Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
''Belki de halim yoktu. Belki hiçbir hayatımda halim yoktu. Yani, belki de ben böyle biriyimdir. Bir denizyıldızı bütün hayatlarda denizyıldızıdır. Denizyıldızının uzay mühendisi olduğu bir hayat yoktur. Belki benim de hiçbir hayatımda bir şey yapacak halim yoktur.''
Sayfa 82 - Domingo YayınlarıKitabı okudu
- Bunu neden yapıyoruz? Uzay yolculuğunu yani. Sürekli hareket halindeyiz. Sürekli arayıştayız. +Belki de huzur ve sükunet arıyoruzdur. Bunları Dünyada bulamayacağımız açık.
Reklam
Kendisinin derslerine katılmaktan onur duyduğum, uçuş psikolojisinin derinliklerine merak salmama vesile olan ABD Hava K. Havacılık Tıbbı Okulu(USAFSAM) nöropsikiyatri konsültanı, uçuş doktoru ve psikiyatrist David R. Jones'un bir gözlemi bu kitap için de geçerli olabilir: Havacılık psikiyatrisi yazılarının çoğu, doğal olarak uçuş doktoru psikiyatristler tarafından yazılmıştır; ama maalesef bunların okuyucuları da çoğunlukla diğer psikologlar, psikiyatristler ve uçuş doktorlarıdır..." Yani, 'Biz bize yazıyoruz ve okuyoruz, asıl muhataplar olan pilotlar bunları okumaz' manâsındaki gözlemin benzerini Norveç'li psikoloji profesörü Monica Martinussen ile İngiliz meslektası David Hunter de yapmıştır. Bir Ankara türküsünün sözlerindeki 'Karpuz kestim yiyen yok' durumuna benzeyen bir durum. Ama bu kitabı bu satırlara kadar sabırla okumuş olanların bizim serzenişimizin dışında kaldığını söyleyerek bitirelim...
Sayfa 533Kitabı okudu
Kendi dengeni kaybetmekten korkuyorsun sen. Oysa değişim illa dengeni bozacak diye bir şey yok ki, hayat durağan bir nesne değil ne de olsa. Bir süreç. Hayatta kımıldamadan durmak olası değil. Akıl düzeyinde sen de biliyorsun bunu ama duygusal olarak reddediyorsun. Bir andan sonra âna geçildiğinde hiçbir şey aynı kalmıyor, aynı nehirde iki kez yıkanamazsın. Hayat, evrim; uzay ve zamandan, madde ve enerjiden olma bütün evren; kendisi özü itibariyle değişim demek zaten.
Sayfa 165Kitabı okudu
“Kendi güneş sisteminizdeki gezegenlerde yaşam olamayacağını, sonunda anladınız. İnsansız uzay uçuşlarıyla…
Reklam
Cevaplanacak Sorular
Evren hakkında ne biliyoruz ve nasıl biliyoruz? Evren nereden geldi ve nereye gidiyor? Evrenin bir başlangıcı var mı, eğer varsa o halde başlangıçtan önce ne oldu? Zamanın doğası nedir? Zamanın sonu gelecek mi? Zamanda geriye gidebilir miyiz?
Sayfa 11 - ALFA|BilimKitabı okudu
“Çok büyük görev değil mi? Bu işe nasıl yetişiyorsunuz? “ “Yapamayacağımız işi bize niye versinler? Yetişiyoruz elbet. Sizin ölçüleriniz ışık hızında takılıp kaldığı için, nasıl yetiştiğimizi hemen kavrayamazsınız. Hele biraz zaman geçsin. Sizi uzay gezilerine götürdüğümüzde, ölçüleri ve zaman kavramını daha iyi algılayacaksınız.”
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.