝗲 𝒅𝒆𝒗𝒍𝒆𝒕-𝒊 𝒆𝒃𝒆𝒅-𝒎ü𝒅𝒅𝒆𝒕 𝗶ç𝗶𝗻 𝗱𝗶ğ𝗲𝗿𝗹𝗲𝗿𝗶𝗻𝗶 𝗴ö𝘇ü𝗻ü 𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗸ı𝗿𝗽𝗺𝗮𝗱𝗮𝗻 𝗯𝗼ğ𝗱𝘂𝗿𝗮𝗰𝗮𝗸. 𝗢 𝗵𝗮𝗹𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗿 𝗽𝗮𝗱𝗶ş𝗮𝗵 𝗵𝗮𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝗻𝗺ış 𝘆𝗮𝗵𝘂𝘁 𝗶𝗿𝘁𝗶𝗵𝗮𝗹 𝗲𝘁𝗺𝗶ş𝘀𝗲, 𝗰𝗮𝗻 𝗸𝗼𝗿𝗸𝘂𝘀𝘂𝗻𝗮 𝗱üş𝗲𝗻 ş𝗲𝗵𝘇𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗿𝗶𝗻 𝗯𝘂 𝗸𝗼𝗿𝗸𝘂𝗱𝗮𝗻 𝗲𝗺𝗶𝗻
Çiçek Hanımın Rüyaları
Çiçek Hanımın RüyalarıBeşir Ayvazoğlu · Kapı Yayınları · 012 okunma
Çocukların televizyon ekranları karşısında geçirdikleri süre sınıfta geçirdikleri süreyi bir hayli aşıyor, tabii okula gidebiliyorlarsa. Şu evrensel bir gerçek, okullu ya da okulsuz çocuklar başlıca biçimlenme, bilgilenme ve bozulma kaynaklarını ve başlıca sohbet konularını televizyon programlarından buluyorlar.
Sayfa 270
Televizyon bir görünüşler diyarı olabilir, ancak henüz bir sahte haber fabrikası değildir.
Günümüzde tele-ekran ve televizyon ekranı, yerlerini dokunmatik ekrana bırakmaktadır. Yeni teslimiyet aracı akıllı telefondur.
Telekraside Big Brother’ın gözetleme ekranının yerini televizyon ekranı alır. İnsanlar gözetlenmez, eğlendirilir. Bastırılmaz ama bağımlı hale getirirler.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.