Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

François Georgeon

François GeorgeonSultan Abdülhamid yazarı
Yazar
Derleyen
8.4/10
60 Kişi
242
Okunma
22
Beğeni
3.661
Görüntülenme

François Georgeon Sözleri ve Alıntıları

François Georgeon sözleri ve alıntılarını, François Georgeon kitap alıntılarını, François Georgeon en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Çay, Kuzey Avrupa’da insanın içini ısıtan bir içecek olarak değerlendirilirken, Akdeniz ülkelerinde ve Doğu’da kahve, beyin ve sinirler için, huzur için yararlı görülür.
Batı’da, özellikle romantizm dalgası sürerken, sömürgeciliğin ilk dönemlerinde Doğu egzotizminin büyüsüne kapılan birçok gezgin yazarın çok yaygınlaştırdığı bir imge varsa, bu da “Doğu kahvehanesi” imgesidir.
Reklam
II. Selim
Kanuni Sultan Süleyman itidaliyle öne çıkarken oğlu ve selefi II. Selim (1566-1574) kendisine ''Sarhoş Selim'' ya da ''Mest Sultan'' lakabını kazandıran ölçüsüz şarap düşkünlüğüyle ünlüdür. Şehzadeliği sırasında Kütahya'daki sarayında Portekizli bir Yahudi'nin tedarik ettiği Kıbrıs, Girit ve diğer ülkelerin şaraplarını içmesi babasını büyük bir umutsuzluğa düşürmüştü. Minyatürlerde elinde bir şarap kadehiyle ve yanakları kızarmış oalrak tasvir edilir. Rivayete göre Kıbrıs'ın fethine de adanın şaraplarının şöhreti nedeniyle atılmıştır..
Sayfa 77 - İletişimKitabı okudu
"22 Eylül 1842'de namaz vaktinde duyulan beş para top atışı, Osmanlı payitahtı İstanbul'un ahalisine Çırağan'daki saray-ı hümayûnda Sultan Abdülmecid'in ikinci oğlunun doğduğunu haber verir. Çocuğa Abdülhamid adı verilir."
Sayfa 23 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
İçki Yasağı Dönemleri
15. yüzyılın ortalarından 18. yüzyılın sonuna kadar geçen iki buçuk asır içinde imparatorlukta pek çok içki yasağı dönemi başladı. Bunlardan ilki Kanuni Sultan Süleyman'ın saltanatının son yıllarına rastlar. 1555'te gücünün zirvesindeki sultan imparatorlukta alkollü içecek üretiminin ve satışının yasaklanmasını ve bütün meyhanelerin kapatılmasını duyurdu. Savurgan bir sultan olan oğlu II.Selim döneminde alkol, haklarını geri kazandı. Selim'in yerine geçen III.Murad (1574-1595) Nisan 1575'te yeni yasak tedbirleri ilan etti. Dindarlığıyla ünlü bir sultan olan I.Ahmed (1603-1617) - meşhur Sultanahmed Camii'ni inşa ettiren padişah odur- hazineyi büyük gelir kapılarına uğratmayı göze alarak işi emanet-i hamr denen şarap gümrüğü binasını yıktırmaya kadar vardırdı.
İletişimKitabı okudu
"Sağlığı pek iyi olmayan Tir-i Müjgân, Abdülhamid on yaşında iken veremden ölür. (...) Annesi ölünce, babası küçük Abdülhamid'i hasekilerinden Perestû Kadın'a emanet eder; kendi çocuğu olmayan kadın Abdülhamid'i oğlu gibi yetiştirir."
Sayfa 31 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Ziya Gökalp ve Yusuf Akçura
Türk ulusal hareketini güçlendirmeye çalışan Gökalp ve Akçura,farklı araçlar kullanmışlardır.Gökalp özellikle kültür alanında çalışmış,Türk halk eski geleneklerini,dinlerini,âdetlerini incelemiş ve ulusal bir kültür geliştirmeye uğraşmıştır.Akçura'nın başlıca tutkusu Türk Ulusal hareketine ekonomik ve toplumsal bir temel sağlamaktı
"Bir ulusun asıl doğuşu, bir avuç insanın onun mevcut olduğunu açıkladığı ve bunu kanıtlamaya giriştiği andır."
Anne-Marie Thiesse:Kitabı okudu
"Abdülhamid imajına da özen gösterir. Halkına yakın görünmeye önem verir. Cülus bahşişini kendi kesesinden öder. Sarayından çıktığı, kenti dolaştığı, kalabalığa karışığı, namaz kılmak için Ayasofya Camii'ne gittiği görülür."
Sayfa 77 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
"Abdülhamid'in Yıldız'a kapanarak yaşamayı tercih etmesinin başlıca nedeni, suikast korkusudur. Sarayın çevre duvarlarını bizzat tahkim ettirmiş, muhafızları artırmıştır."
Sayfa 535 - İletişim YayınlarıKitabı okudu
396 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.