Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Doğan Yarıcı

Doğan Yarıcıİs Odası yazarı
Yazar
5.2/10
31 Kişi
153
Okunma
7
Beğeni
2.659
Görüntülenme

Hakkında

Bir uzun yol sürücüsünün bilinç akışını anlattığı ilk öyküsü Ama 1986 yılında Özgürlük dergisinde yayımlandı. İlk öykü kitabı Evlâ, Oğlak Yayınları İlk Yapıtları Serisi'nden 1993 yılında çıktı. İkinci öykü kitabı Kemik, Oğlak Yayınları Edebiyat Dizisi'nden 1994 yılında yayımlandı. 1994 Yaşar Nabi Nayır Ödülü birinciliğini aldığı Kemik dosyası, bu kitabın üç öyküsünü oluşturur. Daha sonra Aşk ve Sair adlı bir şiir kitabı, Mehmet Koyunoğlu tarafından desenleri çizilmiş özel bir baskıyla Şiir Atı Yayıncılık tarafından 1995 yılında basıldı. Yazarın öykü, şiir ve denemeleri Gösteri, Nar, Varlık, Çalıntı, Adam Öykü, Sanat Dünyamız, Sanat Olayı, kitap-lık, Notos dergileri ve Cumhuriyet gazetesinde yer aldı. 10 yıldan fazla emek verdiği Aykırı Sözler Derleme Sözlüğü internette (az bir bölümüyle) yayımlandı, ancak bu çalışmayı henüz kitaplaştırmadı. NanKör Coğrafya adlı uzun şiiri Nar Selection '96'da İngilizce olarak basıldı. Gece Kelebekleri kıpkısa öyküler kitabı, Yapı Kredi Yayınları'nın "Yeni Yazı" dizisinden 2004 yılında çıktı. Mart 2007'de Kıyıda adlı romanı Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı. Yazarın ilk romanı olan Kıyıda, Radikal Kitap'ın "Türkiye Edebiyatının Okunması Gereken 140 Romanı" listesinde yer almaktadır. Kıyıda'nın ardından Nisan 2012'de O Boşluk, Mayıs 2013'te Her Aşk Gibi Yarımadlı romanları geldi. Nisan 2014'te, yeni öykülerini bir araya getirdiği İs Odasıyayımlandı. Doğan Yarıcı 1 Haziran 1967'de Beykoz'da doğdu. Selime Vardar ve Hasan Yarıcı'nın oğludur. Paşabahçe İlkokulu, Ortaçeşme Fevzi Çakmak Ortaokulu, Paşabahçe Ferit İnal Lisesi'ni bitirdi. 1985-1990 yılları arasında TRT'de gösterilen kültür ve eğlence programlarında yazar ve oyuncu, Hodri Meydan ve Masal Gerçek Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1990 yılında Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın Balina ile Mandalina adlı şiirini oyunlaştırdı ve yönetti. Gogol'un Burun adlı öyküsünü senaryolaştırdı. Yazarın senaryolaştırdığı Burun, yönetmen Metin Günay tarafından 28 dakikalık orta metrajlı film olarak çekilmiş ve aynı yıl Marmara Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda en iyi film seçilmiştir. 1987 yılından beri reklam sektöründe yazarlık ve yaratıcı yönetmenlik yapmaktadır.
Unvan:
Türk Yazar
Doğum:
Beykoz, İstanbul, 1 Haziran 1967

Okurlar

7 okur beğendi.
153 okur okudu.
4 okur okuyor.
73 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ne kadar oyuncağımız varsa o kadar ihmal edildik.
Yalnız insanlar acı sever. Yalnızca yalnızlıktan garip bir haz duyanlar.
Sayfa 147Kitabı okudu
Reklam
Anlatacağım çok şey var. Hiç isteğim yok.
Şunu da unutma ki çocuklar neden ağladığını unutmaz.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Ne kadar oyuncağımız varsa o kadar ihmal edildik.
Gece Kelebekleri
Gece Kelebekleri

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
9/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Video: youtu.be/N9m-41c-OSQ Miyop. Doğan Yarıcı'dan okuduğum ilk kitap. Miyop, 152 sayfalık bir öykü kitabı. Miyop, ilginç bir kitap. Miyop'ta çok küçük öyküler yer alıyor. Bazen bir sayfa bazen ise bir cümle öykü olarak yer alıyor. Kitabın son öyküsü diğer öykülere oranla oldukça uzun. Bazı küçük öykülerde şiir ya da deneme
Miyop
MiyopDoğan Yarıcı · Yapı Kredi Yayınları · 202220 okunma
151 syf.
2/10 puan verdi
·
30 saatte okudu
Bu platformda Kıyıda isimli kitapla ilgili hiç alıntı ve inceleme yapılmadığını gördüğüm için küçük bir inceleme yazısı yazmak istedim. Kitapta geçmişi yakılmış olan Kürt Alusi ile İstanbullu aristokrat Pembe Hanım 'ın kesişen yollarını okuyoruz. Kitap çok yavaş ilerliyor ve çok fazla betimleme var. Ben bu kadar çok betimleme olmasını sevmedim. Genel olarak sevmediğim bir kitap oldu. Sanırım sahaflara gidip başka bir kitapla değiş tokuş edeceğim. İyi okumalar.
Kıyıda
KıyıdaDoğan Yarıcı · Yapı Kredi Yayınları · 201314 okunma
108 syf.
·
Puan vermedi
·
23 günde okudu
Kader kısmet
Kitabı içinde şavkar Altınel,murat gulsoy ve Murat Menteş olduğu için aldım ve gerçekten en iyi yazılar da onlara aitti diyebilirim. Diğer yazıların büyük bölümü ya 444 kelime sınırına takılarak ya da yazarların büyük kısmınin çevirmen olması nedeniyle biraz daha bilgi verici ya da bir lise ödevini yerine getirir gibiydi. Yine de bir fotoğrafa bakarak yazı yazmak hele de 444 kelime ile sınırlı tutarak meramını analtmak kolay olmasa gerek. Atıştırmalık bir kitap desek çok ayıp etmiş olur muyuz acaba ?
444
444Oğuz Demiralp · Sel Yayıncılık · 202021 okunma