Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Jean Vercoutter

Eski Mısır yazarı
Yazar
7.5/10
10 Kişi
49
Okunma
3
Beğeni
1.361
Görüntülenme

Jean Vercoutter Sözleri ve Alıntıları

Jean Vercoutter sözleri ve alıntılarını, Jean Vercoutter kitap alıntılarını, Jean Vercoutter en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Son şölenlerinde söyledikleri aydınlık şiirler...
"Gövdeler her zaman ölürler ve yeni nesiller onların yerini alırlar.Güneş sabah doğar, sonra batıdan batar, erkekler döl verir, kadınlar doğururlar ve ciğerler cömertçe soluk alırlar. Sonra gün sona erer ve onların çocukları çoktan mezardadırlar...Ben bu zamanlar bilgelerin konuşmalarını duymuştum.Onların yaşadıkları yerlere ne oldu? Duvarları yıkıldı, evleri sanki hiç yaşamamış gibi artık yoklar. Hiç kimse nasıl olduğunu anlatmak için gittikleri yerden geri gelmiyor...Ölüm gününe kadar dünyada neden zevk alıyorsan yap, çünkü ölüm tanrısı ağlayıp sızlamaları duymaz ve çığlıklar öbür dünyadan hiç kimseyi kurtarmaz.Günü neşe içinde geçir. Elbette, hiç kimse zenginliklerini beraberinde götüremez. Elbette,oraya giden hiç kimse geri dönemez."
Sayfa 118Kitabı okudu
Maat Anlayışı
Eski Mısır’da insanların birbirleri ile etkileşimlerinde ve tanrılarla olan ilişkilerinde belirleyici olan Maat anlayışı, inananlara erdemli bir yaşantının yolunu da göstermekteydi. Erdem ahlakına dair yazılı en eski metinlerinin oluşturulduğu Eski Mısır’da bin yıllar boyunca kabul gören Maat anlayışı, ideal insanı tarif etmekteydi. Eski Mısır’da
Reklam
M.S. IV. yüzyılda Bizans İmparatorluğu'nda Hıristiyanlık ağır bastı. 391'de İmparator I. Theodosius, imparatorluktaki tüm pagan tapınakların kapatıldığını duyurdu. Mısır'da ülkenin eski tanrı ve tanrıçalarına tapanların sayısı herhalde fazla değildi, ama tapınakların kapatılması beklenmedik bir başka sonuca yol açtı: O çağa dek yaşayan hiyegrolif birdenbire anlaşılırlığını yitirdi.
Sayfa 13 - 1. baskı - Haziran 2003
Son söz
Ölüm gününe kadar dünyada neden zevk alıyorsan yap, çünkü ölüm tanrısı ağlayıp sızlamalari duymaz ve çığlıklar öbür dünyadan hiç kimseyi kurtarmaz . Günü neşe içinde geçir . Elbette hiç kimse zenginliklerini beraberinde götüremez. Elbette oraya giden hiç kimse geri dönemez.
Sayfa 113 - İletişim yayınlarıKitabı okudu
Birçok mumya çalınmış, parçalanmış, ezilmiş ve toz haline getirilmişti, çünkü XVIII. yüzyıl sonuna kadar her derde deva bir ilaç olarak kabul ediliyorlardı.
Sayfa 24 - 1. baskı - Haziran 2003
Mezopotamyada hekimler "suyu tanıyan kimse"olarak bilinirdi.
Reklam
Gerçek olan dış etkilenmeler, istilalar, yabancı akımlar olmasına rağmen hiçbir zaman tüm bunların Mısır uygarlığının asıl karakterini bozmaya ve değiştirmeye yeterli olmadıklarıdır... Hyksos istilasından sonra değişmeden günümüze gelmiştir. Devam ettiği sûre göz önüne alınırsa bu süreklilik dikkat çekicidir ve bunun en önemli sebeplerinden biri Mısır uygarlığının sıkı sıkıya coğrafi bir koşula, Nil vadisine bağlı olmasıdır.
Bedevi İsyanı..
"Fakirler malların sahibi durumuna geldiler, ki onlar bir çift sandalet bile alamazlardı, oysa şimdi hazinelerin sahibidirler..
Hippokrat yüksek yerlerin insanlarını uzun,cesur ve yumuşak huylu,susuz ve kapalı bölgelerin insanlarını sinirli,soğuk ve dikkafalı olarak ayırt etmişti.
Başlangıçta Büyük Piramit'in üstünde, tek bir granit veya bazalt blokundan yapılma bir "küçük piramit" vardı. Buna taban görevi gören platformdaki taş blokların üstüne seyyahlar ce turistler isimlerini kazımıştır.
35 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.