Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Umut S. Balcı

Umut S. Balcı
@umut_balciii
İzmir
82 okur puanı
Aralık 2017 tarihinde katıldı
112 syf.
10/10 puan verdi
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
Dokuzuncu Hariciye KoğuşuPeyami Safa
8.2/10 · 102,1bin okunma
Reklam
Umut S. Balcı

Umut S. Balcı

, bir kitabı okumayı düşünüyor
Körlük
KörlükJosé Saramago
8.5/10 · 104,1bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Umut S. Balcı

Umut S. Balcı

, bir kitabı okumayı düşünüyor
Müziğin Öyküsü
Müziğin ÖyküsüHoward Goodall
10/10 · 11 okunma
Kendine Yardım Kitapları
İşin tuhafı, bu kitapları okuyanlar kendi hayatları üzerine pek az kafa yorabilen insanlardır. Bir kitap onlara nasıl yaşamaları gerektiğini vazetmekte ve onları derin düşünce zahmetinden kurtarmaktadır. Kendine yardım kitapları, hayatın getirdiği sorunlar üzerine düşünme fırsatı bulamayan ama bu sorunları da kolay yoldan def etmek isteyen insanlar için biçilmiş kaftandır. Ancak bu kitaplar insan ıstırabının karmaşık doğasını bize anlatamıyor, çok satış ve çok para arzu ettikleri için, insani sıkıntıları aşırı basitleştiriyor; bu yönleriyle de modern çağın güçlü uyuşturucuları arasında yerlerini alıyorlar.
Sayfa 97 - TimaşKitabı okudu
Reklam
Hayat çözülmesi gereken bir sorun değildir. Her gün olabildiğince akıllıca, olabildiğince bütün ve olabildiğince duyarlılıkla yaşanması gereken bir şeydir hayat. Katlanmamız gereken bir şeydir. Onun çözümü yoktur.
Sayfa 93 - TimaşKitabı okudu
Günümüzde her şeyin sentetiği yapılabildiği gibi hayallerin de sentetiği üretilebiliyor. Televizyon, bir hayal üretme cihazı olarak, yitirilmiş sahici hayallerin yerine sentetiklerini koydu. Artık edebiyat kıyılarımızdan çekilebilirdi. Rikkat ve incelik hayatlardan kaybolunca şiire zaten tutunacak bir kıyı kalmıyordu. Evlerine konuk gelmesin diye bayram günlerinde tatil yörelerine kaçan insanlar, neden zihinlerine bir romandan yabancı bir kişiyi buyur etsinlerdi.
Sayfa 60 - TimaşKitabı okudu
Edebiyat, hayallerine sadakatini yitirmemiş ve inanmış insanların uğraşıdır.
Sayfa 61 - TimaşKitabı okudu
İnsan ölümsüz olsaydı, güzellik ve erdemin peşinden koşacak mıydı? Eğer ölümsüz olsaydık sevebilecek miydik? "Ölüm güzelliğin anasıdır" demiş şair. Hayatın bir sonu olduğunu, dünyadaki varlığımızın geçici ve kırılgan olduğunu bildiğimiz için güzelliğe sevdalanırız. Güzel bir şeyler ortaya koymak isteriz, güzelliğin çürümekten geri duracağına inanırız. Ama bir gül, günü geldiğinde solduğu için bize güzel görünmez mi? Onun gönül alıcı kızıllığı biraz da bu yüzden okşamaz mı ruhumuzu?
Sayfa 28 - TimaşKitabı okudu
Şilili bilge biyolog Humberto Maturana şöyle diyor; "Bir insan diğerine hakikatin ne olduğunu söylediğinde gerçekte yaptığı şey, itaat talep etmektir. Yani gerçek hakkında ayrıcalıklı bir fikre sahip olduğunu iddia eder." Bu cümlelerden, 'işitme engelli' ülkemiz Türkiye'nin büyük hastalıklarına varmak mümkün. Kendisi dışındaki bütün görüşleri yok sayan ve onları kesinlikle işitmeyen, karşısındakinin düşüncesine değer vermeyen, kendisinin hakikatin tek temsilcisi olduğunu iddia eden tekilci düşünce, diğer bütün meşrep ve inanma biçimlerinden sadece ve sadece itaat istiyor.
Sayfa 13 - TimaşKitabı okudu
Reklam
Kurallar içinde bulamaz insan kendini, bunu çoktan anladım. Aklın kuralları içinde bulamaz...
Sayfa 227 - AlfaKitabı okudu
327 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.